Home > Blogs > In gesprek met… Magda de Muijnck

In gesprek met... Magda de Muijnck

Magda de Muijnck is Jungiaans coach en Tarot Reader, zij werkt met wat er onbewust speelt bij haar klanten door middel van gesprekken, meditatie, visualisaties, tekenen en Tarot Readings. Het bewust worden van de dynamieken die er spelen in de psyche en hoe deze de relatie met jezelf en anderen is de sleutel naar het ervaren van minder angst en meer vrijheid. Ook EFT-Emotional Freedom Technique zet zij in om belemmerende overtuigingen los te laten.

magda-de-muijnck

 

Met welke klachten kunnen hulpvragers bij jou terecht? 

De klachten waarmee klanten naar mij toekomen zijn slecht slapen, weinig energie en het gevoel geen grip te hebben op hun leven. Het valt mij op dat de meeste klanten in de gaten hebben waar de schoen wringt, maar werkelijk het roer omgooien en zaken anders aanpakken, dat is iets waar ze steeds weer niet toe komen. Dan is het fijn als er een coach naast je staat die je begeleid. Uiteindelijk blijkt dat er onbewust zaken spelen die verandering tegen werken. Deze onbewuste factoren kunnen we zichtbaarder maken met visualisaties met tekensessies en natuurlijk de Tarotkaarten.

 

Je houd je binnen je coaching sessies bezig met o.a. tarot. Wat houdt dit precies in?

Het werken met Tarotkaarten is fantastisch om te kijken welke krachten er bewust en onbewust spelen. Het is iedere keer weer een verrassing hoe mooi de kaarten aansluiten bij het proces waar iemand in zit. Het is prachtig om daarvanuit te werken en te coachen, omdat de symbolen op de kaarten het verhaal vertellen. Het ligt als het ware voor je op tafel en geeft heel veel helderheid in het proces. 

 

Wat is jouw ultieme tip om mentaal fit te blijven?

Mijn ultieme tip om mentaal fit te blijven is meditatie. Elke dag, structureel minstens één keer 20 minuten zitten, het liefst twee keer in stilte. Zeker als je onder druk staat of het druk hebt; twee keer 20 minuten. Tijdens de meditatie leer je omgaan met onrust en ongemak. Het steeds weer terug gaan naar de adem geeft rust en zelfvertrouwen. Als ik het moeilijk heb, bijvoorbeeld te kampen heb met gevoelens van actueel verdriet of oude stukken waar ik opnieuw mee geconfronteerd wordt, ga ik zitten en voelen. Ik laat alle gevoelens door me heen gaan, ik ga letterlijk zitten met de pijn, om daarna bijna verlicht weer verder te kunnen.  

 

Hoe ben je op de naam ‘CoolDown Coaching’ gekomen?

De meditatie is mijn eerste liefde. Op het kussen zitten met alle gevoelens van onrust, pijn en verdriet is voor mij cooling down. Terug naar de basis, naar je wezenlijke zelf. Wanneer je relatie met jezelf goed is, wanneer je naast alle mooie eigenschappen die je hebt, ook je minder mooie kanten durft te zien en ermee kan werken, dan ben je vrij. Dan kun je zijn wie je wilt zijn. 

 

Hoe ziet een EFT-sessie eruit?

Een EFT-Emotional Freedom Technique sessie zet ik in als ik merk dat er belemmerende factoren zijn die het proces in de weg zitten. Tijdens de meditatie kun je je bewust worden van gedachten die steeds terugkeren. Of je kunt opmerken dat je steeds dezelfde zinnen tegen jezelf zegt of stressvolle situaties in je hoofd blijft herhalen. Met EFT kloppen we samen op bepaalde punten op het hoofd en in de hals, waardoor de stress vermindert en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Het lichaam krijgt het signaal dat het veilig is om te ontspannen. Meestal zijn we langer bezig met het inventariseren van de gedachten die als belemmerend worden ervaren dan het kloppen zelf. Het is een belangrijk onderdeel om boven water te krijgen wat er speelt. 

In de Magische Coachingsreis die ik heb ontwikkeld, komen alle facetten aan bod. Er is ruimte voor gesprekken, Tarot Readings en EFT sessies. Als je tijdens deze reis thuis ook gaat mediteren, vallen alle stukken op zijn plaats. De Magische Coachingsreis omvat 8 sessies die je in een tijdsbestek kunt doen wat past. Je kunt er een half jaar voor uittrekken, maar ook langer. Wat we in welke volgorde doen dient zich vanzelf aan. We doen dat wat nodig is in het moment. 

 

> Bekijk de praktijkpagina van Magda de Muijnck op Balansportaal