Home > Blogs > In gesprek met… Ietje Schippers

In gesprek met... Ietje Schippers

 

Ietje Schippers is therapeut. Ze werkt met Neurofeedback, Biofeedback, EMDR, NLP, RET en EFT. Eén dag in de week werkt ze vanuit een complementair gezondheidscentrum. De andere dagen werkt ze vanuit haar praktijk aan huis.

ietje-schippers-breinyoga

Waar staat BREINYOGA voor?

Breinyoga is de naam van mijn praktijk. De werkvormen die ik gebruik zijn Neurofeedback, Biofeedback, EMDR, NLP, RET en EFT. Samen versterken deze werkvormen elkaar en werken heel direct op het brein. Het brein leert en wordt geholpen om zo soepel en optimaal mogelijk te functioneren. Een zo effectief mogelijk werkend brein, heeft zo min mogelijk klachten. Dat is logisch toch?

Kun je iets meer vertellen over je holistische visie en eclectische werkwijze?

Lichaam en geest zijn één, als het met het lichaam niet goed gaat heeft dat een effect op de geest en andersom. Ik kijk bij mijn behandelingen wat er nodig is op het moment dat de cliënt bij mij komt. Waar loopt hij/zij tegenaan, waar heeft de cliënt in het hier en nu last van zowel lichamelijk als psychisch? Wat heeft de persoon op dit moment van mij nodig? Ik put uit bovenstaande werkvormen. Meestal zet ik standaard Neurofeedback trainingen in, omdat die er voor zorgen dat het brein andere meer effectieve paden gaat bewandelen. Dat betekent dat klachten steeds meer op de achtergrond raken, er wordt als het ware een stopbord geplaatst voor het angstpad, het depressiepad enz.  Wanneer er sprake is van trauma, zet ik ook EMDR in. En ter ondersteuning RET en EFT. Geef deze ook mee naar huis, zodat de cliënt de werkvormen in kan zetten op het moment dat het nodig is. Ook NLP oefeningen geef ik mee wanneer nodig.

Welke klachten en problemen kun je met jouw werkwijze behandelen?

Angst en paniek, depressie, slapeloosheid, verslavingen, onzekerheid, faalangst, stress en spanning, dwang gedachten/handelingen, terugkerende negatieve gedachtenpatronen, burn-out, geheugen en concentratie problemen, hooggevoeligheid, ASS, ADHD, ADD, Borderline en andere gedragsproblematiek.

Wat zijn de voordelen van de technieken die je gebruikt?

De voordelen zijn dat de werkvormen elkaar versterken en een directe uitwerking op het brein hebben.

Een van de werkvormen die je inzet is Biofeedback. Wat houdt dit precies in?

Biofeedback heeft een gunstige uitwerking op het stresslevel. Door een interactie met het programma en je eigen ademhaling, gedachten en gevoel, zakt het stresslevel. Zo leer je door biofeedback wat te doen wanneer je je onrustig of gestrest voelt.

 

> Bekijk de praktijkpagina van Ietje Schippers op Balansportaal