Home > Blogs > In gesprek met… Bianca Groenewegen

In gesprek met... Bianca Groenewegen

 

Bianca Groenewegen is holistisch therapeut en familie-opsteller in Utrecht. Ze helpt zelfbewuste vrouwen weer thuis te komen bij zichzelf.
Hoofd, hart en lijf leren weer samenwerken, met als resultaat meer zelfkennis en vooral: meer zelfliefde.

bianca-groenewegen

Met welke problemen/klachten kan men bij jou terecht?

De meeste cliënten die bij mij komen, hebben jarenlang alles gegeven voor hun gezin, familie en/of relatie. Daarbij zijn ze zichzelf stap voor stap kwijtgeraakt en daarmee de verbinding met hun eigen hartsverlangen. Ik help ze weer op weg om te verbinden met elk deel van jouw eigen IK, zodat je sterker in je schoenen komt te staan en weer kunt voelen wat jouw waarde is in de wereld.

Je biedt verschillende begeleidingstrajecten aan. Vertel hier eens wat meer over…

Mensen kunnen kiezen uit verschillende vormen van begeleiding. Soms wil iemand zelfstandig aan de slag en laat zich op weg helpen door deel te nemen aan een opstellingendag. Of ze willen eerst zichzelf en hun uniekheid leren omarmen door een Human Design Reading. Anderen voelen dat er meer nodig is en kiezen voor een 3- of 6-maanden traject Van Hoofd naar Hart. Daarin komen alle facetten langs en maken we echt een deep dive, waarbij je gaat leren en vooral ervaren: ik mag er zijn.

Wat maakt een familie-opstelling waardevol?

Een familie-opstelling maakt je snel (en soms pijnlijk) duidelijk hoe de onderstroom loopt. Datgene waar je last van hebt, komt altijd met een verhaal. Via een opstelling kijken we achter dat verhaal hoe de lijntjes lopen en welke behoefte daar onder zit. Door innerlijk jouw eigen unieke plek in jouw systeem in te nemen, valt er veel ballast weg en kun je de realiteit weer onder ogen gaan zien, in plaats van het verhaal wat zich door de jaren heen gevormd heeft in jouw hoofd en je hart.

Voor wie is een familie-opstelling geschikt?

Eigenlijk kun je voor elk ‘probleem’ een familie-opstelling doen. Maak je je druk over welke kant je op moet met werk? Ben je bang dat je het niet goed genoeg doet voor je kinderen? Zijn er strubbelingen in je familie waar je last van hebt? Loop je jezelf voorbij en lukt het maar niet om daarmee te stoppen? Alles vindt systemisch zijn weg en pijn reist door het systeem tot iemand bereid is het te zien en voelen. Dat is het moment waarop de doorbraak plaatsvindt.

Je geeft ook Human Design workshops. Voor wie zijn deze bedoeld en wat houdt het in?

Human Design is een prachtige tool om jouw unieke ZIJN te leren kennen en omarmen. We zijn allemaal op een unieke manier bedraad en jouw design geeft je als het ware een hele persoonlijke handleiding voor het leven. Hoe kun jij het beste met je energie omgaan (en waardoor geldt dat voor jou zo en voor iemand anders niet)? Hoe maak je het beste keuzes voor jezelf? Op welke vlakken ben je beïnvloedbaar en hoe kun je vanuit je authentieke zelf blijven handelen in die situaties? Voor mij was Human Design echt thuiskomen bij mezelf en ruimte maken voor de manier waarop ik dingen doe. Ook als dat anders is dan wat mijn omgeving van mij verwacht of wenst. En daarnaast kan ik als Reflector heel fijn mijn cliënten spiegelen wat er bij ze speelt.

 

> Bekijk de praktijkpagina van Bianca Groenewegen op Balansportaal