Home > Vind hulp > Wildgroei

Wildgroei | het verstevigen van de band tussen kinderen, ouders en de natuur

Wildgroei organiseert trainingen om de band tussen kinderen, ouders en natuur te versterken. Alles draait om ‘doen’ en ‘voelen’. Je werkt met je zintuigen, instinct en intuïtie. Zonder telefoon, zonder afleiding. Een ultiem avontuur!

Ik geloof dat buiten zijn ontzettend belangrijk is voor onze mentale en fysieke gezondheid, en voor onze groei als mens. Het is de plek waar we de wereld en onze plaats daarin beter leren begrijpen. Zeker voor kinderen is de natuur de ultieme plek om zich vrij te voelen en de beste versie van zichzelf te ontdekken. Die verbinding met de natuur is er bovendien een die hopelijk hun hele leven zal blijven.

Wildgroei | Werkwijze

Wildgroei staat voor bewustwording en groei. Door verbinding, door te ervaren, door te voelen. De natuur en uitdagende activiteiten zorgen voor een dierbare en onvergetelijke ervaring. Voor kind en ouder!

Er zijn eindeloos veel redenen waarom het een goed idee is om de natuur in te gaan. Alleen, of samen. Om het immer voortdenderende moderne leven een beetje in balans te brengen; als manier om weer te verbinden met je lichaam en gevoel en even ‘uit je hoofd’ te komen of om te voelen wat het met je doet om buiten te zijn, los van je dagelijkse verplichtingen. 

De natuur is ook een plek om het leven te vieren, om grote gebeurtenissen en overgangen te markeren zodat je ze nooit meer vergeet. De overgang van de basisschool naar de middelbare school bijvoorbeeld, volwassen worden of het behalen van belangrijke mijlpalen.

Een plek voor blijdschap dus, maar ook een plek om te rouwen om wat er niet meer is of nooit is geweest. De natuur kan ontzettend helend werken en bijdragen aan het verwerken van trauma’s op allerlei gebieden. Na een scheiding, het verliezen van een dierbare of een andere verdrietige gebeurtenis heb je in de natuur letterlijk de ruimte om het een plek te geven. 

Meer informatie? Bezoek mijn website

Praktijkinformatie

Wildgroei

Melle Tukker

Jacob vd Borchstraat 4bis
3515 XD Utrecht
  • In de natuur
Neem direct contact op met Wildgroei
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.