Home > Vind hulp > WerkZorgBalans

WerkZorgBalans | Coaching & Adviesbureau

Werk met Zorg aan je Balans

Leer hoe je je staande kan houden als er allerlei verplichtingen op je af komen. Wat wil jij? Wat kan jij? Wie kan jou helpen

Je staat midden in het leven, hebt een baan waar je vol voor gaat en doet je uiterste best om alles – ook je sociale leven en de zorg voor je (schoon)ouders – in je dag te passen.

Je merkt dat het je steeds meer moeite gaat kosten en vraagt je af of je het op deze manier nog lang kan volhouden. Wanneer heb je tijd voor jezelf om rust in je hoofd te vinden?

Mantelzorg overkomt je

De zorg op je nemen voor iemand van wie je houdt dat doe je gewoon, zonder erover na te denken wat dit voor jou, je gezin en je werk kan betekenen. Vaak begint het ook met iets kleins, zoals een keer mee naar het ziekenhuis. Maar vaak wordt het heel geleidelijk meer en meer. Zo geleidelijk dat je er geen enkel moment bij stilstaat.

Voor je het weet, ben je alleen nog maar aan het doorhollen, aan het overleven.

Herken je dit?
  • Eigenlijk voel je je continu tekortschieten. Thuis vraag je jezelf af of je alles op je werk wel hebt gedaan. Thuis baal je omdat je je gezin weer hebt teleurgesteld omdat je het toch niet zag zitten om een lange wandeling op het strand te maken. ’s Nachts lig je erover te piekeren waardoor je slecht slaapt en moe aan de nieuwe dag begint. Je herkent jezelf niet meer.
  • Je hebt het gevoel dat je steeds minder controle over je leven hebt, dat anderen bepalen wat je moet doen en dat iedereen voor gaat. Het kost je ook steeds meer moeite om enthousiast en vrolijk te blijven. Zo’n kort lontje, zo weinig fut hebben, zo regelmatig hoofdpijn. Waar is die vrolijke energieke jij gebleven die het heerlijk vond om van alles tegelijkertijd te doen? Je bent er zo klaar mee, maar je hebt geen idee hoe je hier verandering in kan brengen. Je wilt zo graag opkomen voor jezelf, jezelf laten zien en horen, tijd voor jezelf. Maar hoe?
  • Voor je (schoon)ouders wil je er zijn als ze je nodig hebben. Maar je merkt dat het ook gaat wringen, vooral als je vader je elke keer belt op je werk. De eerste keren schrok je ervan, want je was bang dat er wat met je ouders aan de hand was. Maar eigenlijk ging het om iets heel onbenulligs zoals het meenemen van een pak koffie als je toch morgen langskomt. Dat had toch makkelijk met een appje of een telefoontje vanavond gekund? En elke keer vragen ze het aan jou, want je bent zo vertrouwd en op jou kunnen ze rekenen. Aan de ene kant voel je je gevleid, maar tegelijkertijd wordt het ook wel erg veel allemaal. Maar ja, je bent hun dochter dus dan hoor je dat toch gewoon te doen? Schouders eronder en doorgaan maar.
  • Je voelt je er zo ingezogen en je draaft maar door, terwijl je ook voelt dat het je te veel aan het worden is. Dat steeds vaker de gedachte bij je opkomt “wanneer ik?”.

Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt

Hoe zou het zijn als als je zelf weer de touwtjes in handen hebt, om keuzes te maken wat je zelf wilt doen en waar je hulp bij gaat vragen?

Jezelf weer op de eerste plek zetten.

Je kent vast het voorbeeld wel van het zuurstofmasker in het vliegtuig. Als de druk wegvalt, is het advies om het masker eerst bij jezelf op te zetten en dan pas een ander te helpen. En dat geldt ook in het dagelijks leven!

 

WerkZorgBalans | Ervaringen van anderen

“Ik sta van mezelf te kijken dat het me op het werk zo goed afgaat terwijl we echt een extreem drukke maand hebben gehad, ik kan het nu echt goed aan.
Onze gesprekken hebben daar toch zeer goed aan bijgedragen. Voel me daardoor echt gesterkt. Ik kan voorlopig goed door en hoop het nog lang vast te kunnen houden.
Kortom: heb de juiste balans gevonden en ik kan fijn vooruit op deze manier en wil je zeer hartelijk bedanken voor je input en visie, je hebt me op het juiste spoor gezet. Ben er heel blij mee, dankjewel”.
—-
“Toen ik eind september met de mantelzorg situatie rondom mijn zus te maken kreeg voelde het voor mij alsof ik in het diepe gegooid werd. Ik probeerde te zwemmen maar dreigde kopje onder te gaan.
Anjo heeft allemaal boeien in het water gegooid waardoor ik boven water bleef en nu weer zelfstandig kan zwemmen”.

WerkZorgBalans | Wie ik ben

Naast coach, vertrouwenspersoon en mediator ben ik ook ervaringsdeskundige op het gebied van werk en mantelzorg.

De rode draad voor mijn manier van coachen is het uitgangspunt dat we zelf aan het roer van ons leven staan en verantwoordelijk zijn voor onze eigen keuzes. Iedere dag kunnen we besluiten onze koers te wijzigen. En dat is soms een ‘hell of a job’. Het vraagt om bewustzijn en leven in het hier & nu.  Vanuit dit inzicht ga ik met de ander aan de slag.

In mijn vrije tijd zul je me vaak buiten vinden, want ik vind het heerlijk om te wandelen en de natuur te fotograferen.

Lees meer over WerkZorgBalans en mijn aanbod op mijn website.

 

 

Praktijkinformatie

WerkZorgBalans

Anjo Pluijmers
  • In de natuur
  • Online
  • Op locatie
Neem direct contact op met WerkZorgBalans
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.