Home > Vind hulp > Vierentwintig-Zes Holistische Leefstijl

Vierentwintig-Zes Holistische Leefstijl

Herstellen van een burn-out zonder medicatie

Een speciaal ontwikkeld burn-out herstel traject voor mensen die niet geloven in chemische medicatie.

Even voorstellen

Mijn naam is Erwin Bakker. Een 42 jarige sportieve denker uit Haarlem die het leven wilt begrijpen aan de hand van wetenschap en levenservaring.

Ik combineer de wetenschap met psychologie en de filosofie. Dit noemen ze in de levensstijl wereld een “biohacker”.

Biohacking komt er in het kort op neer dat je leert begrijpen hoe het lichaam en het brein samenwerken, om daarna de meest positieve veranderingen aan te brengen in je leefstijl om een verbeterde versie van jezelf te worden.

Hierbij moet je denken aan de juiste orthomoleculaire voeding, supplementen die deze voeding ondersteunen maar ook de invulling van de verdeling van je lichamelijke en geestelijke energie.

Mijn missie is om mensen te leren hoe het lichaam en ons brein samenwerkt. Waarom het zo moeilijk is om gezondere keuzes te maken en die daarna vol te houden. Hoe verslaving werkt en hoe je van die verslaving afkomt. Maar ook hoe de industrie op ons brein inwerkt met al hun verleidingen en marketing trucjes.

Ik geloof dat kennis het enige wapen om is te begrijpen waarom we steeds weer in de valkuil van de verleidingen stappen.

Mijn overtuiging is dat de juiste leefstijl veel onnodige ziektes kan voorkomen en zelfs genezen. Een depressie niet behandeld moet worden met een pilletje en dat verslaving geen ziekte is maar juist een hele gezonde werking van het brein is die even ondersteuning nodig heeft.

Waarom ik heb gekozen voor holistische leefstijl?

Vierentwintig Zes is ontwikkeld na jarenlange verdieping in de psychologie, filosofie, neurologie en de orthomoleculaire geneeskunde.

We worden geboren zonder handleiding over hoe je dit leven het beste kunt leiden. Wat we weten is ons meegegeven door onze ouders die het ook zelf hebben moeten ontdekken.

– Door middel van levenservaring wordt de levenswijsheid (filosofie) geboren – Quote van Socrates

Mijn aangeboren nieuwsgierigheid naar de oorzaak van de oorzaak heeft mij diverse opleidingen en studierichtingen ingeduwd. Meestal tegen de stroom van het reguliere denken in omdat veel dingen die mij geleerd werden vol tegenstrijdigheden zaten.

Wat is de oorzaak van een ziekte?

Wat is de oorzaak van een burn-out en is dat wel een ziekte?Bij een reguliere psycholoog wordt voornamelijk gekeken naar de symptomen zoals somberheid, verdriet, vermoeidheid en negatieve gedachtes. Maar waar komen die symptomen vandaan en hoe ontstaan die negatieve gedachtes waar je geen invloed op lijkt te hebben? Dit komt volgens de wetenschap door een tekort aan signaalstoffen of een tekort aan receptoren in de hersenen die deze stoffen kunnen binden. Maar hoe een tekort ontstaat wordt vaak niet goed uitgelegd. Ik ben een persoon die wil weten wat de oorzaak van de oorzaak is. Die is voor 80% in de leefstijl te vinden en bij burn-out zelfs 95%.Als diabetes type II een ziekte is die op latere leeftijd ontstaat, wat is daar dan de oorzaak van? Waarom wordt ons wel verteld dat je insuline moet spuiten om je bloedsuiker onder controle te houden maar niet hoe we het zonder spuiten van insuline kunnen voorkomen?Zelf ben ik altijd ondernemer geweest en begrijp ik dus heel goed dat er een verdienmodel achter zit waarbij wij, de consument, het verdienmodel zijn.Maar hier zit dus ook een tegenstrijdigheid in. Het voorkomen van ziekte, burn out of depressie levert jezelf juist heel veel financieel voordeel op. Een investering in een gezond leven is daarom de beste investering die je zelf kunt maken.Mijn nieuwsgierigheid naar wat gezondheid en geluk precies is, bracht mij uiteindelijk een diversiteit aan studies. Van de filosofie tot orthomoleculaire voedingsleer.

Mijn missie of doel in het leven is andere mensen wegwijs maken in de jungle van het moderne leven. Niet ieder mens is een exacte kopie van een ander mens. De opvoeding, levensomstandigheden en de leefomgeving zijn bepalend voor het ontwikkelen van je persoonlijkheid. Daarom zit mijn geloof in een holistische aanpak die verder gaat dan alleen een dieet of praten in een kamer over je problemen, want die weet je zelf ook wel. Gezondheid is complex en gaat verder dan inzicht tussen het balans van je geest, je lichaam en je omgeving. Je zult zelf de leiding moeten nemen om te herstellen zodat het je nooit weer gaat overkomen. De zogenaamde wonder pillen die je geluk beloven creëren in werkelijkheid juist meer problemen waardoor je langdurig gevangen blijft in onze zorg economie.

Dit is de hoofdzakelijke reden dat veel mensen inmiddels een draaideur patiënt zijn geworden van het zorgsysteem. Of het nu gaat over onverklaarbare lichamelijke of langdurige mentale klachten, met 24/6 wordt je als het ware gereset en begrijp je weer waar het werkelijk om draait.

Ik vind het leuk om gezamenlijk op ontdekkingstocht te gaan en jou te ondersteunen in jou zoektocht naar een gezonder en vitaler leven.

Praktijkinformatie

Vierentwintig-Zes Holistische Leefstijl

Erwin Bakker

Van Collemstraat 43
2024JZ Haarlem
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online