Home > Vind hulp > Van Nieuwe Waarde

Burnoutbegeleiding

Herken je dit?

Misschien zag je het niet aankomen. Al langere tijd ga je onbewust over je grenzen heen, je energie raakt op en je gedachten, gevoelens en lichaam slaan op hol. Sommige klachten voelen onwerkelijk aan. Nooit eerder voelde je je zo uitgeput en gejaagd tegelijk. Je adem zit hoog, misschien voel je je zelfs paniekerig. Kom je moeilijk in slaap? Heb je vaak hoofd- en spierpijn? Je kunt je moeilijk concentreren en je geheugen is slechter dan voorheen. Zijn sommige signalen herkenbaar? Als deze langdurig aanhouden, dan spreekt men van een burnout. Het lichaam geeft aan dat ingrijpen nodig is!

Aan de slag met je herstel

Tijdens sessies in de buitenlucht werk je aan een sterke basis voor een fysieke, mentale en emotionele balans. Zo ga je met nieuwe energie, inspiratie en plezier je dagelijks leven vormgeven. Voor een duurzaam herstel wordt in de coaching gewerkt op drie fronten:

 

  1. Omgeving inrichten

Hoe kun je de dag, jouw plek en sociale omgeving zo inrichten dat je voldoende tijd en aandacht kunt besteden aan jouw herstel? De coaching is gericht op het creëren van overzicht en structuur in je dag- en weekritme, begrip bij mensen om je heen en voldoende rust in je hoofd zodat je je energie voldoende kunt inzetten voor jezelf.

 

  1. Vitaliteit opbouwen

Door de stressklachten heb je geen vertrouwen meer in je lichaam. Hoe kun je dat vertrouwen weer terugkrijgen? Niet door de strijd aan te gaan tegen de vermoeidheid en de klachten.In de sessies ga je eerst de spanning, de vermoeidheid en de bijkomende gevoelens ervaren. Dat helpt je om de situatie eerst te aanvaarden voordat je aan je herstel kunt werken. Vervolgens ga je leren hoe je de stress kunt reduceren, hoe ontspanning voelt, hoe je goed kunt ademen en rustig aan weer conditie kunt opbouwen. De natuur is daarvoor een ideaal oefenterrein.

 

  1. Eigen regie ontwikkelen

Je lijkt geen grip te hebben op de oorzaken en wordt geleefd door omstandigheden. Dit werkt verlammend.In het begin van een coachingtraject heeft Van Nieuwe Waarde de regie in jouw herstel. Geleidelijk aan leer je in de sessies jezelf beter kennen. Je leert niet functionele denk- en gedragspatronen te herkennen. Je krijgt je meer inzicht in wat je wilt ten opzichte van wat je moet. Je leert reflecteren op dagelijkse gebeurtenissen zodat nieuwe inzichten en impulsen ontstaan. Je gaat steeds meer vertrouwen op je eigen intuïtie en durft uiteindelijk de regie in je leven terug te nemen.

 

Jouw gids naar herstel

Bij Van Nieuwe Waarde kun jij als leidinggevende, medewerker of ondernemer met stress- en burnoutklachten terecht voor een gespecialiseerd traject met een persoonlijke coach. Afhankelijk van jouw klachten word jou een preventief traject of een hersteltraject aangeboden. Ieder traject bestaat uit een combinatie van fysiek, emotionele begeleiding en mentale coaching. Alle sessies worden in de buitenlucht georganiseerd.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een traject bij Van Nieuwe Waarde? Heb je vragen of wil je een korte telefonische intake aanvragen, bel dan naar 0624478088 of mail naar info@vannieuwewaarde.nl

 

Praktijkinformatie

Van Nieuwe Waarde

Stephan de Vilder

Gasthuissingel 60rd
2012DR Haarlem
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online