Home > Vind hulp > Uit Adem

Ontdek de kracht van je ademhaling

Ha lieve jij,

Mijn naam is Elly, ik ben de oprichter van Uit Adem. Uit Adem is een platform waarmee ik mensen begeleid naar een gezond, vitaal en veerkracht leven door middel van eenvoudige maar bewezen effectieve adem- en hartcoherentietechnieken.

Ik ben oud leerkracht en heb zelf aan den lijve ervaren wat stress in je lichaam kan doen. Hoe het je plezier in je leven en werk én je gezondheid negatief kan beïnvloeden. Ik focus me nu op stressmanagement. Door middel van eenvoudige maar bewezen effectieve adem- en hartcoherentietechnieken begeleid ik mensen om hun zelfbewustzijn en zelfregulerend vermogen te vergroten.

Hartcoherentietraining is zo krachtig omdat het heel praktisch is. De technieken zijn eenvoudig en bewezen effectief. Als de technieken eenmaal zijn geleerd kan het altijd, overal en in iedere situatie worden toegepast.

 

Ontdek hartcoherentie

 

Een aantal voordelen van hartcoherentie op een rijtje:

 • Stressvermindering
 • Meer ontspannen
 • Meer emotioneel in balans
 • Lichamelijk meer in balans
 • Helder kunnen denken en meer focus
 • Meer productiviteit, creativiteit, intuïtie
 • Beter slapen en dus uitgeruster
 • Betere gezondheid
 • Vergroting van het zelfbewustzijn en zelfregulerend vermogen
 • Meer zelfvertrouwen

 

Stress hoort bij het leven. Dat hebben je niet in de hand. Wat je wel in de hand kunt hebben is hoe je op spannende of stressvolle momenten reageert. Als je het juiste gedrag voor de juiste situatie kunt vertonen, als je je emoties en gedrag dus kunt reguleren, wil dat zeggen dat je veerkrachtig bent. Je staat stevig geworteld in het centrum. Je zou het kunnen vergelijken met riet. Waar de wind of het water ook vandaan komt, het riet beweegt mee en als de storm weer is gaan liggen dan staat het weer stevig rechtop.

 

Je ademhaling speelt de sleutelrol in het weerbaar en veerkrachtig worden. Het is namelijk het enige onderdeel van het autonome zenuwstelsel dat je ook bewust kunt beïnvloeden. Je hartslag, je bloeddruk of alle andere onderdelen van het autonome zenuwstelsel kan je niet bewust beïnvloeden. Omdat alle systemen in je lichaam elkaar beïnvloeden kan je ze, door middel van je ademhaling, wel indirect beïnvloeden.

 

Een korte uitleg over hoe het werkt.

Het hart is geen metronoom. De afstand tussen de hartslagen varieert. Dit wordt hartritmevariatie genoemd. Het hart klopt soms het ene moment sneller en het andere moment weer langzamer. Variatie in het hartritme is nodig om goed te kunnen reageren op wat het lichaam in de steeds wisselende situaties nodig heeft. Stress zorgt ervoor dat de hartritmevariatie chaotisch verloopt. Dat geeft een chaotisch of grillige lijn.

Door middel van bewuste ademhalingstechnieken kun je het versnellen en vertragen van de hartslag sturen. De inademing is de activatie van het lichaam en de versnelling van de hartslag. De uitademing is de ontspanning van het lichaam en de vertraging van de hartslag. Wanneer de in- en uitademing samenvalt met het versnellen en vertragen van de hartslag werken ze samen. Dit wordt coherentie genoemd. Het vertaalt zich in een mooie glooiende lijn.

 

Bij Uit Adem kun je terecht voor individuele Coaching – online en/of face to face en voor diverse online programma’s.

De individuele coaching bestaat uit een traject van 7 bijeenkomsten en een kennismakingsgesprek. Stap voor stap word je je bewust hoe jij op stressvolle situaties reageert en leer je technieken hoe je jouw emoties en gevoelens en daarmee jouw gedachten en gedrag kan beïnvloeden.

De online programma’s zijn

 • Adem je Slank

Adem je slank is een cursus van tien weken en draait volledig om jou. Je leert jezelf op nummer één te zetten, gewoon omdat je dat waard bent.

In dit programma geen ingewikkeld gedoe met calorieën tellen of diëten. Diëten zijn voor gemiddelde mensen en jij bent niet gemiddeld. Jij bent uniek!

De cursus Adem je Slank is erop gericht dat jij een routine ontwikkeld waarin je een aantal keer per dag, door middel van een korte oefening, heel bewust tijd en aandacht aan jezelf geeft.

Het doel van de cursus is het ontwikkelen van zelfbewustzijn en het herstellen van de balans van je lichaam waardoor je de signalen die je lichaam geeft weer juist kunt interpreteren en zo je optimale gewicht zult bereiken.

 

 • Verminder je stress en Start je dag energiek.

In een cursus van 12 weken leer je een gezonde vitaliserende ochtendroutine van ongeveer een kwartier. Je voelt je blijer, opgewekter en vrolijker. Je hebt meer energie waardoor je dagelijks meer plezier hebt in wat je doet.

 

 • Korte ademcursus Gratis

Een introductiecursus ademen. Hoe je ademt is hoe je leeft. Je ademhaling gaat vanzelf daar hoef je niet over na te denken maar je kunt je ademhaling ook bewust beïnvloeden. In de bewust ademhaling ligt de sleutel tot jouw gezondheid. Hoe je ademt is hoe je leeft en een ontspannen ademhaling staat voor een ontspannen leven.

 

 • In voorbereiding
 • Minder stress
 • Beter slapen

 

Wil jij weten hoe jij jouw ademhaling in kunt zetten om de kwaliteit van jouw leven en gezondheid te verbeteren dan leg ik je graag in een persoonlijk gesprek uit wat het beste bij jou past. Stuur een berichtje naar ellyanderlaan@uitadem.nl en dan maken we een afspraak.

Ik zie en spreek je graag.

 

Liefs,

Elly

 

Elly van der Laan
Adem- en Hartcoherentie coach en trainer

Telefoon:            0681851760
Website:             https://uitadem.nl/
Emailadres:        ellyvanderlaan@uitadem.nl

Frederik Maystraat 16, 4614 EH Bergen op Zoom

Praktijkinformatie

Uit Adem

Elly van der Laan


Bergen op Zoom
 • Bij jou thuis
 • In de praktijk
 • Online
 • Op locatie