Home > Vind hulp > Trauma & Relatie

Trauma is stored in the body and revealed in relationships

Hoe wij je van dienst kunnen zijn

Trauma & Relatie

Als 'toen en daar' nog meepraat in het 'hier en nu'.

Vaak denken we bij trauma aan gebeurtenissen waarin ons iets is overkomen, maar veel vaker gaat het over wat je hebt gemist en de impact daarvan op je zenuwstelsel.

Bijvoorbeeld door (emotioneel) minder beschikbare ouders/opvoeders, veel ziekte en rouw binnen een gezin, overgeƫrfd trauma, monsters onder je bed of dat je ooit als kind getuige bent geweest in situaties die niet voor kinderogen geschikt waren.

Iets in jou moest een oplossing vinden voor de pijn en vaak splitst er dan iets af. Niet vreemd, juist een heel normale reactie vanuit onveilige situaties. Dit was je redding, omdat de realiteit te pijnlijk was.

Jaren later begint er vaak iets te knagen en denk je ‘is dit nou mijn leven?’ en merk je een onrust. Je lichaam praat al eerder mee dan dat jij je letterlijk iets kan herinneren.

Of je merkt dat de reacties die je geeft in het ‘hier en nu’ veel meer lading hebben dan ‘feitelijk nodig’ is.

Onrust groeit, spanning neemt toe, slaap wordt minder kwalitatief, je bent veel aan het malen in je hoofd, lichamelijke klachten nemen toe en vermoeidheid groeit. Kortom je probeert bij te tanken, maar ook al neem je rust het ‘gaat niet weg’.

Overlevingsmechanismen komen in werking, zorgen voor afleiding, terwijl de oorzaak blijft borrelen. Tijd voor verandering en die verandering heeft tijd nodig. “Slowly is holy”…

Marco en ik werken vooral lichaamsgericht in combinatie met gesprek & bewegen. Het ene moment zal het een rustige sessie zijn heerlijk op de bank en een ander moment kunnen we letterlijk in beweging komen in onze grote groepsruimte.

We stemmen onze sessies echt af in het moment en hebben natuurlijk vele ‘tools’ in onze toolbox, maar we nemen vooral onszelf als instrument mee.

Even een praktische zaak. Alle sessies waarbij Marjolijn aanwezig is kunnen in aanmerking komen voor vergoeding via de zorgverzekering. Check vooral zelf je polis omdat elke zorgverzekeraar hierin andere voorwaarden heeft.

We kijken er naar uit je te ontmoeten en samen op weg te gaan.

Vriendelijke groeten,

Marco & Marjolijn

Praktijkinformatie

Trauma & Relatie

Marjolijn van der Voorden - Knippels

Prinses Beatrixstraat 23A
5066 BB Moergestel
  • In de praktijk
  • Online
  • Vergoed door verzekeraar
Neem direct contact op met Trauma & Relatie
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.