Home > Vind hulp > Thrive-Coaching

Self-Care

Tijdens een Ted-Talk event trok ik de aandacht met de omschrijving op mijn profiel “self-care savvy”. Een doctorerende wetenschapper in radiotherapie wou hier meer over weten. Wat is een self-care savvy? Savvy is een term die vooral gebruikt wordt in IT, verwijzend naar iemand die een diepgaande kennis heeft over een specifieke materie. In mijn geval is dit self-care.

Mijn naam is Michèle Lippus, stress & burn-out coach en bezielster van Thrive Coaching.

Eind 2017 en op de rand van een burn-out, besloot ik me te verdiepen in self-care. Ook al was het nog niet zo populair in onze regionen, in de Verenigde Staten gonsde het langs alle kanten. Meer dan een nieuwe hype, is het een eeuwenoude vorm om je eigen welzijn, op alle vlakken, voorop te stellen, zonder dat je hiervoor je verplichtingen naar je gezin, je werk of je sociaal leven laat schieten.

Geboeid door dit thema, begon ik enkele maanden later over dit thema te schrijven voor mijn eigen blog maar ook als blogger voor het magazine Inspirerend Leven en als gastblogger voor andere sites zoals Holistik.nl.

Voor mij is zelfzorg meer dan een stukje chocolade cake of een warm bad met etherische oliën. Het is het scheppen van een levensstijl, waar je minder nood hebt om te ontvluchten aan het dagelijkse leven.

Jou zien gedijen (to thrive in het Engels), daar maakt mijn hart vreugdesprongetjes van!

Self-Care voor Caretakers

Hoe je als zorgverlener jezelf beter kan wapenen tegen stress

In de eerste golf van de Covid-19 crisis, zijn het vooral de zorgverleners (de hele ketting van medisch en paramedisch personeel) die het zwaar te verduren hebben gehad. Van oververmoeidheid tot met lede ogen te moeten kijken naar mensen hun strijd tegen deze virus verloren, je zou voor minder emotioneel onderuit gaan.

Alhoewel Stress en Burn-Out in vrijwel alle beroepen terug te vinden is, is de aanpak voor caretakers toch anders. Door me te verdiepen in thema’s zoals “compassion fatigue” en secundaire stress trauma’s, bied ik een begeleiding aan die je helpt om je persoonlijk welzijn op alle vlakken voorop te stellen. Zo kan jij met dezelfde passie en toewijding jouw beroep uitoefenen zonder hier onder door te gaan.

Ben jij een zorgverlener en heb je nood aan een luisterend oor? Ik ben hier voor jou!

Praktijkinformatie

Thrive-Coaching

Michele Lippus

Peulisbaan, 4
2820 Rijmenam
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online