Home > Vind hulp > Centrum Heel

Welkom bij Centrum Heel

Ervaar, laat los en Heel.

Ervaar jij stress-klachten, wil je werken aan de (preventie van) een burn-out of wil je ondersteuning bij traumaverwerking?

Centrum Heel biedt een unieke lichaamsgerichte werkwijze die duurzame verandering teweeg brengt. Door middel van therapeutische massage, oprechte aandacht en diepe ontspanning, hervind je de verbinding met je lichaam, kun je opgeslagen spanning loslaten en weer lichter in het leven staan. Lees hieronder meer over deze vorm van lichaamsgerichte therapie en hoe dit het verschil kan maken in jouw herstel.

Therapeutische Massage

Deze vorm van lichaamsgerichte therapie helpt in je herstel van stress-gerelateerde klachten, een burnout of na trauma. Therapeutische massage helpt je de verbinding met je lichaam weer te herstellen, je weer veilig te voelen en te (leren) ontspannen.

 

Het lichaam onthoudt alles. Snel schrikken van geluid, buikpijn voelen in een bepaalde situatie of klamme handen tijdens het denken aan een nare gebeurtenis: ons lichaam reageert. Dit kan in een nieuwe situatie zijn, maar ook als het resultaat van iets uit het verleden. Overweldigende ervaringen en een gevoel van machteloosheid kunnen zich vastzetten in je lichaam.

Dit komt vaak door fysieke spanningsklachten tot uiting, maar het kan ook zijn dat je het gevoel of de verbinding met sommige delen van je lichaam juist verliest. De afstand tot die lichaamsdelen is een natuurlijke reactie van ons, als mens. Eigenlijk een vorm van zelfverdoving, tegen de ongewilde zintuigelijke ervaringen in je lijf.

Liever niéts voelen, dan dát voelen.

Het gevolg kan zijn dat je afleiding zoekt in prikkels zoeken buiten jezelf, zoals veel eten, afleiding van een drukke agenda of niet alleen kunnen zijn.

Therapeutische massage kan je ondersteunen om weer comfortabel te leren leven in je lichaam. Want hoe effectief het ook lijkt om de pijn te vermijden, het onderliggende probleem wordt natuurlijk niet aangepakt.

Anders dan de (vaak) mentale aanpak van de reguliere traumatherapie is het leren voelen en verdragen van wat je aan ongemak ervaart in je lichaam, het dúrven voelen van al die sensaties, een belangrijke stap in herstel.

Het resultaat is dat je weer voelt dat je veilig bent in het hier en nu.

Werkwijze

Wil jij ook lichter leven, je weer veilig voelen in je lichaam en de verbinding hiermee herstellen? Lees hier verder hoe het behandeltraject van therapeutische massage eruitziet.

 

Het behandeltraject van therapeutische massage omvat een aantal behandelingen. Gemiddeld zijn dit er 8 tot 10. Therapeutische massage duurt 90 minuten per keer. Behandelingen vinden uitsluitend plaats op afspraak.

Bij onze eerste ontmoeting voeren we een intakegesprek. Hiervoor plan ik de eerste behandeling extra tijd in.  We bespreken jouw hulpvraag en daarnaast zorg ik dat ik een goed beeld heb van jouw persoonlijke, fysieke en emotionele omstandigheden.
Uiteraard deel je alleen waar jij je prettig bij voelt.

Eventuele contra-indicaties voor massagebehandeling sluit ik vóór de start uit. In enkele gevallen zal ik je advies geven om (eerst) contact op te nemen met je huisarts, een fysio- of manueel therapeut of psycholoog.

Als er wederzijdse instemming is, kan de behandeling starten.

Gedurende het traject bespreek ik geregeld de voortgang met je en wat je doelen zijn. Jouw gevoel van veiligheid en vertrouwen staan hierin voorop.

In het traject richten we ons op het leren ontspannen, het herstellen van de verbinding met je lichaam en het verdragen van sensaties die voelbaar zijn. Hierdoor herstel je het evenwicht in je gevoel van (on)veiligheid en je ervaringen.

Toegepaste technieken komen voort uit o.a. klassieke massage, ontspanningsmassage, hot stone massage, holistic pulsing, mindfulness, stresscounseling en aromatherapie.

De helende werking van massage

Massage is een eeuwenoude behandelwijze die enorm effect heeft op het welzijn van de mens. Hoe kan massage ons helpen om stress te verminderen of te herstellen na langdurige stress?

 

Aanraking is essentieel voor ons en al vanaf onze baby tijd een vorm om troost te ontvangen en veiligheid te ervaren. In ons dagelijks leven zijn er (te) weinig momenten waarop we diepe ontspanning ervaren. De prikkels van de wereld om ons heen vragen ons continu aan te staan, te reageren en alert te zijn. Er wordt veel van ons gevraagd, maar we vragen ook veel van onszelf.

Kortdurende stress is niet ongezond, we gebruiken het om alert en scherp te zijn als het nodig is. Langdurige stress echter, zet het lichaam vast. De stressrespons is dan chronisch geworden, als een onderdeel van onszelf. Fysiek heeft dit een groot effect, bijvoorbeeld de hormoonhuishouding raakt verstoort of het immuunsysteem werkt op een lager pitje. Ziekte ligt daardoor op de loer.

Niet vaak gunnen we onszelf een moment om “uit” te staan. En dat terwijl zowel de werking van ontspanning en van aanraking bewezen effectief zijn om het lichaam uit de stressrespons te halen.

Bij Centrum Heel kun je terecht voor verschillende vormen van massage, waardoor je stress en spanning los kunt laten.
Neem contact op en maak een afspraak. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Ervaringen

Centrum Heel heeft al veel mensen mogen ondersteunen in hun herstel. Lees hier enkele van de reacties op de behandeling:

 

Wat een ervaring! Ik kwam voor het eerst weer in contact met mijn gevoel. Dat was even intens, maar daarna voelde ik rust. Een rust die ik al heeeeel lang geleden kwijt was geraakt.’

‘Na jaren reguliere therapie in de GGZ was ik mezelf volledig kwijtgeraakt. De herinneringen bleven terugkomen en ik was het gevoel in mijn lichaam kwijt. Door de therapeutische massages heb ik weer leren ontspannen. Ik kan weer omgaan met alles wat ik voel door mijn trauma’s.’

‘Ik ben heel blij dat ik hier terechtgekomen ben. Eindelijk lukt het me te ontspannen.’

Op de website www.centrumheel.nl en Instagram (@centrumheel) zijn meer ervaringen te lezen van klanten.

Stel gerust je vraag!

Wil je meer weten over therapeutische massage en of dit jou kan helpen in je herstel?

 

Weet je niet goed welke soort massage voor jou geschikt is?

 

Neem gerust contact op. Samen kunnen we dan kijken naar je klacht of vraag en bepalen welke massagebehandeling het beste bij je past.

 

Mail: info@centrumheel.nl
Instagram: @centrumheel
Website: www.centrumheel.nl
Praktijkinformatie

Centrum Heel

Thessa

2e Brandenburgerweg 7A
3721CG Bilthoven
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Centrum Heel
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.