Home > Vind hulp > Sophia Praat Stress en burn-out

Stress en burn-out coaching

Ben je uitgevallen op je werk, betaald of onbetaald? Coaching verkort de duur van je herstelproces. Dit hoef je niet alleen te doen; welkom!

 

Ik ben Sophia Praat,  coach-counselor bij stress-en-burnout.nl

Van burn-out of overspanning is sprake als je uitgeput bent, al je energie hebt opgebruikt en emotioneel en lichamelijk te zwaar belast bent. Je hebt wellicht een afstandelijke of cynische houding aangenomen om je te beschermen tegen teleurstelling en uitputting. Je verliest het vertrouwen in eigen kunnen. Burn-out ervaar je aan den lijve.

De oplossing ligt in werken aan herstel en hervinden van je innerlijke stevigheid. Je kunt weer ontspannen en actief zijn, zin en motivatie ervaren, en op een natuurlijke manier regie voeren.

Na tien jaar gewerkt te hebben als re-integratiecoach in de GGZ, heb ik de training Stress- en burn-outbegeleiding gevolgd. De coaching kan online of bij mij in de praktijk of gecombineerd.

Ik gebruik waar mogelijk technieken als Counselor met Verbeeldingskracht en ACT-begeleider.

Ook;  Vrouwenstudies Sociale Wetenschappen aan de universiteit Utrecht; post-HBO leergang voor studie- en loopbaanadvies; School voor het Creatief Proces Cochenille; scholing Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

Lees hieronder met anderen schrijven over de coaching:

“Mijn stress is al minder, ik kies een oplossing die voor mijzelf fijn is. Ik kan meer loslaten en laten ontstaan. Eerst noemde ik dit met jou stresstherapie, toen zelfvertrouwen en nu; wie ik ben”. 

“Ik word met een minder opgeschroefd gevoel van spanning wakker. Mijn patronen van denken en mijn muren worden duidelijker voor me. Verstandelijk wist ik wat zelfacceptatie was maar nu begin ik het gevoelsmatig toe te laten. Ik ben rustiger en minder in de aan-stand. De zachtheid begint langzaam te komen”.

“Ik heb er veel aan gehad dat je een klankbord voor me was. Je bracht me steeds terug naar mezelf, naar mijn eigen regie over mezelf. Dit deed je door je vragen, door ervaringen te delen. Bijvoorbeeld door te vragen; klopt het? Je gaf de erkenning dat wat ik voelde, volkomen normaal was. Ik was geen gekkie! Door het jaar heen ervaarde ik steeds meer en meer mijn eigen kracht weer. Ik stond steeds centraal”.

Praktijkinformatie

Sophia Praat Stress en burn-out

scm praat

Hameinde 15
7371 CS Loenen
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
Neem direct contact op met Sophia Praat Stress en burn-out
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.