Home > Vind hulp > Stierhout Coaching

Stresssssss

Stierhout Coaching

Stress en Burn-out coaching, Loopbaancoaching

Heb je langdurig last van meerdere van onderstaande klachten:

  • Langdurige vermoeidheid
  • Gestoorde of onrustige slaap
  • Prikkelbaarheid
  • Niet tegen drukte/herrie kunnen
  • Emotionele labiliteit,
  • Piekeren,
  • Concentratieproblemen en/of vergeetachtigheid
  • Gejaagd voelen

En zijn die klachten niet toe te wijzen aan een psychiatrische stoornis?

Dan is er kans dat je overspannen bent of last hebt van een burn-out. Raadpleeg in eerste instantie een huisarts indien je langdurig last hebt van meerdere van de bovenstaande klachten. Stress is op zich niet is verkeerd: het zorgt er voor dat je in uitzonderlijke situaties goed kan reageren. Langdurige stress daar in tegen kan er voor zorgen dat je overspannen raakt of last krijgt van een burn-out. Overspannenheid of burn-out is vaak te wijten aan meervoudige stressbronnen: deze kunnen voor komen in zowel de werk als privé situatie

Stierhout Coaching verzorgt begeleiding en preventietrajecten voor mensen die last hebben van stress klachten of burn-out.

Begeleiding bij overspannenheid of burn-out

In een begeleidingstraject bij (dreigende) overspannenheid of burn-out wordt in eerste instantie gewerkt aan het herstel van de energie en fysieke conditie, vervolgens wordt gekeken naar de stressbronnen: hoe ga je er mee om en wat kan je er mee. Daarna kijken we naar hoe je functioneert in je (werk)omgeving en waar je talenten liggen en of die aansluiten bij je huidige werk. Wanneer je er aan toe bent wordt gekeken hoe je met werkhervatting kan beginnen en indien nodig wordt gekeken naar een andere werkomgeving. Uiteraard is er een nazorgtraject, wanneer je weer begonnen bent met werken (optioneel).

Stress en burn-out preventie

In een preventie traject kijken we naar de stress factoren en naar wat je zelf kunt veranderen aan die stress factoren, zodat het stress niveau hanteerbaar wordt. Daarnaast kijken we hoe je jezelf lichamelijk en geestelijk kunt ontspannen, en kijken we hoe je in de toekomst kunt voorkomen dat je weer last van stress of burn-out gaat krijgen.

Begeleiding na een overspannenheid of burn-out

Mensen die uit een overspannenheid of burn-out komen en merken dat ze vaak snel weer in oude patronen terugvallen en weer last krijgen van stress verschijnselen. Ze doen er goed aan hier begeleiding bij te zoeken. Een traject hiervoor lijkt het meest op een preventie traject, waarbij gekeken wordt naar de stress factoren, en naar wat je daar zelf aan kunt veranderen. En zit je nog wel op de goede werkplek: kan hier iets veranderd worden of wordt het tijd voor iets anders? Als loopbaancoach kan ik je ook hier bij helpen

 

Neem contact op voor meer informatie met Marcel Stierhout: bel 06-14748002 of mail naar marcel@stierhoutcoaching.nl

 

Erkenningen/certificeringen van Marcel Stierhout:

VESB erkend Stress en Burn-out coach:

Noloc Register Loopbaan Professional   

Voor meer informatie ga naar mijn website:  www.stierhoutcoaching.nl

Praktijkinformatie

Stierhout Coaching

Marcel Stierhout

Europalaan 400
3526 KS Utrecht, ook Doorn
  • In de praktijk
  • Online