Home > Vind hulp > Spring Training & Coaching

Voor meer balans, veerkracht, passie en plezier in je leven

TRE en Mind Eye Power

Je lichaam weet wat je nodig hebt

Graag help ik jou om van overleven naar moeiteloos leven te komen. Dit is je natuurlijke staat van zijn, waarin je jouw talenten kent en inzet,  contact met je eigen bron herstelt en de antwoorden op jouw levensvragen vindt.

Wil je jouw potentieel ten volle benutten, dan is het belangrijk om je lichaam helemaal te bewonen. Dáár zit je natuurlijk herstelmechanisme voor opgeslagen stress (en trauma), en daar zit ook je zelfvertrouwen, je kracht, je energie, je liefde, je wijsheid. Vaak zit ons hoofd in de weg. Die maakt dat we ons zorgen maken, angst voelen en niet meer kunnen ontspannen.

 

Hoe kan ik jou helpen?

  • Met TRE, lichaamsgerichte coaching, om vastzittende stress en spanning te ontladen, veerkracht en vertrouwen te vergroten
  • Met Mind Eye Power (verwant aan emdr) om de switch te maken van angst naar vertrouwen, van stress naar evenwicht en van probleem naar levensles.

Beide methoden zijn effectief en snel werkend. Meestal zijn een paar sessies al voldoende voor blijvende verandering. In een individuele coachsessie kijk ik wat er nodig is op dat moment. TRE kun je ook in een workshop met een kleine groep ervaren op een fijne locatie.

Agenda TRE-workshops

TRE: Je natuurlijke herstelmechanisme terugvinden

TRE staat voor trauma & tension releasing exercises en is een wereldwijd gebruikte methode om jouw eigen herstelmechanisme weer te activeren. Doe je TRE, dan schudt de spanning letterlijk van je af. Je herstelt je vitaliteit, voelt weer verbinding met je lichaam en herkent stress signalen eerder in het dagelijks leven. 

Je lijf slaat spanning op

Bij langdurige stress of angst kunnen spierspannings patronen ontstaan in ons lichaam. Dit wordt na verloop van tijd zo gewoon dat je het niet eens meer door hebt dat er spanning in je lijf zit. Maar het zit er wel en beïnvloedt je houding en gezondheid. Onbewuste spanning wordt chronische spanning. Uiteindelijk kan deze chronische spanning voor fysieke pijnen (denk bijvoorbeeld aan gewrichts,-bekken-, rug,-schouder,-nekklachten), spijsverteringsproblemen en beperkingen in de beweeglijkheid van het lichaam zorgen.

Ervaar het zelf

TRE® is een wereldwijd gebruikte methodiek van zeven uitgekiende eenvoudige fysieke oefeningen die je lijf triggeren om vastgezette spanning (eindelijk) los te laten. Daarmee zet je het natuurlijk herstelmechanisme van je lichaam weer in werking. Als gecertificeerd TRE-provider leer ik je hoe je dit doet én hoe je spanning in je dagelijks leven eerder herkent en voorkomt dat de emmer overloopt.

TRE is laagdrempelig, iedereen kan het, je herontdekt je natuurlijke herstelmechanisme. Voor veel mensen is het een bijzondere ervaring. Het mooie van TRE vind ik ook dat je niet hoeft te

weten waar de spanning vandaan komt. Je hoeft er ook niet over te praten. Ervaar zelf de diepe ontspanning en helende werking van TRE in een individuele sessie of in een  workshop (met een kleine groep).

TRE in jouw organisatie?

Ook geef ik incompany TRE-sessies. Dit zijn workshops van 3 uur. Geschikt als aanbod vanuit gezondheidsbevordering, als onderdeel van opleidingsaanbod of als een ontspannen teammiddag. Daarnaast geef ik een interactieve presentaties over (h)erkenning van stress signalen, inclusief direct toepasbare tools voor zelfregulatie.

Contact

Mind Eye Power: de ogen als toetsenbord van je brein

Mind Eye Power is een effectieve en beproefde methode die stress, mentale en emotionele blokkades en gevolgen van trauma van welke aard dan ook aanpakt. Met MEP worden de onderliggende factoren van datgene waar je mee zit, opgespoord, verhelderd en veranderd. Je verwerkt oude pijnlijke ervaringen via de MEP methode en je maakt de weg vrij voor nieuwe mogelijkheden. Je kijkt met andere ogen.

De oogtechnieken, adem en mindset zijn de ingang tot een positieve en diepgaande verandering. De kracht van Mind Eye Power is de integratieve benadering waarbij hoofd, hart en buik betrokken worden waardoor er meer samenhang ontstaat in denken, voelen en doen. Het uiteindelijke doel is (weer) een diepere connectie mogelijk te maken met je eigen lichaam, de ander en de omgeving.

Wat levert het op?

Door de reset maak je nieuwe verbindingen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en relationeel vlak. Zo ontstaat een nieuwe balans waardoor je meer kunt leven naar wat voor jou van waarde is.

Je lost niet alleen je huidige probleem op, tegelijkertijd krijg je helderheid en verandering in het levensthema dat er mee samenhangt. Je voelt veel meer rust, vertrouwen en verbinding, waardoor je de relatie met jezelf en met anderen kunt herstellen of verdiepen. Hiermee creëer je een prachtige basis voor een gezonde en ondersteunende levenshouding.

Maak een afspraak

Nanette heeft mij met Mind Eye Power geweldig geholpen om beter en blijer in het leven te staan. Ik kan stressgevoelens nu veel beter beheersen en heb meer zelfvertrouwen. Ook had ik grote vliegangst en heeft ze geholpen om er veel minder tegenop te zien en tijdens het vliegen rustig te zijn. Dat vond ik heel bijzonder. Joke de Vries

 

Wat een bijzondere ervaring. Niet verwacht dat er zoveel spanning uit mijn lichaam zou komen. Dit ga ik thuis voortzetten, want ik heb echt gevoeld dat TRE de trauma’s uit je fysieke lichaam laat loslaten. En dat je het uit en aan kan zetten als jij dat wilt. Wat een heerlijk ontspannen gevoel de rest van de dag!!! Henk

Praktijkinformatie

Spring Training & Coaching

Nanette Hagedoorn

Amsterdamseweg 62
6712 GK Ede
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
Neem direct contact op met Spring Training & Coaching
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.