Home > Vind hulp > Sintag Coaching & Advies

Sintag Coaching & Advies

Sintag Coaching & Advies

Ik help je bij stress, burn-out en persoonlijk leiderschap

Je bent altijd bezig, bent erg loyaal aan je werkgever of je omgeving, probeert alle ballen in de lucht te houden. Maar de laatste tijd merk je dat je slecht slaapt. Zelfs ’s nachts maalt het nog door je hoofd. Er komt nog maar weinig uit je handen. Of je lichaam zit vast. Of je valt uit tegen collega’s en gezinsleden. Je voelt dat je tegen je plafond zit. Wellicht ben je al ziek thuis. Je wilt wel werken, maar het lukt gewoonweg niet.

Gelukkig kun je hier iets aan doen. Zelfs als je al thuis zit met een burn-out. Maar liever wil je die voorkomen natuurlijk.

Ik help je om stap voor stap de regie over je leven weer te pakken. Zodat jij weer heerlijk kunt slapen, lekker kunt werken en van het leven kunt genieten.

Na het coachtraject:

 • voel jij je weer energieker
 • heb je een positieve mindset
 • weet jij beter om te gaan met situaties waar je eerder ‘last’ van had
 • voel je minder onrust
 • ben je in staat je eigen keuzes te maken
 • voel je dat je stevig in je schoenen staat
 • zit je weer lekker in je vel

Wat ik doe?

Ik ga met je in gesprek. Iedere week. Of een keer in de twee weken. Wat jij het prettigst vindt. Binnen vier sessies merk je dat het de goede kant op gaat. Maar we praten niet alleen. Je komt ook in actie. Je krijgt van mij ‘huiswerk’ mee. Geen hogere wiskunde, maar heel praktische oefeningen die je helpen om de nodige inzichten te verschaffen. En het draagt bij aan blijvend herstel. Dat is wat je natuurlijk wilt.

Want: Actie + vertrouwen = resultaat

Omdat mijn praktijk zich op het Friese platteland bevindt, behoort een wandeling in de prachtige natuur tot mogelijkheden. Zodat jij de helende werking van de groene omgeving echt kunt ervaren.

Voor werkgevers

Die gezond personeel belangrijk vinden

Ben jij werkgever en vind je gezond personeel belangrijk?

Is het lastig om het ziekteverzuim naar beneden te krijgen?

Heb je het idee dat het niet ligt aan het werk, maar het probleem ligt nu wel op jouw bordje?

Dan kan stress-/burn-out coaching voor jouw medewerker een uitkomst zijn. Want zowel jij als je medewerker zit niet te wachten op langdurige uitval. Het liefst voorkom je uitval. Naast 1-op-1 coaching geef ik workshops aan groepen, gericht op preventie. Want voorkomen is beter dan genezen.

Ook ga ik graag met jou als werkgever in gesprek wat je zelf kunt doen om stress en burn-out onder jouw medewerkers te voorkomen.

Voor werkgevers

Zorg voor je mensen, ook in tijden van Corona

In deze periode van Corona gaat heel veel anders. De uitdagingen waar we voor staan zijn ongekend. Ook nu de maatregelen zijn versoepeld. Nu we weer meer ‘mogen’.

11% van de werkenden zit tegen een burn-out aan. Het ziekteverzuim is bij 21% van de bedrijven gestegen. 16% zegt uitgeput te zijn door de crisis. Uit recent onderzoek blijkt dat 56% van de werkenden uit gaat vallen als ze niet in de komende zes maanden ondersteuning krijgen. Dit zijn cijfers die om aandacht vragen.

Als werkgever krijg je, naast je eigen onzekerheden en zorgen, nog een andere uitdaging voor je kiezen: hoe help ik mijn mensen mentaal door deze crisis?

Juist nú wil je er zijn voor je mensen. Want naast fysieke gezondheid, is mentale gezondheid van cruciaal belang. Als je je goed voelt, kun je beter omgaan met de onzekerheden en ben je veerkrachtiger.

Maar hoe zorg je in deze periode voor je mensen?

Laat mij jou helpen.

Hoe? Iedere week, of vaker als het nodig is, heb ik contact met je medewerker. Via telefoon of videobellen.

Ik help je medewerker mentaal gezond te worden of te blijven. In eerste instantie gericht op de korte termijn. Om nu deze periode door te komen. Ik help je medewerker ondanks alles toch het werk te kunnen doen, zodat jouw bedrijf kan blijven doordraaien.

Graag bespreek ik de mogelijkheden met je.

Over mij

Jolanda Bergsma

Geboren in Zuid-Korea, opgegroeid op het Friese platteland. Jazeker, een boerendochter. Letterlijk en figuurlijk met m’n poten in de klei.  En daar komt misschien ook wel mijn ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit vandaan. Daar heb ik veel aan gehad. Maar ik heb de keerzijde van deze mentaliteit ook aan den lijve ondervonden. Na een heel druk bestaan als directeur/mede-eigenaar van een grote deurwaardersorganisatie heb ik in 2016 het roer omgegooid. Ik ben toen het coach vak ingegaan. Waarom? Omdat ik andere mensen wil helpen om het beste uit zichzelf te halen. Door op zoek te gaan naar zichzelf. Door eigen keuzes te maken. Door de regie te pakken op cruciale momenten. En juist door de ervaringen en de lessen die ikzelf heb geleerd, lukt het mij om dat bij mijn klanten voor elkaar te krijgen.

Ik krijg ontzettend veel energie als iemand bij mij de deur uitstapt met het gevoel dat hij of zij weer verder kan, dat de puzzelstukjes op de plek zijn gevallen. Daar geniet ik van.

Genieten doe ik ook van mijn gezin, inclusief hond en kat. En, hoe kan het ook anders, wij wonen op het Friese platteland. In Jubbega in een heerlijk groene omgeving. Middenin het boerenland. Dat is echt mijn thuis

Wij matchen als jij houdt van een persoonlijke aanpak. Geen vastomlijnd programma, maar echt iets wat bij jou past. En geen gedoe, maar lekker hands-on.

Wil je eens kennismaken? De koffie staat klaar.

Praktijkinformatie

Sintag Coaching & Advies

Jolanda Bergsma

Kromhoutsreed 7
8411 KK Jubbega
 • In de natuur
 • In de praktijk
 • Online
 • Op locatie