Home > Vind hulp > Sense@Work

Hoogsensitiviteit als kracht, ontdek, ervaar en geniet

Sense@Work

Sense@Work | HSP Coach

Voor wie?

Ben je hoogsensitief en wil je leren om je eigen systeem te (h)erkennen, dat serieus te gaan nemen (voor jezelf en in contact met anderen)? En wil je ontdekken welke mooie kwaliteiten je hebt en deze vaker inzetten? Als (ervarings)deskundige begeleid ik sinds 2013 HSP om te leren omgaan met de ‘overprikkelings’ kanten van deze eigenschap en dan optimaal gebruik te maken van de mooie talenten uit deze eigenschap. Vaak liggen de last- en krachtkant dicht bij elkaar. Je vermogen om goed aan te voelen is een enorm talent én het kan ertoe leiden dat je niet meer weet wat van jou is en wat  van de ander.

HSP en chronische stress of burn-out

Veel hoogsensitieve mensen kennen chronische stress of zijn burn-out (geweest). Je komt uit je burn-out of chronische stress door te gaan leren leven van binnen naar buiten en dat doe ik in mijn praktijk door je te begeleiden om je (opnieuw) te verbinden met jezelf, je eigen verlangens, de rol die hoogsensitiviteit speelt in jouw leven en de gevolgen, die het (h)erkennen en leren omgaan met je hooggevoeligheid heeft voor je werk en privé. Verbinden met jezelf vraagt allereerst om te mogen voelen wat er van binnen is, aan emoties en gevoelens. Ook het gaan herkennen van je vroege (lichaams)signalen, zodat je kunt gaan voorkomen dat je overprikkeld raakt. En het adequaat mogen gaan reageren, wanneer je wel overprikkeld raakt, door het gaan leren om je eigen ruimte in te nemen en je grenzen te mogen aangeven.

Sense@Work | Werkwijze

Ik werk intuïtief en maak veel gebruik van ervaringsgerichte oefeningen,  met humor en altijd afgestemd op jou. Meestal vinden gesprekken plaats in de praktijk in Veenendaal en ook kunnen we het bos in voor wandelcoaching. Veiligheid bieden is de basis van waaruit ik werk. Als je je veilig voelt, durf je uit je comfortzone te stappen en te gaan experimenteren en reflecteren op wat er in je gebeurt. Daarmee groeit je bewustzijn en leer je jezelf accepteren, met zon- en schaduwkanten. Het mooie is dat het dan oké wordt, dat dit met vallen en opstaan gaat, dat je weerstand en flow tegenkomt onderweg en gaat ontdekken wie je echt bent, wat je wilt en wat je kwaliteiten zijn. En dat als je je veilig voelt in jezelf, je jouw leven gaat leven.

Sense@Work | Meer Informatie & Contact

Als je vragen hebt of je wilt een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen, dan ben je van harte welkom om contact met me op te nemen.

 

 

Praktijkinformatie

Sense@Work

Heleen Visser

kogge 9
3904 SV Veenendaal
  • In de natuur
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Sense@Work
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.