Home > Vind hulp > Roelof Speelman Gecertificeerd EMDR therapeut

EMDR therapie

Gespecialiseerd in kerkverlaters

Wanneer je bent opgegroeid in een christelijke omgeving heb je een bepaald wereldbeeld mee gekregen. In het algemeen eentje met tegenstellingen.

Aan de ene kant een heilig God, aan de andere kant de zondige mens. Per kerk of gemeente ligt de nadruk meer of minder op de zonde.

Wanneer je ouder wordt, gaat studeren, andere meningen hoort, dan is er een kans dat je hier vragen over gaat stellen. Klopt je wereldbeeld? Klopt het wat je altijd hebt geloofd? Dit is een gezond proces. Echter kan dit vervelende gevolgen hebben. Niet alle mensen binnen een kerk of gemeente kunnen goed met kritische vragen om gaan.

Je kunt er dan voor kiezen om je aan te passen aan de geldende normen, waarden en regels. Of je kiest voor jezelf, voor je eigen overtuigingen, of wanneer je die nog moet ontwikkelen, voor een (tijdelijke) pauze om uit te vinden hoe het het zit.

In het laatste geval is er een behoorlijk grote kans dat je vrienden je niet begrijpen, dat mensen binnen je kerk of gemeente je meewarig aankijken of dat je zelfs niet langer welkom bent in de kerk of gemeente waar je jaren naar toe ging.

Dit is pijnlijk, vooral wanneer je buiten je eigen christelijke groep vrijwel geen netwerk met vrienden hebt. Dit kan zelfs traumatisch zijn. Je begrijpt misschien niet waarom mensen reageren zoals ze doen. Je merkt weinig of helemaal geen liefde en hulp. Het kan zijn dat men jou veroordeeld als afvallige, dat je vrienden je gaan mijden.

JE BENT NIET ALLEEN.

Helaas…. het overkomt veel, heel veel mensen.

En nu? Opnieuw beginnen? Hoe doe je dat? En met welke mensen? Met God of zonder God?

Als voormalig christelijke artiest heb ik veel kerken van binnen gezien, veel lieve mensen leren kennen binnen deze verschillende kerken en gemeentes.
Als kerkverlater heb ik veel mensen ontmoet die de weg kwijt zijn, die enorme trauma’s hebben opgelopen. Mensen die bang zijn voor God, niet terug willen naar de kerk en geen idee hebben wat ze moeten doen.
Ik heb mensen ontmoet die zich hebben laten misbruiken, mensen die gehersenspoeld zijn.

Herken je dit? Krijg je buikpijn wanneer je aan de kerk of gemeente denkt waar je nog in zit of uit komt? Heb je een trauma opgelopen binnen de gemeenschap?

Neem dan gerust contact met me op. Laten we samen gaan kijken wat de beste oplossing voor jou is. Je bent niet alleen, we gaan samen kijken waar je bent en waar je naar toe wilt. We gaan kijken hoe je de regie over je eigen leven terug kunt krijgen.

Als holistisch EMDR therapeut geloof ik in de samenwerking van lichaam, geest en ziel. Wanneer je goed in je vel zit, wanneer je gelukkig bent (dat kan echt) dan zal dit uitwerking hebben op je gehele gestel.

Als gelovige geloof ik dat God wonderen kan doen, ik werk met hem samen.
Ik help zowel gelovigen en ongelovigen en oordeel niet.

Praktijkinformatie

Roelof Speelman Gecertificeerd EMDR therapeut

Roelof Speelman

Byte 1c
7741MK Coevorden
  • Bij jou thuis
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Op locatie
Neem direct contact op met Roelof Speelman Gecertificeerd EMDR therapeut
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.