DE ZIEL EN HET PIJNLICHAAM (EGO)

Zie jouw ego als een aparte entiteit binnenin je lichaam. Je zou het ook wel je pijnlichaam (ego) kunnen noemen.

Het is een entiteit die al sinds jouw jeugd of misschien wel uit vorige levens ligt opgeslagen in jouw onderbewustzijn.

Soms kan een pijnlichaam slapen en zul je, je heel goed voelen. Maar op andere momenten zal het wakker worden (aan de oppervlakte komen van oude negatieve emoties) en zal het gevoed willen worden.

Het liefst wordt het gevoed door meegaande gedachten en nog liever de bevestiging van andere pijnlichamen (ego’s)

Dit kan zich uitten bijvoorbeeld in een relatie, waar de 1 de ander triggert.

De 1 doet iets wat jouw pijnlichaam (ego) wakker maakt. En daar is ie dan het pijn lichaam. Het manifesteert zich door gedachtes die gevoed willen worden door meer gedachtes. Eens gevoed door andere negatieve gedachtes (het ripple-effect) zal het pijnlichaam bevestiging van buitenaf gaan zoeken.

Zie het dat jouw pijnlichaam je stem overneemt en je emotie. Het pijn lichaam zal er alles aan doen om een reactie van een ander pijnlichaam te krijgen. Het pijnlichaam zal gaan oordelen over de ander, of over een situatie om een reactie (emotionele toestand) binnenin jou uit te lokken. En weer bouwt het ripple-effect zich op. Hoe meer een pijnlichaam gevoed wordt hoe machtiger en krachtiger het zal worden. Uiteindelijk zal het pijnlichaam niet meer genoeg hebben aan de voeding die jij het geeft maar bevestiging van buitenaf willen.

Het zal contact proberen te leggen met een ander pijn lichaam. Het zal dus opmerkingen naar de ander gaan maken, en oordelen over situaties of mensen om gevoed te worden.

Vaak in een relatie zal de connectie via de ziel gelegd worden, (als het pijnlichaam slaapt) (De eerste ontmoeting, rozengeur en maneschijn) en eens je in de relatie zit zal uiteindelijk het pijnlichaam ontwaken en daar is de eerste irritatie, oordeel of onzekerheid, jaloezie en frustratie. Eens het pijnlichaam ontwaakt is zal deze niet rusten totdat het gevoed wordt.

Het voorbeeld hierboven van relatie is maar 1 aspect die belicht wordt in dit schrijven, van het pijnlichaam. Het kan zich ook uitten in angsten, dwangneurose, afhankelijkheid, bindingsangst, fobieën, zelf sabotage en alle andere psychische toestanden.

HOE HERKEN JE HET PIJNLICHAAM EN HOE LEG JE HET PIJNLICHAAM VOORGOED HET ZWIJGEN OP?

Door herkenning van het pijnlichaam (de emotie van het ego) en de acceptatie dat dit pijnlichaam (ego) bestaat en het een aparte entiteit is.

Eens je “bewust” bent van dit pijnlichaam als aparte entiteit zul je de oplossing vinden om het pijnlichaam het zwijgen op te leggen “voor goed”

Nu is dit niet zo gemakkelijk als het lijkt want het pijnlichaam zwaait al zolang soms al menige vorige levens lang (karmische loop) de scepter en bepaald jouw dagelijkse gedachten gang. Het beïnvloedt je beslissingen, en oordelen over mensen en situaties, angsten, en frustratie. Het bepaalt jouw gemoedstoestand.

Maar eens je bewust wordt hoe het pijnlichaam (ego) werkt zul je het in het daglicht kunnen zetten en beseffen dat door het niet voeden van dit pijnlichaam (ego) je het uiteindelijk uithongert en zal het sterven.

Het herkennen van het pijnlichaam noemt men ook wel “ontwaken”

Elke schaduw waar je bewust een licht op schijnt zal geen schaduw meer zijn.

Het vergt dus zelfreflectie, (een karmische loop herkennen)

Wil jij meer weten over jouw pijnlichaam? Wil jij zicht krijgen op jouw karma en kom je er zelf niet uit?

Wil jij hulp om deze entiteit voorgoed ten ruste te leggen?

Dan is wellicht een karma coaching/reading iets voor jou!

Namaste

 

Mijn naam is Natalie Bilodeau en ik ben eigenaresse van Reset your Mind Hypnose en Coaching in Schagen, Noord Holland.

Ik bied NLP en energetisch coaching, hypnose, regressie therapie, meditatie begeleiding en persoonlijke readings (Tarot) (ook voor tweelingzielen) aan.

Mijn specialiteit ligt met name op het werken met je onderbewustzijn, als medium stem ik af op jouw energie waardoor ik meteen tot de kern van het probleem kan komen.

Ik hoef dus vooraf geen informatie. De coaching/readings zijn heel intensief. Ik raad altijd aan om de sessies op te nemen.

De therapie die ik aanbied is een combinatie van NLP coaching, Tarot, en Hypnose. Een effectieve en snelle manier om bewustwording te creëren.

Tarot is niets anders dan werken met energie. Als medium tune ik in op jouw hogere zelf en de energie die hiermee gegenereerd wordt doen de kaarten uit het dek springen. De kaarten zijn altijd spot on. Ik gebruik vervolgens NLP coaching om de boodschap duidelijk over te brengen.

Ik heb mij gespecialiseerd in de ascentiereis van Tweelingzielen daar ik zelf op deze reis zit. Ik bied op Youtube wekelijks readings aan voor de Yin en Yang (Divine Feminine en Divine Masculine) als ook Reiki behandelingen en Meditaties. Klik op de Link hieronder voor meer informatie m.b.t tot een reading. Verder naar beneden een Reiki behandeling en een Meditatie voor het loslaten van Karmische Koorden en Chakra Balans.

Er zijn vele indianenverhalen en mythen bekend als het om hypnose gaat, maar de taboe die er vroeger was is langzaam aan het vervagen, met name omdat we ons steeds meer verdiepen in de wereld van Mindfulness.

Wat is hypnose nu eigenlijk?

Het is in ieder geval niet occult en ook geen magie!

Ieder mens heeft een bewustzijn, onderbewustzijn en zoals wij hypnotherapeuten het zo mooi verwoorden een kritische filter.

Het bewustzijn is vrijwel bij alle gedachten en acties die je onderneemt in je leven aanwezig en wordt simpelweg vaak ook als verstand omschreven. Het bewustzijn is meer dan ons denken en verstandelijke vermogens. Het omvat namelijk een staat van zijn waarmee je op een bepaalde manier op je omgeving en op situaties reageert. Door dit reageren wordt jij als persoon aangestuurd om acties te ondernemen. Onder het bewustzijn ligt het onderbewustzijn. Deze bestaat uit verschillende psychische en mentale processen die het bewustzijn niet direct waarneemt. Echter speelt deze wel een belangrijke rol in onze dagelijkse manier van denken en leven. Je moet het onderbewustzijn zien als een harde schijf waar alle gewoontes, emoties, trauma´s, gedachten, herinneringen en motieven liggen opgeslagen.

Het onderbewustzijn heeft in alle opzichten een bepalende invloed op  wie wij zijn en hoe wij bewust op dingen in onze omgeving reageren.

Nog dieper ligt je on-bewustzijn die je levensfuncties beheert alsook je reflexen en instincten. Ons leven is afhankelijk van het functioneren van onze geest die dan ook over een aantal mechanismen beschikt om ons te beschermen tegen invloeden en situaties die ons zouden kunnen schaden.  Alle van de bovengenoemde bewustzijnstoestanden zijn gewapend met een ingebouwde bescherming tegen externe factoren. Dit word ook wel de kritische factor genoemd. De kritische factor bevind zich tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn in en fungeert als een filter tussen deze twee bewustzijnsvormen.  Hypnose is niets anders dan het omzeilen van deze kritische factor van de bewuste geest en het bewerkstelligen van acceptabel en selectief denken.

Mensen denken vaak aan magie of hocus pocus als ze aan hypnose denken, en denken vaak dat wanneer je onder hypnose bent je een gewillig object van de hypnotiseur bent die je rond kan laten lopen als een kip of je dingen laat ondernemen die je normaal niet zou willen doen. Dit klopt natuurlijk niet. Hypnose staat synoniem voor een staat van ontspanning waarin het mogelijk is om je onderbewustzijn aan te spreken en patronen die slecht voor je zijn te doorbreken en te veranderen.

Tijdens een hypnose sessie ben je gewaar van alles wat er om je heen gebeurt, maar door de diepe staat van ontspanning kan de hypnotiseur met jou toestemming jouw onderbewustzijn resetten en die gewoontes en gedachtes die slecht voor je zijn en je beschadigen om te zetten in goede gewoontes en gedachtes. (Reset your Mind) Je bent ten alle tijde bij machte om wanneer er dingen gezegd of gedaan worden waar jij het niet mee eens bent uit de hypnose te komen en op te staan.  Kortom neemt jou onderbewustzijn alleen dat op wat goed is en acceptabel voor jou als persoon. Er is niets zweverig aan hypnose. Hypnose brengt jou in die diepe staat van ontspanning waarin je directe toegang hebt tot jou onderbewuste en fijne en blijvende veranderingen kunt aanbrengen die de levenskwaliteit van jou ten positieve zullen veranderen. Je bent ontvankelijk voor suggesties.

Er zijn verschillende technieken binnen de hypnotherapie waaronder ook regressie therapie.

Wat is regressie?

Hypnotische regressie

Hypnotische regressie is een effectieve, veilige en heilzame methode om trauma´s, angsten en fobieën te bestrijden.  Doorgaans komen angsten, slechte gewoontes en fobieën voort uit eerder beleefde ervaringen die in sommige gevallen traumatisch geweest kunnen zijn.

Door samen in 1 of meerdere hypnotische sessies op een veilige manier terug te keren naar die momenten in je leven waar die slechte gewoontes, angsten of trauma´s zijn ontstaan kunnen we jou samen met jou onderbewustzijn als het ware die ervaring en gewaarwording ontkrachten en her-programmeren en daarmee jou bevrijden van deze slechte emoties, gedachten, angsten en gewoontes.

Met deze therapie ontmantel je de ware bron van jou gewoontes en gedachtes en de daarbij behorende negatieve emoties. Het is een prachtige manier om eindelijk achter de ware reden te komen van jou probleem en of negatieve emotie en een permanente positieve verandering aan te brengen.

In vele gevallen komen er tijdens een hypnotische regressietherapie herinneringen en emoties tevoorschijn waar van je niet wist dat je ze had en dat deze de oorzaak van jou probleem zijn. Het is niets waar je bang voor hoeft te zijn, want ook in regressie ben je ten alle tijde baas over je eigen lichaam en geest.

Regressie wordt ook wel gebruikt om mensen terug te brengen naar een vorig leven.

Ik persoonlijk ben er van overtuigd dat alle problemen waar je in dit leven mee te maken hebt ook in dit leven ontstaan zijn.

Mijn ervaringen met regressie zijn op zijn zachts gezegd zeer indrukwekkend te noemen. Het is een mooie techniek die ik graag gebruik.

Wat heeft Reset your Mind hypnose en Coaching jou te bieden!

Therapieën

Reset your Mind Hypnose en Coaching geeft hypnotherapie en hypno-coaching in Schagen.  De focus ligt hier op het werken met je onderbewustzijn. Het gaat hier niet om een tijdelijke oplossing maar het biedt jou hulp om oplossingen te vinden die de kern van het probleem aanpakken en hierdoor een permanente verandering te realiseren.  Wil jij meer informatie? Neem dan contact met mij op via mijn contactpagina, e-mail of telefoon.

Hypnose om af te vallen

Kamp jij al langer met overgewicht? Ben je altijd bezig met diëten? Heb je eetbuien? Wil je eindelijk weer lekker in je vel zitten? Dan is de Virtuele Maagband of gewoon afvallen onder hypnose wellicht wat voor jou. In beide gevallen is het doel jouw streefgewicht te bereiken op een gezonde, veilige en verantwoorde manier en deze ook te behouden. In 3 tot 5 sessies zul je zien dat ook JIJ dit kunt. Verder leer je zelfhypnose die je in je dagelijks leven kunt gebruiken en werken we aan het loslaten van die emoties/gedachten die jou er toe brengen om in gewicht aan te komen.

Hypnose om meer zelfvertrouwen te krijgen

Hoe zit het met jou zelfbeeld? Heb jij een laag zelfvertrouwen? Misschien heb jij wel dingen meegemaakt in jou jeugd die er toe geleid hebben dat jou zelfbeeld en zelfvertrouwen niet zijn zoals je zou willen. Wil jij eindelijk weer trots kunnen zijn op wie jij bent? Eindelijk weer zelfvertrouwen hebben? Dan is hypnose wellicht de juiste oplossing voor jou! Door samen met jou onderbewuste op een veilige manier terug te gaan naar waar het probleem is begonnen, kunnen wij het probleem bij de kern aanpakken en er voor zorgen dat jij voortaan goed in je vel zit, trots op jezelf kunt zijn en jezelf op een positieve manier kunt zien. Neem voor meer informatie contact met mij op via het contactformulier, e-mail of telefonisch.

Hypnose tegen angsten, en fobieën 

Heb jij last van angsten en/of fobieën? Wil jij niet meer bang zijn voor datgene dat jou nu bang maakt? Wil jij zonder angst in een vliegtuig of lift durven stappen? Wil jij niet meer belemmert en beheerst worden in het dagelijkse leven? Binnen 1-2 sessies kan ik jou van je angst afhelpen en jou bevrijden van die belemmering die jou leven al zo lang negatief beheerst. Wil je meer informatie ontvangen neem dan contact met mij op via het contactformulier, e-mail of telefonisch.

Hypnose tegen stress en burn-out klachten

Stress is iets waar wij allemaal gedurende ons leven mee te maken krijgen. Hoe je ermee omgaat is voor een ieder anders. Ervaar jij dat stress jou belemmert op je werk of in je dagelijks leven en beperkt het jou in je doen en laten? Misschien heb jij al wel lichamelijke klachten zoals nekpijn, hoofdpijn of andere stress gerelateerde klachten of zit je in een burn-out. Neem het heft in eigen hand en recharge. Al met 1-2 sessies kunnen we er voor zorgen dat jou batterij weer volledig is opgeladen jij alles weer in perspectief ziet en je leven er een stuk aangenamer gaat uitzien.

Hypnose bij het verwerken van Trauma´s

Ben jij het slachtoffer van trauma? Kun jij dit maar geen plekje geven en heb jij moeite dit trauma te verwerken? Ervaar jij hiervan nog altijd de consequenties zoals lichamelijke of psychische klachten? Laat mij samen met jou onderbewustzijn jou problemen oplossen zodat jij je weer vrij voelt en alles uit het leven kan halen wat er inzit. In 2 sessies kun jij je trauma´s verwerken en je weer richten op een mooie toekomst.

Hypnose toepassen tegen pijn of slapeloosheid

Heb jij last van pijn of slapeloosheid? Beperkt deze pijn of slapeloosheid jou in je dagelijkse leven? Dan heb ik goed nieuws voor je! Met 1-2 sessies kan ik jou leren jouw pijn te verlichten, en jou te leren door middel van zelfhypnose dit ten alle tijde toe te passen. Ook bij slapeloosheid of onrustgevoelens is dit een uitstekende methode om een goede nachtrust te hebben.

Hypno-coaching NLP

Zit jij er even doorheen door de situatie thuis of op het werk dan kan hypno-coaching wellicht de oplossing bieden. Hierbij help ik jou om de dingen weer in perspectief te zien zodat je goede keuzes kunt maken en jij sterker en weer gemotiveerd door het leven kunt gaan.

Ontspanningstherapie

Heerlijk even lekker ontspannen! Wie wil dat niet? In deze sessie zul je naar een ontspanningslevel gaan die je nog niet eerder hebt beleeft. Ik werk hier met hypnose om jou onderbewustzijn ook in het dagelijks leven te leren deze ontspanning toe te passen. Je zult merken dat je meer in balans bent en dat je beter slaapt.

Al mijn hypnose sessies  worden begeleid door audiosessies die je mee naar huis krijgt om jou te helpen jouw onderbewustzijn te blijven trainen. Deze audiosessies zijn op de therapiesessies gemaakt en zullen jou per whatsapp of mail worden toegezonden. Verder zal ik tips en trics meesturen die je in het dagelijks leven kunt gebruiken.

Persoonlijke readings

Al sinds jongs af aan is het mij duidelijk geweest dat mijn intuïtie goed ontwikkeld was en dat ik een duidelijke stem had die mij de weg wees. Lang heb ik dit onderdrukt omdat ik er nog niet klaar voor was dit verder te ontwikkelen. Ik moest nog te veel helen en leren. Sinds een aantal jaren heb ik mij in razend tempo ontwikkeld en kan nu niet meer negeren dat ik mijn zesde zintuig zo goed ontwikkeld heb dat ik in staat ben om veel mensen hiermee van dienst te zijn. De tijd is aangebroken om dit te delen met degenen die hier behoefte aan hebben. Ik heb al veel mensen spontaan tijdens mijn sessies hiermee mogen helpen en heb genoeg zelfvertrouwen opgebouwd om dit nu ook in mijn werk gericht toe te gaan passen en readings aan te bieden. Wil je meer informatie neem dan contact met mij op.