Home > Vind hulp > Reiki Lia

Reiki Lia

Het idee om een Reiki praktijk te beginnen is ontstaan, doordat ik het idee heb dat er een tekortkoming is in de huidige gezondheidszorg, waardoor vaak de cliënten de dupe waren. Bij ziekte werd er alleen naar het gevolg gekeken maar niet naar de oorzaak. Zo is het idee ontstaan om deze mensen te behandelen met Reiki. Bij Reiki wordt het hele lichaam behandeld, lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Doordat ik ervaring heb met werken in de reguliere zorg, kan ik passende behandelingen geven met Reiki. Dit door zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde te combineren.

Reiki en de kloof die overbrugt moet worden

Vanaf 2022 ben ik beëdigd als Reiki Master in Spanje. Mijn grote passie is het overbruggen van de kloof tussen Reiki en de reguliere zorg. In verschillende landen maakt Reiki al deel uit van de reguliere zorg, waarbij steeds meer wetenschappelijk bewijs wordt gevonden voor de verbetering van de conditie en het herstel van patiënten. Reiki is geen hype, maar bestaat al sinds de oudheid. Zelfs in het Nieuwe Testament wordt al gesproken over het geven van kracht aan discipelen om mensen te genezen. In Japan zijn er ook ontdekkingen gedaan waarin geschriften werden gevonden waarin artsen Reiki gebruikten om patiënten te helen.

Laten we de patiënt de mogelijkheid geven om tijdens zijn traject in het ziekenhuis gebruik te maken van Reiki. Zelf behandel ik al één dag per week patiënten met Reiki in het Erasmus MC, voorheen de Daniël de Hoed kliniek. Ook verpleegkundigen tonen steeds meer interesse in Reiki, omdat ze van dichtbij positieve veranderingen zien in het welzijn van de patiënt. In augustus ga ik voor een paar weken naar New York City om daar de samenwerking tussen Reiki en de reguliere zorg in ziekenhuizen te ervaren.

Mijn persoonlijke doel

Mijn doel is om presentaties te geven in ziekenhuizen en mijn missie verder vorm te geven. In een cultuur waarin zowel de patiënt als het zorgpersoneel steeds meer onder druk staan, moeten we samenwerking vinden om de patiënt en zijn welzijn centraal te stellen. Laten we de handen ineenslaan en niet langer verschuilen achter onze verschillen.

Zelf heb ik een opleiding gevolgd tot Reiki Master en heb ook in de gezondheidszorg gewerkt. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk waar ik Reiki behandelingen geef aan mijn cliënten. Mijn grote liefde is om mensen te begeleiden naar een gezond lichaam en een gezond leven door middel van de kracht van Reiki en de verbinding tussen lichaam en geest. Zelf ben ik ook ziek geweest met baarmoederhalskanker (pap 5), en daarom wil ik graag mijn verhaal delen en anderen ondersteunen in hun genezingsproces.

Ook wil ik de reguliere zorg verbinden met Reiki in ziekenhuizen en meewerken aan het proces in Nederland om Reiki en de reguliere zorg steeds meer te integreren. Ik wil graag het gat tussen ziekenhuizen en Reiki verkleinen door zelf actief deel te nemen en te laten zien wat Reiki kan betekenen voor kankerpatiënten. Het is mijn doel om de spanningen en het gebrek aan begrip over Reiki in ziekenhuizen weg te nemen. Dit idee werd ook voorgesteld door een professor van het UMCG in Groningen. Laten we samenwerken om dit gat te dichten en het welzijn van patiënten te verbeteren.

Maar wie ben ik en waar kan ik jou bij helpen?

Mijn naam is Lia en ik ben hier om jou te begeleiden op je ontdekkingstocht naar Reiki. Na een persoonlijke ervaring met een zware hersenbloeding en daaropvolgende paniekaanvallen, ontdekte ik de transformerende kracht van Reiki. Deze eeuwenoude geneeswijze heeft mij geholpen mijn eigen genezingsproces te doorlopen en mijn innerlijke balans te herstellen. Nu is het mijn passie om anderen te ondersteunen bij hun lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten met behulp van Reiki. Ik geloof dat het

essentieel is om naar de oorzaak van ziekte en onbalans te kijken, en Reiki biedt een holistische benadering die het hele wezen behandelt.

Bij mij kun jij terecht voor persoonlijke Reiki Behandelingen en cursussen. Met mijn expertise in zowel de reguliere zorg als in mijn eigen praktijk ben ik in staat een integratieve aanpak te bieden. Samen gaan wij op zoek naar de beste manier om jouw welzijn te bevorderen en je innerlijke kracht te activeren. Of je nu kampt met fysieke pijn, emotionele blokkades of stress, Reiki kan je ondersteunen bij het herstellen van de harmonie in je lichaam en geest.

Zelf heb ik ervaren hoe Reiki mijn leven heeft getransformeerd en ik ben vastberaden om deze krachtige healing methode met anderen te delen. Door middel van mijn kennis, intuïtie en empathie zal ik je begeleiden op jouw unieke Reiki-reis. Samen zullen we de helende energie van Reiki omarmen en je helpen om je volledige potentieel te bereiken.

Als je klaar bent om de helende kracht van Reiki te ervaren, neem dan gerust contact op. Samen zullen we een pad van genezing en groei bewandelen, en ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen op jouw persoonlijke reis naar welzijn en balans.

Met Reiki-liefde, Lia

Opleidingen

 • Praktijkvoering voor therapeuten en leraren
 • Meditatie en Bodywork
 • Reiki Practioner
 • Reiki Master
 • Reiki 1
 • Reiki 2
 • Shin Do
 • Basiskennis Algehele Geneeskunde
 • Orthomoleculair Voedingskunde
 • Paramedisch Natuurkundig Therapeut

Reiki is goed voor een breed spectrum aan klachten

De cliënt die ontspanning zoekt

De cliënt die lichamelijke problemen ondervindt en geen oplossing heeft aan methode bestrijding

De palliatieve cliënt, die uitbehandeld is in de reguliere zorg maar toch behoefte heeft aan rust. En een andere vorm van pijnbestrijding nodig heeft, naast de traditionele pijnbestrijding

De cliënt met geestelijke problemen, bijvoorbeeld een burn-out of met diepere oorzaken

Cliënten met deze lichamelijke klachten kunnen hieraan leiden. Reiki Lia moet de plek zijn waar ze niet alleen behandeld worden, maar ook een beleving moet zijn waarmee ze tot rust komen.

Aangesloten bij: Reiki Ryoho en Cat Collectief

Burn-out, je hoort het steeds vaker. Maar wat kan je er allemaal tegen doen? Reiki kan jou misschien helpen.
De reiki behandelingen geven energie. Na een paar behandelingen merk je al dat jij meer energie hebt op een dag.

Terug naar jouw innerlijke kracht

Als Reiki Master en ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe overweldigend het leven kan zijn wanneer paniek, angstaanvallen en burn-outklachten toeslaan. Maar ik weet ook dat er een weg is terug naar kracht, veerkracht en werken zonder de last van deze klachten.

Met vastberadenheid en Reiki heb ik kanker overwonnen. Deze persoonlijke overwinning heeft me diep geraakt en versterkt. Het is niet alleen een fysiek gevecht geweest, maar ook een spirituele reis. Deze ervaring drijft me om anderen te begeleiden naar herstel en welzijn. Het laat zien dat in ieder van ons een ongelooflijke kracht schuilt. Samen wil ik die kracht ontdekken en benutten, zonder zweverigheid maar met concrete stappen naar herstel en persoonlijke groei.

De kracht van herstel

Paniek en angstaanvallen: Een persoonlijke strijd

Paniekaanvallen en angsten kunnen je levenskracht wegnemen, je weerbaarheid ondermijnen en je dwingen in een overlevingsmodus. Ik ben geen uitzondering op deze ervaring. Het was een persoonlijke strijd die me dwong om diep in mezelf te kijken en te ontdekken hoe ik mijn eigen kracht kon herwinnen.

Burn-out: De uitputting van lichaam en geest

De last van burn-outklachten kan eveneens verlammend zijn. Het uitputten van zowel lichaam als geest laat je vaak achter in een staat van machteloosheid. Ook hier ben ik geweest, en ik begrijp de impact op je werk en dagelijks leven.

Weerbaarheid herstellen: Reiki Lia’s cursussen

Terug naar werk: Jouw verantwoordelijkheid nemen

De weg naar herstel begint met het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn. In mijn cursussen, zonder zweverigheid maar met praktische stappen, deel ik de lessen die mij hebben geholpen om mijn eigen paniek en burn-out te overwinnen. Geen onzekerheden meer, geen paniek. Je leert hoe je je weerbaarheid kunt versterken en weer aan het werk kunt gaan zonder overweldigd te worden.

Een krachtigere versie van jezelf

Mijn doel is om je te leren in je kracht te staan, om een krachtigere versie van jezelf te worden. Dit betekent niet alleen herstellen van klachten, maar ook leren hoe je je eigen verantwoordelijkheid kunt oppakken en weer de regie over je leven kunt voeren.

Samenwerking met arbodiensten

Op weg naar werk via arbodiensten

Voor degenen die de stap willen zetten om weer aan het werk te gaan, bied ik ondersteuning aan arbodiensten. Samen kunnen we mensen helpen om de weg naar werk te vinden zonder de last van paniek en burn-outklachten. Geen obstakels, geen terughoudendheid.

Reiki Lia’s diensten voor arbodiensten

Ik wil mijn diensten aanbieden aan arbodiensten om mensen met een burn-out en aanverwante klachten te ondersteunen. Samen kunnen we werken aan het herstel van werknemers, hen begeleiden naar een leven zonder de beperkingen van angst en burn-out.

In je kracht staan met Reiki Lia

Als je klaar bent om terug te keren naar kracht, weerbaarheid en werk zonder de last van paniek en burn-outklachten, ben ik hier om je te ondersteunen. Neem contact op en laten we samen bouwen aan een krachtiger, veerkrachtiger leven.

reiki-lia

Praktijkinformatie

Reiki Lia

Lia van Stigt

Nieuwe Haven 48
3311 AR Dordrecht
Neem direct contact op met Reiki Lia
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.