Home > Vind hulp > Psycholoog Mikado

Psycholoog Mikado

Coachingstrajecten gericht op eetproblematiek & lichaamsbeleving en moeite met maat houden.

In onze coachingsessies werken we toe naar het veranderen van denk- en gedragspatronen waar jij last van hebt. Samen onderzoeken we waar je tegen aan loopt, hoe je daar op een adequate manier mee om kan gaan en hoe je je sterke punten kan gebruiken in dit proces.

Er zijn 3 hoofdthema’s waar wij ons op richten:

Eetproblematiek

Het is belangrijk om hulp te vragen bij beginnende eetproblematiek om de ontwikkeling van een ernstige eetstoornis te voorkomen.

Wij richten ons in de sessies op het bereiken van een gezond eetpatroon en gezonde eetgedachtes en helpen je inzicht te verkrijgen in triggers en risicofactoren. We hebben hierbij aandacht voor onderliggende factoren, zoals onzekerheid, obsessie met gewicht en perfectionisme.

Lichaamsbeeld (lichaamsbeleving) 

Lichaamsbeeld is een onderdeel van het algehele zelfbeeld. Het is fijn als iemand blij en tevreden is over zijn of haar lichaam, maar een negatief lichaamsbeeld kan ernstige gevolgen hebben op de kwaliteit van leven. Het is een factor die vaak meespeelt in de totstandkoming en instandhouding van eetproblematiek, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Er kan namelijk ook een negatief lichaamsbeeld aanwezig zijn, zonder eetproblematiek. Wij helpen je om meer inzichten te verkrijgen over je lichaamsbeeld en hoe dit te veranderen naar een positief lichaamsbeeld.

Moeite met maat houden

Samen onderzoeken we wat maakt dat je moeite hebt met maat houden, wat risicofactoren zijn en hoe je bepaalde impulsen onder controle kan houden. Graag kijken we naar de functie van het gedrag, wat dit jou oplevert en kost, wat je uiteindelijk zou willen veranderen en hoe je dit kan doen.

 

Wie zijn wij?

Naast ons werk in de specialistische verslavingszorg hebben wij een coachingspraktijk opgericht om toegankelijke hulp te kunnen bieden. De kennis en ervaring die wij vanuit ons werk als psycholoog hebben opgedaan, bieden we bij Psycholoog Mikado aan om jou te helpen je doelen te bereiken, gedragspatronen te veranderen en meer geluk, tevredenheid en succes te ervaren in jouw leven. 

We bieden een veilige ruimte om samen met jou te onderzoeken wat er tussen jou en je gewenste verandering of doel in staat, en wat je er aan kan doen om de verandering of jouw doel te bereiken. We maken hierbij gebruik van evidence-based behandeltechnieken en we blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelen op gebied van psychologie en coaching.

Geen protocollen, wachtlijst of verwijsbrief, maar snelle, professionele hulp voor jouw vraag of klacht. 

 

Praktijkinformatie

Psycholoog Mikado

Laurens Adam / Iris Egeric
  • In de praktijk
  • Online
Neem direct contact op met Psycholoog Mikado
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.