Home > Vind hulp > Pranamaya Healing Arts

Pranamaya Healing Arts

Een unieke integratie van lichaam en geest

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wetenschap heeft dit al decennia geleden ontdekt, maar deze kennis wordt in onze reguliere gezondheidszorg nog amper geimplementeert. Wanneer mensen met lichamelijke klachten / ziekte kampen wordt het emotionele welzijn van de persoon als mede-oorzaak van fysieke problemen genegeerd. Andersom, wanneer mensen emotioneel trauma proberen te verwerken, wordt de rol van het fysieke lichaam in de totstandhouding van het trauma genegeerd. De gevolgen hiervan zijn groot: het in stand houden van trauma of fysieke klachten, ondanks het doorlopen van meerdere behandelingen.

Trauma verwerking

Het fysieke lichaam speelt een grote rol in trauma, maar dit komt in reguliere traumatherapieen bijna niet aan bod. Wanneer wij trauma ervaren (trauma kan onstaan door 1 specifieke traumatische gebeurtenis, maar bv ook door het lange tijd tekortkomen aan primaire behoeftes in het leven zoals veiligheid, liefde, erkenning, etc).

Je lichaam reageert hierop en activeert een stressreactie (de fight/flight response) in het lichaam. Dit is een gezonde reactie, mits deze niet lang aanhoudt. Deze reactie wordt bij mensen met trauma echter continu geactiveerd, niet alleen door de geest, maar juist ook door de manier waarop het fysieke lichaam door het trauma is veranderd. Het gaat dan om de manier van ademhalen, bepaalde spieren die chronisch aangespannen zijn, etc. Ookal probeert men het trauma dus psychologisch te verwerken, wanneer het lichaam niet geopend wordt, blijft deze stressreactie geactiveerd worden waardoor je je opgejaagd voelt, het idee hebt niet goed te kunnen ademen, angstig en onrustig bent en het niet lukt je diep te ontspannen.

Op basis van massage, 1:1 yoga en coaching help ik jou je trauma niet alleen psychologisch te verwerken, maar ook je lichaam in staat te brengen om weer terug te gaan naar zijn ontspanningsmodus van voor het trauma.

Authentiek leven

De maatschappij, familieverwachtingen en onze eigen overtuigingen leggen veel druk op ons dagelijkse bestaan. Hierdoor verliezen veel mensen uit het oog wat zij zelf nou echt belangrijk vinden in het leven, en leven in plaats daarvan naar verwachtingen van buitenaf. En vroeg of laat gaat dat wringen. Maar het kan echt anders. Samen (her)ontdekken we de authentieke jij en veranderen jouw leven in een leven waar jij 100% jezelf kunt zijn. In mijn aanpak gebruik ik een combinatie van lifecoaching, westerse psychologie, oosterse filosofien en praktische, spirituele tools.

 

 

 

Het fysieke belang van authentiek leven / emotioneel welzijn

Wanneer wij ongelukkig zijn en niet leven naar wie wij echt zijn (authentiek leven), creeert dit bewust of onbewust stress. Stress is de boosdoener in bijna alle gezondheidsklachten. Wanneer wij namelijk ontspannen zijn, is het de taak van ons lichaam om indringers op te ruimen en schade in ons lichaam te repareren. Wanneer wij echter stress ervaren, komt ons lichaam hier niet aan toe. Met als gevolg lichamelijke klachten. Deze beginnen onschuldig: hoofdpijn, darmklachten, maagzweren, duizeligheid, moeheid etc, waar we snel een medicijn voor voorgekregen schrijven. In werkelijkheid zijn deze klachten een boodschap van jouw lichaam dat er iets niet lekker zit. Wanneer de oorzaak van deze klachten onbehandeld blijven, kunnen deze onschuldige klachten uitgroeien tot serieuze ziektes.

Is het moeilijk te bevatten voor jou dat een lichamelijke klacht / ziekte bijna altijd ook (deels) een emotionele oorzaak heeft? Dan kunnen deze wetenschappelijke feitjes je wellicht helpen:

  • Mensen die fysiek of emotioneel misbruik hebben meegemaakt in hun jeugd, hebben 50% meer risico op kanker.
  • In een wetenschappelijke studie konden verpleegsters met >90% juistheid voorspellen of patienten tot de ALS-afdeling behoorden of niet, gebaseerd op hoe aardig men was (‘deze persoon is niet aardig genoeg om ALS te hebben)’. Zo zijn vele auto-immuunziekten gelinkt aan de eigenschap om jezelf aan de kant schuiven.
  • Medicijnen tegen asthma werken op dezelfde receptoren waar je stresshormonen op werken. Net als dat deze medicijnen effect hebben op je asthma, heeft stress dat dus net zo goed.
Praktijkinformatie

Pranamaya Healing Arts

Alexandra Weeber

Zuidzijde 127
2411RX Bodegraven
  • Bij jou thuis
  • Online
Neem direct contact op met Pranamaya Healing Arts
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.