Home > Vind hulp > Praktijk Mijn Tijd

Praktijk Mijn Tijd | Voor vrouwen

| BewustZijn als ultieme zelfzorg | Reiki | Energetische massage | Verdiepende gesprekken | Creatieve uitspattingen |


PRAKTIJK MIJN TIJD

“Het grootste kunstwerk ben jij als mens. Een kunstwerk die je zelf maakt en in wezen al bent.
Het is er voor jou, geef jezelf de ruimte om er echt van te genieten” – Praktijk Mijn Tijd

Balans

Allemaal hebben we te maken met de menselijke conditie en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. We hebben een relatie met ons lichaam en de omgeving (fysiek), met anderen en de maatschappij (sociaal), met onszelf en onze gedachten en emoties (psychologisch), en met een ideologisch wereldbeeld waarmee we zin aan de dingen proberen te geven (spiritueel).

Op al deze niveaus zijn er spanningsvelden.
Misschien alleen al door het volhouden van het alledaags leven. Of door onverwachtse en/of langdurige stress, spanningen, angst, verdriet of fysieke klachten.
Je pad blijven volgen of (her) vinden is niet altijd gemakkelijk en soms zijn we de balans wel eens kwijt. Maar hoe vind je die weer?

Door allereerst jezelf de tijd te gunnen op adem te komen en met aandacht te onthaasten. Dit is essentieel in het creëren van veerkracht, om vervolgens vanuit meer rust te kunnen reflecteren op wat is.
Door in de praktijk ervaringsgericht lichaamswerk te doen middels reiki, massages en/of door creatieve uitspattingen kom je tot verbinding, tot verdieping en vervolgens tot bewustwording. Door bewust te zijn van je Zelf wordt je meer je Zelf. Hierdoor kom je in je eigen innerlijke kracht te staan en zal harmonie volgen. 
Twintig minuten diepe ontspanning per dag zal je mentale groei bevorderen, je fysieke gezondheid en emotionele stabiliteit verbeteren en mogelijk zelfs je spirituele bewustzijn vergroten.

Nieuwsgierig? Of wil jij je weer meer in balans voelen? Laten we dan samen kijken hoe verder.

Reiki (lichamelijke zelfzorg)

Zoals Einstein het zo mooi verwoord, alles is energie.
Levensenergie stroomt door ons hele lichaam. Wanneer de energie blokkeert door o.a (fysieke)disbalans, stress, trauma, verdriet of ziekte, kun je fysieke of emotionele klachten ontwikkelen. Reiki heeft als doel de energiebalans weer te herstellen en blokkades op te sporen.

Reiki is een natuurgeneeskundige behandelwijze die gericht is op het op laten komen van diepe ontspanning en brengt het zelfgenezend vermogen van de mens op gang. Dat gebeurd door toevoeging van energie middels handoplegging van de behandelaar.
Reiki doet datgene wat goed is voor jou. De behandelaar fungeert als doorgeefluik voor de (levens)energie. En de ontvanger van de energie werkt op onbewust niveau aan psychisch en lichamelijk herstel.
Niet alleen pijnen in het heden maar ook oude blokkades uit het verleden kunnen door reiki worden verholpen.
Door een behandeling te ondergaan voel je je heerlijk ontspannen, je geest komt volledig tot rust en lichamelijke klachten zullen verminderen of verdwijnen.

Als reiki behandelaar, geef ik gericht reiki aan vrouwen.
Kom weer in contact met je eigen kracht vanuit een liefdevol zijn.

Wanneer reiki

– Als zelfzorg moment.
– Om te onthaasten en op adem
te komen.
– Voor stress vermindering.
– Voor ondersteuning binnen je
(fysieke) healings proces.
– Voor verdieping.
– Voor verwerking.
– Om weer meer in balans te
komen.
– Als opkikker.
Of omdat je graag kennis wil maken met reiki.
Je hoeft geen klachten te hebben om een reiki behandeling te willen ervaren.

Omdat reiki door de kleding heen stroomt, kun je gekleed blijven. De behandelaar legt de handen op verschillende posities op je lichaam. Je bent te alle tijde in regie tijdens de behandeling.

Reiki is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde, raadpleeg bij ziekte altijd eerst uw huisarts.

Reiki 1 Stoel behandeling.
Duur behandeling: 45 minuten
Locatie: De praktijk
Investering 2021: €25,- Inclusief kruiden nabehandeling voor thuis.

De Reiki stoelbehandeling is een wat kortere behandeling dan de tafelbehandeling. De Reiki stoelbehandeling is gericht op je chakra’s, de energie centra in je lichaam. Tijdens de Reiki stoelbehandeling ben je net als bij de tafelbehandeling aangekleed, maar dan zit je op een rechte stoel.

Reiki 2 Tafel behandeling.
Duur behandeling: 1,5 uur
Locatie: De praktijk
Investering 2021: €40,- Inclusief kruiden nabehandeling voor thuis.

Korte voor en nabespreking van intenties, ervaring en het maken van verbindingen.

Massages (lichamelijke zelfzorg)

Door aanraking kan je je Zelf weer ervaren, je gevoelens en behoeftes herkennen en erkennen en je Zelf weer op het goede spoor zetten.

Ons lichaam is een gevoelig instrument wat reageert op alles wat we meemaken aan ervaringen. Wat niet gevoeld en geuit wordt, zet zich vast in het lichaam, in onze cellen en vormt een blokkade, een pantser zowel lichamelijk als emotioneel. Dit kan klachten veroorzaken omdat de energie niet meer kan stromen. En als we de verbinding met onszelf verliezen, zijn we ook de verbinding met de ander kwijt. Wanneer we ons lichaam niet meer ervaren, voelen we uiteindelijk niet meer wat we nodig hebben en elke onvervulde behoefte leidt tot spanning.

Herkenbaar? Heb jij last van stress, vermoeidheid, verkrampte spieren of spanningsklachten in je lichaam?
Of wil je gewoon genieten van een heerlijk moment voor jezelf? Uiteraard net zo belangrijk! Kom dan tot rust en heling door een ontspannende (reiki) massage. In een veilige atmosfeer en met liefdevolle aandacht.

Reiki massage

Een reiki massage is combinatie van een reiki behandeling aan de voorzijde van het lichaam en een ontspanningsmassage van het bovenlijf: heupen, rug, schouders, nek en hoofd.
De massage heeft een diep ontspannend effect. Door de reiki behandeling worden je chakra’s weer in evenwicht gebracht en eventuele blokkades in je lichaam worden doorbroken. De energie is weer in staat goed door te stromen in je lichaam.
Voor deze massage kun je kiezen uit drie energetische massage olieën: Bergkristal Neutraal, Rozenkwarts Rozenhout, Amethist Lavendel. Binnen de behandeling word er gebruikt gemaakt van rustgevende en helende aroma’s en muziek.

Duur behandeling: 75 minuten.
Locatie: De praktijk
Investering 2021: €45,- Inclusief kruiden nabehandeling voor thuis.

Energetische massage

Een energetische massage is een intuïtieve massage techniek die gericht is op het behalen van diepe ontspanning van de spieren en het afvoeren van blokkades van het bovenlijf: heupen, rug, schouders, nek en hoofd.
Middels herhalende bewegingen van de handen met afwisseling in de kracht en druk kunnen spieren diep ontspannen, eventuele blokkades worden hierdoor zichtbaar en/of worden intuïtief opgespoord en met reiki behandeld. Op deze wijze worden energiekanalen schoongemaakt en wordt blokkerende energie afgevoerd. Ter afsluiting van de behandeling worden bekken, benen en voeten behandeld met reiki.
Voor deze massage kun je kiezen uit drie energetische massage olieën: Bergkristal Neutraal, Rozenkwarts Rozenhout, Amethist Lavendel. Binnen de behandeling word er gebruikt gemaakt van rustgevende en helende aroma’s en muziek.

Duur behandeling: 60 minuten.
Locatie: De praktijk
Investering 2021: €45,-

Verdiepend gesprek & Creatief coaching (geestelijke zelfzorg)

In gesprek

Gevoel van vol zitten. Pieker of twijfel je over iets? Sta je voor een moeilijke keuze. Wil je iets van je borst? Wil iets maar niet lukken? Kun je met een bepaald onderwerp bij niemand terecht? Richtingloos, verdriet, behoefte aan een luisterend oor?
En zo zijn er nog wel meer persoonlijke redenen waarbij een verdiepend gesprek helpend kan zijn.
Een verdiepend gesprek leidt direct tot verbinding, werkt vaak verhelderend en kan zelfs inspirerend zijn. Vanuit je innerlijk weten kom je tot concrete handvatten om mee aan het werk te gaan.

Duur: 1 uur
Locatie: De praktijk, Skype, Zoom, FaceTim of buiten.
Investering 2021: €25,-

Creatief coaching

Creatief bezig zijn ter ontspanning is voor veel mensen niet wereldvreemd. Creativiteit maakt vindingrijk, zet aan tot onderzoeken, vrij denken, experimenteren en creëren. Creativiteit is plezier maken, ontladen, loslaten, verwerken en helen. En van nature is iedereen creatief, maar door opvoeding, omstandigheden en onderwijs neemt dit vermogen vaak snel af. Kennis ‘stampen’ en regels volgen zet vooral onze rationele linkerhersenhelft (het denken) aan het werk. Bovendien zijn onze hersenen gemakzuchtig; ze volgen het liefst de gebaande paden en patronen.
Nadenken over wat je wilt en zaken op een rij zetten, kan je zeer zeker helpen om je koers en je richting te bepalen. Maar met alleen nadenken krijg je lang niet altijd de essentie te pakken. Naast het denken is het goed om ook andere ingangskanalen aan te spreken. Zoals je gevoelswereld of je intuïtie, ook wel je innerlijk weten. Je bent tenslotte een eenheid, een eenheid van fysieke, mentale, emotionele en spirituele factoren. En door ervaringsgericht doen, kom je binnen al deze factoren weer met je gevoelswereld en eigen innerlijke wijsheid in contact. Wijsheid die sturing en handvaten kan bieden.
Door te ervaren in beeld kan je in meer dimensies leren voelen en denken. Het combineren van de linker hersenhelft (analytisch) met de rechter hersenhelft (creativiteit) is essentieel voor ideevorming. Daarom stimuleert het met je handen werken je creatief vermogen. Je gaat de bigger picture zien en daardoor ook de verbanden. Door die verbanden krijg je nieuwe inzichten en die inzichten kunnen leiden tot nieuwe ideeën en/of motivatie. Het is een natuurlijk proces. En je hoeft vaak alleen maar te ontspannen en te volgen.

Duur behandeling: 1,5 uur
Locatie: De studio
Investering 2021: € 45,- inclusief materiaal.

Telefonische of Online reading (spirituele zelfzorg)

Voor verheldering en intuïtieve raadgeving voor levensvragen, leer van de ziel(sliefde) en zelfzorg geef ik readingen.

Ik werk op gevoel en in afstemming met de Wet van Synchroniteit en de Wet van Aantrekking. Ik raadpleeg Sjamaanse Orakel kaarten en die bieden handvaten.

Werkwijze:
Ik heb geen glazen bol.
De kaarten geven geen Ja/Nee antwoorden (in deze antwoorden zit geen groei of bewustwording). 
De kaarten verbinden je met wat al is.
De kaarten bieden verheldering, steun en perspectief. Met de bedoeling jou weer in eigen kracht te zetten.
Afstemmen op dat wat speelt in jouw leven kost een minuutje 3 a 5 (d.m.v een aantal verdiepende vragen). Om intuïtief in te kunnen voelen voor advies en om de juiste kaarten te kunnen trekken.

Duur: –
Locatie: telefonisch, Zoom, FaceTime.
Investering 2021: €20,-

Visie

Binnen de praktijk wordt er gewerkt vanuit een supportieve benaderding:
– eigen kracht
– ondersteuning
– eigen kunnen
– bevorderen
– onderzoek
– meedenken
– eigenheid
– eigen regie
Met als rode draad: zelfzorg.

Praktijk Mijn Tijd bestaat uit twee vestigingen: De praktijk & De studio. Binnen de praktijk ligt de focus op het verbinden via ervaringsgericht lichaamswerk en in de studio is er ruimte voor het verbinden met je gevoelswereld door beeldend te ervaren.

Een afspraak maken

Ik ben bereikbaar via WhatsApp, mail of bellen. Contactgegevens staan onder Praktijkinformatie.

Mocht je op een wachtlijst staan voor een behandeling en een tijdelijke overbrugging zoeken, voel je dan vrij om hierover in contact te gaan met mij.

Voorstelronde

Tessa Marlou, 33 jaar en woonachtig in Groningen.

Bewustzijnscoach, ervaren (erkend) Creatief Therapeut en Reiki behandelaar.

Liefdevol, nuchter, betrouwbaar, terugzetten in je kracht, humor en to the point wanneer nodig.

Interesses: Edelstenen, Kruidenkunde, wereldse rituelen en Laike/Inca Sjamanisme.

Wekelijks post ik leuke weetjes, tips, mindfulness opdrachten en zelfzorg rituelen op Instagram Praktijk Mijn Tijd.

Zonnige Groet, Tessa Marlou

Praktijkinformatie

Praktijk Mijn Tijd

Tessa Marlou
  • Bij jou thuis
  • In de praktijk
  • Online