Home > Vind hulp > Praktijk Mijn Tijd

Praktijk Mijn Tijd | Voor vrouwen

| BewustZijn als ultieme zelfzorg | Reiki | Energetische massage | Verdiepende gesprekken |


PRAKTIJK MIJN TIJD

“Twintig minuten diepe ontspanning per dag zal je mentale groei bevorderen, je fysieke gezondheid en emotionele stabiliteit verbeteren en mogelijk zelfs je spirituele bewustzijn vergroten” – Praktijk Mijn Tijd

Balans

Allemaal hebben we te maken met de menselijke conditie en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. We hebben een relatie met ons lichaam en de omgeving (fysiek), met anderen en de maatschappij (sociaal), met onszelf en onze gedachten en emoties (psychologisch), en met een ideologisch wereldbeeld waarmee we zin aan de dingen proberen te geven (spiritueel).

Op al deze niveaus zijn er spanningsvelden.
Misschien alleen al door het volhouden van het alledaags leven. Of door onverwachtse en/of langdurige stress, spanningen, angst, verdriet of fysieke klachten.
Hierdoor voel jeje uit balans en sta je niet in je kracht.
Maar hoe vind je die weer? En hoe kom je weer in je kracht te staan?

Door allereerst jezelf de tijd te gunnen op adem te komen en met aandacht te onthaasten.
Letterlijk bijkomen van het uit balans voelen. Dit is essentieel in het creëren van veerkracht, om vervolgens vanuit meer rust te kunnen reflecteren op wat is en hoe verder.

Door in de praktijk ervaringsgericht lichaamswerk te doen middels reiki en/of massages kom je tot verbinding, tot verdieping en vervolgens tot bewustwording. Door bewust te zijn van je Zelf wordt je meer je Zelf. Hierdoor kom je in je eigen innerlijke kracht te staan en zal harmonie volgen. 

Reiki

Zoals Einstein het zo mooi verwoord, alles is energie.
Levensenergie stroomt door ons hele lichaam. Wanneer de energie blokkeert door o.a (fysieke)disbalans, stress, trauma, verdriet of ziekte, kun je fysieke of emotionele klachten ontwikkelen. Reiki heeft als doel de energiebalans weer te herstellen en blokkades op te sporen.

Reiki is een natuurgeneeskundige behandelwijze die gericht is op het op laten komen van diepe ontspanning en brengt het zelfgenezend vermogen van de mens op gang. Dat gebeurd door toevoeging van energie middels handoplegging van de behandelaar.
Reiki doet datgene wat goed is voor jou. De behandelaar fungeert als doorgeefluik voor de (levens)energie. En de ontvanger van de energie werkt op onbewust niveau aan psychisch en lichamelijk herstel.
Niet alleen pijnen in het heden maar ook oude blokkades uit het verleden kunnen door reiki worden verholpen.
Door een behandeling te ondergaan voel je je heerlijk ontspannen, je geest komt volledig tot rust en lichamelijke klachten zullen verminderen of verdwijnen.

Wanneer reiki

– Als zelfzorg moment.
– Om te onthaasten en op adem
te komen.
– Voor stress vermindering.
– Voor ondersteuning binnen je
(fysieke) healings proces.
– Voor verdieping.
– Voor verwerking.
– Om weer meer in balans te
komen.
– Als opkikker.
Of omdat je graag kennis wil maken met reiki.
Je hoeft geen klachten te hebben om een reiki behandeling te willen ervaren.

Omdat reiki door de kleding heen stroomt, kun je gekleed blijven. De behandelaar legt de handen op verschillende posities op je lichaam. Je bent te alle tijde in regie tijdens de behandeling.

Reiki is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde, raadpleeg bij ziekte altijd eerst uw huisarts.

Reiki 1 Stoel behandeling.
Duur behandeling: 45 minuten
Locatie: De praktijk
Investering 2021: €25,-

De Reiki stoelbehandeling is een wat kortere behandeling dan de tafelbehandeling. De Reiki stoelbehandeling is gericht op je chakra’s, de energie centra in je lichaam. Tijdens de Reiki stoelbehandeling ben je net als bij de tafelbehandeling aangekleed, maar dan zit je op een rechte stoel.

Reiki 2 Tafel behandeling.
Duur behandeling: 1,5 uur
Locatie: De praktijk
Investering 2021: €40,-

Je ligt gekleed op de behandeltafel en voor en achterzijde van het lichaam wordt behandeld. Inclusief korte voor en nabespreking van intenties, ervaring en het maken van verbindingen.

Massages

Door aanraking kan je je Zelf weer ervaren, je gevoelens en behoeftes herkennen en erkennen. Kom weer in je kracht door een liefdevol zijn.

Ons lichaam is een gevoelig instrument wat reageert op alles wat we meemaken aan ervaringen. Wat niet gevoeld en geuit wordt, zet zich vast in het lichaam, in onze cellen en vormt een blokkade, een pantser zowel lichamelijk als emotioneel. Dit kan klachten veroorzaken omdat de energie niet meer kan stromen.

Heb jij last van stress, vermoeidheid, verkrampte spieren of spanningsklachten in je lichaam?
Of wil je gewoon genieten van een heerlijk moment voor jezelf? Uiteraard net zo belangrijk! Kom dan tot rust en heling door een ontspannende (reiki) massage. In een veilige atmosfeer en met liefdevolle aandacht.

Reiki massage

Een reiki massage is combinatie van een reiki behandeling aan de voorzijde van het lichaam en een intuïtieve massage van de achterzijde (bovenlijf): heupen, rug, schouders, nek en hoofd.
Reiki heeft een diep ontspannende werking. Je chakra’s worden weer in evenwicht gebracht en eventuele blokkades in je lichaam worden doorbroken. De energie is weer in staat goed door te stromen in je lichaam. Door reiki en de diepe ontspanning verleng je in wijze je spieren, waardoor spanningen en blokkades in de rug/spieren extra zichtbaar worden. Doormiddel van massage worden deze punten aangeraakt en behandeld. Indien nodig worden deze punten ook behandeld met reiki.
Voor deze massage kun je kiezen uit drie energetische massage olieën: Bergkristal Neutraal, Rozenkwarts Rozenhout, Amethist Lavendel. Binnen de behandeling word er gebruikt gemaakt van rustgevende en helende aroma’s en muziek.

Duur behandeling: 75 minuten.
Locatie: De praktijk
Investering 2021: €45,-

Energetische massage

Een energetische massage is een intuïtieve massage techniek die gericht is op het behalen van ontspanning van de spieren en het afvoeren van blokkades van het bovenlijf: heupen, rug, schouders, nek en hoofd.
Middels herhalende bewegingen van de handen met afwisseling in de kracht en druk worden de spieren gestimuleerd te ontspannen, eventuele blokkades worden hierdoor zichtbaar en/of worden intuïtief opgespoord en met reiki behandeld. Op deze wijze worden energiekanalen schoongemaakt en wordt blokkerende energie afgevoerd. Ter afsluiting van de behandeling worden bekken, benen en voeten behandeld met reiki.
Voor deze massage kun je kiezen uit drie energetische massage olieën: Bergkristal Neutraal, Rozenkwarts Rozenhout, Amethist Lavendel. Binnen de behandeling word er gebruikt gemaakt van rustgevende en helende aroma’s en muziek.

Duur behandeling: 60 a 75 minuten.
Locatie: De praktijk
Investering 2021: €45,-

Verdiepend gesprek

In gesprek

Gevoel van vol zitten. Pieker of twijfel je over iets? Sta je voor een moeilijke keuze. Wil je iets van je borst? Wil iets maar niet lukken? Kun je met een bepaald onderwerp bij niemand terecht? Richtingloos, verdriet, behoefte aan een luisterend oor?
En zo zijn er nog wel meer persoonlijke redenen waarbij een verdiepend gesprek helpend kan zijn.
Een verdiepend gesprek leidt direct tot verbinding, werkt vaak verhelderend en kan zelfs inspirerend zijn. Vanuit je innerlijk weten kom je tot concrete handvatten om mee aan het werk te gaan.

Duur: 1 uur
Locatie: De praktijk, Skype, Zoom, FaceTime of buiten.
Investering 2021: €25,-

Visie

Binnen de praktijk wordt er gewerkt vanuit een supportieve benaderding:
– eigen kracht
– ondersteuning
– eigen kunnen
– bevorderen
– onderzoek
– meedenken
– eigenheid
– eigen regie
Met als rode draad: zelfzorg.

Een afspraak maken

In de sessie maken we bewust verbinding met je gevoelswereld, je energetisch lijf en je fysieke lijf.
Dit doen we door middel van een gesprekje vooraf, waarna we lijfelijke aan de slag gaan middels ontspanning en/of massage. Letterlijk ruimte bieden aan dat wat is. Na de sessie maken we weer verbinding met wat je hebt ervaren. En of dit in verbinding staat met wat vooraf is besproken. Eventuele inzichten geven we vorm door handvaten te creëren indien hier behoefte naar is.

In periodes van acute of na langdurige stress en of spanningen, adviseer ik te starten met een volledige reiki behandeling of een reiki massage. Eveneens bij lichamelijke klachten.

Ik ben bereikbaar via WhatsApp, mail of bellen. Contactgegevens staan onder Praktijkinformatie.

Mocht je op een wachtlijst staan voor een behandeling en een tijdelijke overbrugging zoeken, voel je dan vrij om hierover in contact te gaan met mij.

Voorstelronde

Tessa Zwarter, 34 jaar en woonachtig in Groningen.

Bewustzijnscoach, ervaren (erkend) Beeldend Therapeut en Reiki & Massage behandelaar.

Liefdevol, nuchter, betrouwbaar, terugzetten in je kracht, humor en to the point wanneer nodig.

Interesses: Edelstenen, Kruidenkunde, wereldse rituelen en Laike/Inca Sjamanisme.

Zonnige Groet, Tessa.

Praktijkinformatie

Praktijk Mijn Tijd

Tessa Zwarter
  • Bij jou thuis
  • In de praktijk
  • Online