Home > Vind hulp > Praktijk voor Osteopathie

Praktijk voor Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeskunde. In mijn praktijk zoek ik naar de belangrijkste ‘blokkade’ met de daarbij ontstaanswijze. De blokkade is een storende dysfunctie in het lichaam. Dit kost het lichaam energie en is een spanningsveld dat klachten geeft. Dit is ook bij burn-out het geval. Wat is er gebeurd in het leven dat de burn-out heeft kunnen plaatsvinden en welke blokkades zijn daar in het lichaam ontstaan?

De psyche, ons onderbewustzijn, en het lichaam zijn een éénheid. De psyche van de mens vertaalt zich middels klachten en blokkades in het lichaam. De blokkades die wij in het lichaam vinden kunnen van psychische aard zijn. Dit achterhalen is de eerste stap tot herstel. Het corrigeren van de dysfunctie of blokkade leidt is de aanzet tot verder herstel. Dit herstel is bij burn-out; meer energie hebben, beter slapen, lekkerder in je vel zitten, minder lichamelijke klachten. Ik hoor cliënten ook vaak zeggen beter in balans te zijn en weer meer aan te kunnen in het dagelijks leven.

Dysfuncties kunnen overal in het lichaam zitten; bijvoorbeeld: wervelkolom, of ter hoogte van de organen, maar ook het zenuwstelsel. Het behandelen van dysfuncties in de wervelkolom gebeurd natuurlijk anders van bijvoorbeeld de behandeling van de lever of het zenuwstelsel.

Osteopathie kan een goede bijdrage leveren aan het herstel van burn-out. In veel gevallen zullen wij de behandeling van andere therapieën aanvullen waardoor herstel zo optimaal mogelijk kan plaatsvinden.

 

 

Praktijkinformatie

Praktijk voor Osteopathie

Peter van Dommelen

Arnhemseweg 40
3832 GM Leusden
  • In de praktijk
  • Vergoed door verzekeraar
Neem direct contact op met Praktijk voor Osteopathie
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.