Home > Vind hulp > Praktijk voor Kwaliteit van Leven

Praktijk voor Kwaliteit van Leven

Mental Teacher

 

Waarvoor kun je terecht bij Praktijk voor Kwaliteit van Leven?

Ik noem mijzelf een mental teacher omdat ik jou kan leren om op een constructieve wijze om te gaan met moeilijkheden in je leven. Bij stress, burn-out, slaapproblemen, overgewicht, relatieproblematiek, ouderschap bij anorexia/depressie/verslaving, bij piekeren, verlies van gezondheid, chronische aandoening, depressie, angst en paniek bied ik, naast inzicht en een luisterend oor, vooral praktische tools, waarmee je zelf verder kunt werken aan verlichting, herstel en zelfzorg, zodat je opgelucht en versterkt weer voluit kunt leven.

Je kunt bij mij terecht voor een individueel traject, een groepstraining, een inspiratie dag, een online themagroep of een meditatie abonnement .

Aanpak vanuit Mindfulness en ACT

Ik werk voornamelijk met tools vanuit de Mindfulness, Acceptance en Commitment Therapie (ACT) en Zelfcompassie. Bovenal werk ik op maat en bepaal samen met jou hoe ik je het beste kan helpen bij jouw hulpvraag.

Mindfulness kan je helpen om meer in het moment te zijn, in plaats van je leven te ‘lijden’ vanuit de ‘automatische piloot’. Hierdoor kun je beter omgaan met stress, slapeloosheid, milde angst- en depressieklachten, rouw, burn-out en chronische pijn. Doordat je leert op een andere manier naar je gedachten te kijken, kan mindfulness je helpen om minder te piekeren. Door aandacht te hebben in het nu, kun je ook meer genieten van al het moois dat het leven je biedt. Veel mensen hebben het beeld dat mindfulness zweverig is. Niets is minder waar. Mindfulness is hard werken, het is trainen, oefenen, met je beide benen op de grond en met al je zintuigen open!

Tijdens een ACT-traject (ACT spreek je uit als één woord) leer je in de eerste plaats dat stress, pijn, angst, verdriet en onzekerheid in het basispakket van het leven zitten. Daarnaast leer je dat je geen invloed hebt op je gedachten, emoties en omstandigheden. Dat is best even slikken in het begin. Je krijgt handvatten om los te komen van vervelende gedachten en je negatieve zelfbeeld, waardoor je iets lichter door het leven kunt stappen en vriendschap kunt sluiten met jezelf. Uiteindelijk ga je ontdekken wat wezenlijk belangrijk is in jouw leven en leer je hoe je keuzes kunt maken op basis van je waarden, in plaats van kiezen vanuit angst, schuldgevoel of plichtsbesef.

Praktijk voor Kwaliteit van Leven | Meer informatie & Contact

Wil je onderzoeken of dit iets voor jou is? Bel of mail mij voor een gratis kennismakingsgesprek of vul het contactformulier op mijn website in.

Reviews December 2020

Eveline: “Ik heb mijn cursus Mindfulness bij Ilonka als heel fijn en leerzaam ervaren toen ik in een moeilijke periode zat. Ilonka neemt de tijd en heeft rust over zich waardoor ik mij gelijk heel erg op mijn gemak voelde en veel van mijn persoonlijke verhaal kon delen. Ze heeft enorm veel compassie en aandacht voor je en dat is bijna een zeldzaamheid deze tijd! Ik ben er bewuster en met meer rust in mijn hoofd en lijf uitgekomen ondanks dat het af en toe confronterend was. Ik kan Ilonka iedereen aanraden!”

Franny: “Mijn hulp vraag was o.a. meer rust in mijn hoofd. Mijn emmer zat vol en ik was non stop gespannen. Vanaf het eerste telefoongesprek voelde ik me op mijn gemak bij Ilonka. Door haar fijne open houding durfde ik al vanaf de eerste sessie mijn hart te luchten. Ze heeft een persoonlijke aanpak en kijkt echt naar wat per sessie bij mij aansloot. Zo was elke sessie erg waardevol en ging ik altijd met een fijn en opgelucht gevoel weg.
Mijn hoofd heeft zoveel meer rust gekregen. Ik krijg reacties op mijn werk (jeugdzorg) dat er een groot verschil is tussen “Franny voor ACT” en “Franny na ACT!” of “Ik wist niet dat jij zo gezellig kon zijn”.
Ik heb veel over mezelf geleerd. En veel handvaten gekregen die ik kan blijven gebruiken en daarmee de rust in mijn hoofd kan bewaren.
Ik ben erg dankbaar dat Ilonka mij zo heeft kunnen helpen. Bedankt!”

Meer reviews lezen?
Kijk op mijn website: www.ilonka-terlouw.com

Praktijkinformatie

Praktijk voor Kwaliteit van Leven

Ilonka Terlouw

Meerpad 25 G
1025 LA Amsterdam
  • Bij jou thuis
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
  • Vergoed door verzekeraar