Home > Vind hulp > Praktijk Stralend Licht

Luisteren naar ons lichaam wordt, in een maatschappij waarin zoveel van ons gevraagd wordt, steeds belangrijker.

Velen van ons zijn lang geleden het contact met lichaam en gevoel kwijt geraakt. Omdat er meer focus werd en wordt gelegd op het mentale deel. Presteren, werken, doorgaan, geld verdienen, volle agenda’s. Maar ook in de pas lopen, niet opvallen, niet afwijken van de rest.

En gevoel was en is daarbij vaak van ondergeschikt belang.

Lange tijd kun je dit zo volhouden. Totdat er iets gebeurt in je leven, bijvoorbeeld een breuk in je relatie, overlijden van een dierbare, voelen of weten dat je zo niet langer door wil gaan, burn-out, bore-out, ziekte of (ernstige en/of langdurige) pijn klachten. Veel situaties of vraagstukken zijn niet op te lossen door er alleen maar over na te denken of over te praten. Daarvoor is het nodig om naar je gevoel te gaan. Te voelen wat er gebeurt in je lichaam als je ‘het probleem’ in je gedachten hebt of ervaart.

Als klein meisje of kleine jongen hebben we in situaties gezeten waarin we niet gezien, begrepen of gehoord werden. We hebben, hoe klein we ook waren, manieren gezocht voor onszelf om daar mee om te gaan. Om in het gezin te kunnen passen, bij een groep te kunnen horen, om je staande te houden op bijvoorbeeld school. Die mechanismen werkten toen heel effectief om ons te beschermen, maar beperken ons nu in onze vrijheid, onze keuzes, om de persoon te zijn die we willen zijn.

Door op zoek te gaan naar beperkende overtuigingen, angsten en patronen en die in de kern te doorgronden en ontrafelen, ontstaat er ruimte voor nieuwe overtuigingen, nieuwe manieren om te reageren, andere keuzes, meer vrijheid en een andere manier van in het leven staan. Ruimte om te groeien naar de persoon die je werkelijk bent en wil zijn.

Het is zo belangrijk om terug te gaan naar het luisteren naar jezelf, naar je lichaam, naar je hart, naar je intuïtie, naar je gevoel. De meesten van ons hebben dat echter niet geleerd en zijn het contact met het lichaam kwijt. Merken niet op dat het lichaam signalen geeft.

Heel aards met je voeten op de grond en in contact met je innerlijk, gaan we het contact met je lichaam en je gevoel herinneren en herstellen. Gaan we op zoek naar wat je niet wil, naar wat jij wel wil en naar wie jij bent.

Voel je welkom bij mij.  Met een open hart en met helende handen ontvang ik je graag in mijn praktijk

Goed voor jezelf leren zorgen is een recht van ieder van ons. Dus ook van jou.

Praktijkinformatie

Praktijk Stralend Licht

Stieneke Reuvekamp

Munsterstraat 16
7418 EV Deventer
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Praktijk Stralend Licht
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.