Home > Vind hulp > Marlous de Boer

Onbegrepen lichamelijke of psychische klachten? Luisteren naar je lichaam als pad naar herstel

www.marlousdeboer.nl

Hi, ik ben Marlous de Boer

Coaching en therapie bij aanhoudende klachten

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn account. Mogelijk ben je hier terecht gekomen omdat op dit moment in jou leven lichamelijke of psychische klachten op de voorgrond staan. Zoals vermoeidheid, overprikkeling of de gevoeligheid voor prikkels, pijnklachten, long COVID of een chronische aandoening. Of heb jij al langere tijd last van angst, onrust, depressiviteit of de gevolgen van een trauma. Ik begeleid jou graag op jouw pad om weer lekkerder in je vel zitten. Zodat er weer ruimte komt om te doen waar jij blij van wordt.

Het contact met je lichaam als pad naar herstel

Wat is lichaamsgerichte therapie en coaching?

Bij lichaamsgerichte therapie of coaching staan naast het denken ook het voelen en ervaren van je lichaam centraal. Je lichaam geeft veel signalen en het luisteren daarnaar kan inzicht geven. Veel dingen gebeuren onbewust, het luisteren naar je lichaam brengen dit meer in je bewustzijn. Zo krijg je gemakkelijker inzicht in wat er in jou leeft. En wat je nodig hebt om tot een verandering te komen.

» Legt verbinding tussen gevoel, emotie en verstand
» Versterkt het natuurlijke contact met je lichaam
» Je leert te luisteren naar de signalen van je lichaam
» Herkennen en aangeven grenzen
» In contact staan met jouw behoefte én vitaliteit
» Vertrouw op de wijsheid van je lichaam
» Leren reguleren van spanning
» Doorbreek fysiologische reactie in lichaam

Hoe kan coaching of therapie helpen bij fysieke klachten?

Lichaam en geest zijn meer met elkaar verweven dan vaak gedacht wordt. Zodra er spanning in je lichaam ontstaat, reageert je lichaam om zich klaar te maken voor deze dreiging. Je lijf maakt adrenaline en cortisol aan, je hartslag en bloeddruk stijgen en je ademhaling versnelt. Een positieve en gezonde reactie bij een acute dreiging. Als de spanning (onbewust) langdurig aanhoud, kan dit de balans in je lichaam verstoren. Waardoor zowel fysieke als psychische klachten kunnen ontstaan of in stand gehouden worden.

De klachten die je daarvan krijgt zijn harstikke echt en kunnen een behoorlijke impact hebben op je leven.
In een bredere behandeling, waarin ook (onbewuste) stress en trauma meegenomen wordt, kan daarin ondersteunend zijn.

Voor meer informatie over deze kijk op zorg zie:

www.stichtingemovere.nl of de www.depijnvoorbij.nl

Mijn eigen herstel

Bijna zes jaar geleden ben ik na een griepje het gehoor aan mijn rechteroor verloren. Daarbij werd ik hypergevoelig voor prikkels en kreeg ik klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, migraine en spierpijn. Allemaal klachten die medische niet verklaard konden worden door de doofheid. De klachten beperkte mij dusdanig in mijn leven, dat ik niet meer kon werken. Eigenlijk was de dag doorkomen zelf al een hele opgave. Ik kwam de deur weinig uit, aangezien de hoeveelheid prikkels mij overspoelde. En het onderhouden van contact met familie en vrienden werd minimaal, aangezien het mij bakken met energie kostte.
In het ziekenhuis waren weinig antwoorden op mijn vragen. Wat was er met mij aan de hand? En hoe kon ik hiervan herstellen? Ik kreeg het advies om te leren leven met deze klachten. De jaren daarna ben ik van alles gaan proberen om te herstellen. Na jaren te strijden met en tegen mijn klachten, besloot ik mijn lichaam te gaan volgen. Ik besefte dat wanneer ik niet begreep waarom mijn klachten toenamen, ik wel heel duidelijk kon voelen wat ik nodig had en waar mijn grenzen lagen.
Het volgen van deze signalen ging niet zonder slag of stoot. Het was confronterend, omdat daarmee ook patronen in mijzelf bloot kwamen te liggen. Ik vond het bijvoorbeeld moeilijk om rust te nemen en niet ‘nuttig’ te zijn. Op momenten dat mijn lichaam om ontspanning vroeg, wilde ik doorzetten en voorval niet opgeven. Het gaf me het gevoel ‘zwak’ te zijn. Voor mij was dit de basishouding hoe ik in het verleden heb geleerd om met de chronische aandoening om te gaan. Wat mij jarenlang chronische stress heeft gegeven, zonder dat ik me daar bewust van was.

Aanbod

Spreekt het lichaamsgericht werken jou aan? En ben je benieuw wat ik voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met me op.
Naast individuele begeleiding, geef ik ook regelmatig workshops en training in Amersfoort.

Warme groet,
Marlous de Boer
Praktijkinformatie

Marlous de Boer

Marlous de Boer

de Heetkamp 7
3828SB Hoogland
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
Neem direct contact op met Marlous de Boer
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.