Home > Vind hulp > Ereprijs Training en Coaching, Marjo Crombach, psychosociaal coach

Ereprijs Training en Coaching

Coaching op het gebied van (werk)stress, burn-out, bore-out en faalangst. Als je je zelfbeeld wilt versterken en je toekomst in eigen hand wilt nemen.

Wie is Marjo Crombach?

Oorspronkelijk werkzaam in het Voortgezet Onderwijs raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de begeleiding van leerlingen en mensen in het algemeen. Daar ben ik dan ook steeds meer werk van gaan maken en ik ging leerlingen en later ook collega’s coachen. In mijn laatste onderwijsjaren hield ik me vooral daarmee bezig.

​Intussen werk ik al jaren niet meer in het onderwijs. Als coach-trainer-schrijver-spreker van Ereprijs Training en Coaching ga ik uit van de principes van Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP), Groepsdynamica, Transactionele Analyse (TA), Systemisch werk (Familie- en Onderwijsopstellingen volgens Hellinger e.a.), Reichiaans Lichaamswerk, Metaforisch werk, Regressiewerk, Gedragspsychologie, Werken met trance en visualisaties. Ik kijk daarbij wat het beste past bij de cliënt en het probleem dat hij/zij aandraagt.

​Ik heb veel ervaring met jongeren en volwassenen, die hun leven negatief beïnvloed zagen door Faalangst. Dat is een bijzonder naar gevoel, zeker als je er voortdurend mee wordt geconfronteerd, geen idee hebt waar het vandaan komt en daarbij ook nog aanneemt, dat jij de enige bent, die ermee zit.

Maar er is van alles aan te doen! Als je dat wilt en de moed hebt er samen met mij de schouders onder te zetten, gaan we aan de slag. We zoeken naar de oorzaken, maar vooral naar jouw bronnen, die je zullen helpen je (gevoel van) falen om te zetten in ervaringen van succes.

​De stap van faalangst naar Burn-out is helaas een kleine. Mensen met faalangst zijn vaak behoorlijk perfectionistisch, kunnen moeilijk grenzen stellen en nog moeilijker “nee” zeggen. Dan zorgen ze al snel beter voor de ander dan voor zichzelf, raken de balans tussen in- en ontspanning kwijt en gaan ongemerkt steeds meer over hun eigen grenzen. Doen ze dat te lang achter elkaar, dan bereiken ze het eind van hun krachten, teren in op hun energie met als gevolg dat zowel het lichaam als de geest gaat reageren, wat kan zorgen voor  een Burn-out.
Met de juiste begeleiding kun je een dreigende Burn-out voorkomen, van een Burn-out herstellen en voorkomen dat je opnieuw Burn-out raakt.

​Hetzelfde geldt voor Bore-out, wel eens het broertje van de burn-out genoemd. Een bore-out wordt veroorzaakt door chronische verveling tijdens, (maar soms ook buiten) het werk. Je hebt te weinig te doen, of moet (vooral) werk doen dat je niet aanspreekt, dat niet bij je kwaliteiten past en je dus niet bevredigt. Leer opkomen voor jezelf, op zoek te gaan naar wat wel bij je past, wat je voldoende prikkelt en uitdaagt en wat aansluit bij jouw aanleg, belangstelling en kwaliteiten. Voorkom dat je ziek wordt, door hier in een vroeg stadium werk van te maken. De symptomen van een bore-out lijken veel op die van een burn-out, maar doordat de oorzaken totaal anders zijn, vragen ze ook een verschillende aanpak.

​Ook als  je een coach zoekt om je te begeleiden bij Burn-out of Bore-out, ben je dus welkom in mijn praktijk.

We kunnen meteen aan het werk gaan, maar je kunt ook eerst een kennismakingsgesprek komen voeren.

Ook wie iemand zoekt, die bijvoorbeeld op een congres over een van bovengenoemde onderwerpen kan Spreken, is welkom om contact op te nemen.

Over faalangst publiceerde ik in april 2019 het boek: “Over succes en falen in dertig verhalen en dertig oefeningen”.

Over bore-out verscheen in maart 2021 mijn boek: “Bore-out, een praktische handleiding voor begeleiders”. 

Ik ben ingeschreven bij de SPHBO (Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs) als registercoach.

Praktijkinformatie

Ereprijs Training en Coaching, Marjo Crombach, psychosociaal coach

Marjo Crombach

Diamanthof 42
5912SP Venlo
  • In de praktijk
  • Op locatie
Neem direct contact op met Ereprijs Training en Coaching, Marjo Crombach, psychosociaal coach
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.