Home > Vind hulp > Lopende Zaken Wandelcoaching

Lopende ZAKEN Wandelcoaching

Voor gedreven vrouwen die onstopbaar lijken en tóch door een burn-out zijn uitgeschakeld.

Lopende ZAKEN Wandelcoaching is voor gedreven vrouwen die onstopbaar lijken en tóch door een burn-out zijn uitgeschakeld.

Herken je dit?

 • Je bent niet moe maar uitgeput. Alles is je teveel, je sleept met jezelf. Je bent uitgevallen op je werk of dat dreigt te gebeuren. Je hebt geen idee hoe je deze situatie moet aanpakken.
 • Je worstelt met alle dingen die je moet doen. Je holt achter jezelf aan en hebt voor je gevoel steeds te weinig tijd. Dat knagende gevoel van tekortschieten houdt je wakker.
 • Je hebt allerlei stressklachten en ongemakken die je niet van jezelf kent. Je kunt niet goed helder denken of besluiten nemen. Eigenlijk kun je alleen maar janken.
 • Je hebt het gevoel dat er aan alle kanten aan je getrokken wordt om zo snel mogelijk weer de oude, vitale, vrolijke zelf te zijn. Dat wil je zelf ook: weer normaal zijn. Maar hoe doe je dat??

Als dit zo langer doorgaat val je uit op je werk, kun je ook niet meer thuis je taken en rollen vervullen en dingen doen waar je altijd plezier in had. Misschien is dat al zo ver…

Hoe zou het voor je zijn als:

 • je ontspannen en met plezier aan het werk kunt
 • je zelf weer de regie hebt
 • je besluiten gemakkelijk neemt
 • en ook nog energie voor jezelf hebt.

Dat is mogelijk als je met mij gaat samenwerken. In het traject Ontspannen en met plezier aan het werk help ik je daar naar toe. We hebben 10 wandelsessies en 4 videoconsulten. Een voor- en nameting van je stressklachten met een vragenlijst hoort erbij. De CVI kernwaardentest is ook onderdeel van het traject.

Aan het einde van onze samenwerking heb je:

 • jouw eigen (vernieuwde) gebruiksaanwijzing om ontspannen aan het werk te kunnen. Je kent je eigen ritme.
 • vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen. Je hebt helder waar jij juist goed in bent en hoe je dat kunt inzetten op je werk.
 • weet je hoe je je wensen en grenzen duidelijk kunt maken, op een vriendelijke manier.
 • tools om tot ontspanning te komen, thuis en op het werk.

Mijn werkwijze is om buiten al wandelend te begeleiden. De natuur werkt ontspannend en rustgevend. Juist voor mensen met stress is wandelen een effectieve en gemakkelijke manier om het hoofd even leeg te maken.

Wandelend kom je met minder moeite tot de kern van het verhaal. De loopbeweging brengt rust in je hoofd. Je komt gemakkelijker in contact met je eigen gevoel en kracht. Dit heb ik zelf ook ervaren. Vanuit stilstand letterlijk weer in beweging komen door te wandelen, heeft me dichterbij m’n intuïtie gebracht. Symbolen uit de natuur kunnen je veel duidelijk maken. Zoals vastgelopen patronen. Het antwoord ligt soms letterlijk voor je voeten. Wandelcoachen is hierdoor een snelle manier van coachen. Vaak zie ik in de eerste wandeling al verandering ontstaan. Daarbij komt, dat bijna iedereen kan wandelen.

Als je denkt dat dit geschikt voor je is, neem dan contact met me op.

We kunnen dan onderzoeken wat ik voor je kan doen en op welke manier we samen aan de slag kunnen. Dan kan ik ook aangeven welke investering er voor nodig is.

Heb je nog vragen? Laat het me weten!

Heb je twijfels en wil je overleggen?

Geen probleem! Mail me voor een gratis kennismakingsgesprek.

In een 1 op 1 videogesprek kun je je vragen stellen en met mij kennismaken. Dan weet je nog beter of dit wat voor je is!

Mail: claudia@lzwc.nl

Bellen kan natuurlijk ook: 06 10609836 (tijdens kantooruren)

Lopende ZAKEN Wandelcoaching is gevestigd te Zoetermeer, KvK 71314970

FAQ

Gaat de wandelcoaching door bij regen?

Tenzij er een weeralarm geldt, gaan we naar buiten. Je zult merken dat je er toch van opknapt, ook al is het fris, koud of nat. Bij sterke wind is het wandelen niet ontspannen en verplaatsten we de afspraak naar binnen of we voeren een beeldbelgesprek. Mocht er twijfel over de locatie zijn, hebben we daar 24 uur tevoren contact over.

Hoe moet dat als ik niet lang kan wandelen?

We wandelen in rustig tempo en nemen pauzes als dat nodig is. Gelukkig zijn er bankjes! De wandelingen duren 1,5 uur. Ervaring leert dat de sessies buiten als minder intensief beleefd worden. We maken geen kilometers. Als je zorgen hebt over de duur van de wandeling, laat het me weten, dan kijken we naar wat wel mogelijk is voor jou.

Is wandelcoaching zweverig?

We lopen met beide benen op de grond. Lopen maakt het overdenken eenvoudiger voor je. Je komt juist makkelijker ‘uit je hoofd’ door buiten te bewegen. Ongetwijfeld ging jouw opa ook een blokje om als hij ergens over puzzelde. Het is van alle tijden! Je zult niet de eerste zijn die al wandelend de beste ideeën krijgt.

Waar wandelen we?

We spreken op een plek af die goed bereikbaar is met auto en OV. Mijn werkgebied is tussen Den Haag, Leiden, Zoetermeer, Delft en Rotterdam.

Aanbevelingen

Claudia heeft me geleerd dat hard werken niet de oplossing is. Ik ging altijd door op karakter, wist dat ik een leuk leven had maar voelde het niet. Je wees me de weg uit mijn burn-out, dat was heel waardevol. Claudia is duidelijk, to the point en scherp in haar analyse. Dat had ik nodig. Jij was rustig als ik in paniek was, ik kon echt op je terugvallen. Ik voelde ook dat je geen trucje deed als coach, maar mij echt begreep. Jill, maatschappelijk werkster

Ik heb de hulp van Claudia ingeroepen toen ik drie weken thuis zat. Ik wist toen niet meer wat ik moest doen. Door Claudia kreeg ik weer hoop dat ik hier uit kon komen. Het belangrijkste dat ze me heeft laten zien is de oorzaak van mijn burn-out. Daardoor zijn er veel kwartjes gevallen. Ze helpt iemand op een zachte manier naar de essentie. En ze heeft me bij de les gehouden toen ik weer aan het werk ging. Suzanne H. maatschappelijk werkster

Het was erg fijn om met Claudia in gesprek te gaan. Naast dat ze me aan het werk zette, me liet nadenken, me uitdaagde, trachtte ze het beste in me naar boven te halen. Daarnaast was ze oprecht geïnteresseerd: in mij als mens, als directeur, in de organisatie. Dat was prettig. Die gesprekken bleven nog enige tijd na sudderen en zorgde voor energie, nieuw elan en optimisme. E. van Kralingen, directeur basisschool

Claudia heeft het vermogen om te luisteren, om de juiste vragen te stellen, om aan te voelen wat de kern van het probleem is. Wat persoonlijke belemmeringen en blokkades kunnen zijn. Ze weet processen bloot te leggen en maakt zo inzichtelijk wat nodig is om de volgende stap te kunnen maken. Ze laat de gecoachte zijn eigen oplossingen verwoorden. Daarbij legt ze geen woorden in de mond, komt niet met een kant en klare oplossing of aanpak. Het is immers jouw eigen zoektocht, waarbij Claudia je op het pad houdt, je aanmoedigt, reflecteert en soms ook confronteert. Dat doet zij heel integer en respectvol. Haar aanpak is nuchter, realistisch, positief, gestructureerd, eerlijk en met humor. E. Heugens, directeur basisschool

Wandelen met Claudia heeft mij lucht en lichtheid gebracht in een hardnekkig probleem. Zij is een fijne, betrouwbare en professionele coach. Jolanda, financieel bestuurder

Over mij

Ik ben Claudia van Leent en ik help gedreven vrouwen die onstopbaar lijken en toch door een burn-out uitgevallen zijn. Ik leer hen om ontspannen en met plezier te werken,  zodat ze aan het einde van de werkdag nog energie over hebben, om te genieten van de andere mooie dingen in hun leven.

Als geen ander weet ik wat het is om vast te lopen in het werk door stress of burn-out. Als doener vond ik het een enorme uitdaging om ‘stilstand’ te verduren! Ze moesten mij zo ongeveer aan de bank vastbinden om het rustig aan te doen.

De vraag ‘Wat is goed voor mij?’ heeft me weer op weg geholpen. M’n eigen plan hebben en m’n gebruiksaanwijzing snappen, hebben m’n leven een stuk gemakkelijker gemaakt. Lopen en luisteren naar m’n intuïtie waren daarbij de sleutels. Ontspannen werken en ook nog energie voor mezelf en mijn naasten hebben, het blijkt te kunnen!

Naast levenservaring heb ik de nodige professionele expertise en ervaring in het coachen van vrouwen. Die combinatie maakt dat ik juist het vraagstuk van een burn-out van binnenuit kan begrijpen en professioneel kan begeleiden. Ik ben geregistreerd bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching.

Als je me zou kennen zou je weten dat:
Ik erg van gezelligheid hou, met mijn gezin, familie en vriendinnen. Niets leuker dan op stap in goed gezelschap! Je vindt me regelmatig buiten, wandelend maar ook fietsend. Samen met mijn partner op fietsvakantie of verre reizen maken, ik heb al bijna ingepakt! Verder ben ik een trouwe hond, hou ik van een sportieve uitdaging en geniet ik van theater, filmhuis, spelletjes, een goed boek, een wijntje en vooral veel thee!

Praktijkinformatie

Lopende Zaken Wandelcoaching

Claudia van Leent


Zoetermeer
 • Bij jou thuis
 • In de natuur
 • In de praktijk