Home > Vind hulp > Vergroot je mentale draagkracht | Zielscoach

Groei door naar de vrijere versie van jezelf

Voel de kracht weer door je heen stromen

Je verlangt naar vervulling, naar overeind komen en blijven, naar ‘jezelf’ zijn. Waarom krijg je dat maar steeds niet voor elkaar?

Natuurlijk, de omstandigheden kunnen beroerd zijn. Misschien al wel je hele leven lang. Dus is het logisch dat jij omvalt, dat jij ongelukkig bent, dat jij makkelijk uitvalt naar een ander of je juist altijd klein maakt. Toch?

Ergens wel.

Maar ergens ook niet.

Het is te verklaren dat jij zo reageert op gebeurtenissen en omstandigheden. Echt. Het overkomt iedereen.

De vraag is alleen: laat je de omstandigheden en jouw reactie daarop gebeuren?

Of neem je zelf het heft in handen? Want dat kan. Je kunt leren om anders met die omstandigheden om te gaan, of ze nou uit het verleden komen of zich in het nu afspelen. Je kunt zelf de baas worden over je leven.

Hoe automatische patronen jou het leven zuur maken

Je hebt je je hele leven in allerlei bochten gewrongen om jezelf te beschermen tegen pijn. Al van jongs af aan. Zelfs als je in een liefdevol gezin bent opgegroeid, konden je ouders niet in al jouw behoeftes voorzien. Je leerde om stil te zijn en je terug te trekken, om continu opgewekt te blijven of om boos te worden om aandacht te krijgen. Deze en vele andere beschermingsmechanismes werden een automatisme. En nu heb je er last van.

Je perfectionisme maakt dat je veel te lang doorwerkt. Je angst voor afwijzing maakt dat je altijd maar ‘ja’ zegt als iemand je iets vraagt. Je hang naar harmonie maakt dat je anderen steeds aan het pleasen bent, maar niet doorhebt dat je daarmee jezelf tekort doet.

Dit zijn de patronen, die je misschien al heel goed kent van jezelf.

Luister naar je werkelijke gevoelens

Het lastige bij patronen is dat je ze zo vanzelfsprekend inzet dat je je werkelijke gevoelens negeert. Er zitten namelijk gevoelens onder jouw patronen, waar je je vaak niet bewust van bent. Want je hebt die patronen juist ontwikkeld om ze niet te hoeven voelen.

Die onderliggende emoties en gevoelens, dat is waar het om draait. Ook al ben je je er niet bewust van, ze zijn er wel. En als je ze lang genoeg onderdrukt, vinden ze vanzelf een uitweg. In depressie. In burn out. Of zelfs in fysieke klachten.

Daarom ga ik met jou op onderzoek:

Wat maakt dat je je werk alleen maar 200 procent kunt doen? Wat maakt dat je geen ‘nee’ durft te zeggen? Wat maakt dat je het niet kunt hebben als iemand in je omgeving boos is?

Mijn hulp voor jou

De essentie van mijn hulp voor jou ligt in het weer gaan voelen. Voelen van de sensaties in je lichaam. Voelen van de emoties. En voelen hoe je lichaam en je geest allebei van belang zijn voor jouw welbevinden. En vervolgens merk je hoe krachtig je eigenlijk bent.

Door weer te gaan voelen, werkelijk voelen, constateer je na verloop van tijd: Hey, ik voel me veel zelfverzekerder dan eerst. Hey, mijn onrust is veel minder. Hey, ik heb zomaar ‘nee’ gezegd, zonder me schuldig te voelen.

Je zit dus lekkerder in je vel, bewaakt je eigen grenzen en je maakt keuzes die bij jou passen in plaats van bij al die mensen om je heen.

Omstandigheden blijven hetzelfde. Het verschil is dat jij in die omstandigheden beter overeind blijft of sneller weer opveert.

Ik ben Leonore en ik luister naar jouw kracht

‘Het liefst haalt ze alle emotionele blokkades weg van alle mensen in de hele wereld’, zei iemand eens over mij. Misschien wat overdreven, maar ergens klopt het wel.  Als ik hoor hoe iemand emotioneel vastloopt, onderuit gaat of worstelt met angsten, stress of onverwerkt verleden, denk ik, weet ik: je kunt weer helemaal heel worden. En nog meer dan dat. Want als jij de moed hebt om in je binnenste af te dalen, dan ontdek je niet alleen wat je belemmert, maar zeker ook wat jou kracht geeft en emotioneel sterk maakt.

Nieuwsgierig naar wat we samen doen?

Ik sluit aan bij wat jij nodig hebt en mix allerlei technieken, met nadruk op hypnotherapie en lichaamsgerichte traumaverwerking. Daarnaast kan het zijn dat ik je laat tekenen, knutselen, dansen, bewegen en ‘gewoon’ praten.

Voor de kenner: We doen onder andere Innerlijke Reizen, een plus-variant van wat ook wel Journey of Helende Reis wordt genoemd, somatic experperiencing, Voice Dialogue, creatieve therapie.

Hoe nu verder?

Neem gerust contact met me op. Mail me op leonore@leonorenoorduyn.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Meer informatie en inspiratie vind je hier

 

Praktijkinformatie

Vergroot je mentale draagkracht | Zielscoach

Leonore Noorduyn

Laarweg 47
6721 DB Bennekom
  • In de praktijk
  • Online