Home > Vind hulp > Klip en Klaar Coaching

Helderheid in de beweging die jij wilt maken

Website

Hoogsensitief en helderheid

van inzicht naar beweging

Je bent hoogsensitief en

  • je wilt het contact met jezelf, met je emoties voelen. Een contact dat je verloren hebt. Omdat je, empatisch als jij bent, jezelf keer op keer hebt aangepast aan de wensen van anderen.
  • vraag jij jezelf geregeld af waarom het bij jou nooit eens makkelijk gaat?
  • voel jij je geregeld als een vulkaan die op uitbarsten staat? Maar je houdt je in. Bang als je bent voor de beerput die, eenmaal begonnen, dan open gaat.
  • verlang je naar rust, erkenning en vooral ook herkenning?
  • ben je op zoek naar wat jou drijft, wat jouw richting is en hoe je daar grip op kunt krijgen?

Herken je jezelf in een of meerdere van bovenstaande vragen? Weet dan dat jij echt niet de enige bent die hoogsensitief is en met deze vragen en verlangens rondloopt.

Wat jou helpt om grip op jezelf te krijgen is helderheid. Inzichten én handvatten om in beweging te komen. Dat is het speerpunt van mijn manier van werken.

Alles wat jij nodig hebt, zit al in je. Met mijn begeleiding ontdek je wat voor jou belangrijk is en wat er in jouw onderstroom zich allemaal afspeelt. Dat geeft duidelijkheid. Een prettig houvast om vanuit dat diepe contact met jezelf, je te blijven ontwikkelen.

Mijn naam is Nicole Klip. Ik help je om helderheid te krijgen in dat wat er onbewust, in die diepere laag, bij jou speelt. Inzichten die je helpen om over de drempel heen te stappen. Een drempel die als een berg kan aanvoelen, waar je al een tijdje met een boogje omheen probeert te lopen, maar waarvan je -diep van binnen- weet dat je deze toch echt aan moet kijken wil je verder kunnen.

Ik noem mij soms ook wel een bewegingscoach. Omdat ik je begeleid in de juiste stappen zetten aan de hand van de inzichten die je tijdens de sessies krijgt. Misschien klinkt dit vaag, maar ik ben geen loopbaancoach die je aan een nieuwe baan helpt of een voedingscoach die jou helpt om 5 kilo af te vallen.

Mijn aanpak is geheel afhankelijk van de vraag. Soms werk ik geheel intuïtief, op het energetische vlak, soms met praktische en creatieve oefeningen, meestal is het een prettige combinatie van beiden :). De uitkomst is wel: rust, helderheid, inzichten en beweging.

Vraag een gratis inspiratiesessie aan voor tips, inzichten en… inspiratie. Een prettige manier om kennis met mij en mijn werkwijze te maken. Klik hier of vul hiernaast het contactformulier in.

Talenten

Elk mens wordt geboren met een grote voorraad talenten. Tijdens onze jeugd leren we een aantal van deze talenten kennen. Een aantal. Lang niet allemaal. Het onderwijs is namelijk vooral gericht op kennistalenten. Wat in je hoofd zit, de rationele kennis.

We hebben echter veel meer talenten. Talenten die jou ondersteunen om een prettig leven te leiden. Om vanuit rust en (zelf)vertrouwen te bewegen.

In mijn sessies besteed ik aandacht aan het ont-dekken van deze talenten en hoe je deze dan ook kan gaan gebruiken. Dit doe ik onder andere met de hulp van de methode van de innerlijke familie, ik noem ze ook wel je Innerlijke Kwartet, afgekort is dat IK. Dit is een andere manier van kijken naar jezelf: als bestaande uit 4 delen, waarvan elk kwart een set aan eigenschappen vertegenwoordigt. Krijgen alle kwarten wel de aandacht die ze verdienen? Of is er een deel van jou dat wel wat meer naar voren mag komen en hoe krijgen we dat voor elkaar?

Jij bent de regisseur. Jij hebt de touwtjes in handen. Jij kan en mag jezelf sturen. Op jouw manier. In jouw tempo.

Wie is Nicole Klip?

Vrolijk, empathisch, scherp inzicht, lef… Enkele woorden die mij goed omschrijven. Alleen, zo ben ik niet altijd geweest. Lange tijd zat ik in een schulp, onzichtbaar voor velen. Vooral onzichtbaar voor mijzelf.

Het was een schulp waar ik mij relatief veilig in voelde. Onbereikbaar voor de vele triggers die mij zo vermoeiden. Zelfs dan voelde ik mij vaak moe, uitgeput. Omdat ik zo graag aan de verwachtingen van de mensen om mij heen wilde voldoen. Verwachtingen die ze meestal niet uit hoefden te spreken, ik voelde ze toch wel aan.

Tot ik mij realiseerde dat ik zelf ook het heft in eigen hand kon nemen. Een inzicht waarmee mijn pad van zelfontwikkeling en vooral het ontdekken van vele verborgen talenten startte. Zoals mijn coachtalent en, niet te vergeten, de hoogsensitiviteit.

Laat je coachen!

Hoe langer je tegen jouw ‘hobbel’ aan blijft lopen, hoe hoger en donkerder die berg wordt. Soms is 1 inzicht al genoeg om weer in beweging te komen. Stap uit die gedachtencirkels en kies voor beweging voorwaarts. Maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan bij mij in de praktijk of online. Vul het contactformulier in of mail: nicole@klipenklaarcoaching.nl.

Meer over mij lees je op mijn website of bekijk mijn video’s.

Praktijkinformatie

Klip en Klaar Coaching

Nicole Klip

Ossenkamp 19
3829 GV Hooglanderveen
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online
Neem direct contact op met Klip en Klaar Coaching
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.