Home > Vind hulp > Kijkpost

Ervaar de kracht van creatief, intuïtief en reflectief schrijven om je te helpen jouw koers te bepalen.

Kijkpost Coaching

Soms ontdek je dat het leven je zomaar een kant op stuurt waardoor je op onbekend terrein komt. Soms heb je niets te kiezen: jij of een dierbare wordt ziek, je verliest je baan of staat er ineens (al dan niet vanuit eigen keus) alleen voor. Het leven zoals je het leefde past niet meer. Het vraagt jou je aan te passen, nieuwe stippen aan de horizon zetten. Een horizon die soms niet eens zo zichtbaar is door alle donkere wolken die ervoor hangen of die zo ontzettend ver weg lijkt te zijn dat je er moedeloos van wordt.

Ik geloof dat ieder mens zijn Eigen Wijsheid bezit. Wijsheid die soms verstopt zit onder de uitdagingen die het leven ons biedt, groot en klein. Fysieke en mentale kwetsbaarheden van jezelf of een dierbare. Verlieservaringen, financiële moeilijkheden, problemen met relaties. Kijkpost coaching ontrafelt samen met jou wat voor jou belangrijk is om je te helpen jouw koers te bepalen.

Ik ben Esther van Kijkpost, luisterende ontrafelaar en creatieve inspirator. Ik help mensen weer contact te maken met hun intuïtie en creativiteit en daarmee invulling te geven aan wat belangrijk is in hun leven. Hierdoor ervaren zij meer plezier, rust en vertrouwen om hun Eigen koers te bepalen.

 

Hoe burn-outs mijn Eigen Wijsheid wakker maakten

Wat ik heel goed voor anderen deed, kon ik slecht voor mezelf: luisteren naar mijn lijf, een beetje compassie hebben en rusten nemen. Niet voor niets dus dat ik meerdere burn-outs nodig had om te stoppen met eigenwijs zijn en eindelijk mijn Eigen Wijsheid de ruimte te geven.

Ik ken het gebrek aan energie en concentratie. Het gevoel dat je niet meer van waarde bent of geen zinvolle bijdrage meer levert. Dat je maar door blijft kachelen omdat je bang bent als incapabel gezien te worden. Dat je juist nog meer je best gaat doen om alle ballen in de lucht te houden en eigenlijk niet meer weet hoe je moet ontspannen omdat er altijd nog wat te doen is.

En dus ging jij, net als ik deed, op zoek naar kennis. Je wilt begrijpen waarom je brein en soms je lijf je in de steek laat. Maar nu je weet hoe het werkt, voel je je nog steeds niet helemaal de oude.

Voorbij theoretische kennis, begrijpen vanuit je hoofd, ligt namelijk nog een stap om te maken. Je lijf en je ziel willen ook gehoord worden. Mindfulness, creativiteit en verbinding maken met je eigen wijsheid vormen daarom de bouwstenen van de coaching van Kijkpost. Door bewustzijn en aandacht te ontwikkelen ontstaat meer zelfkennis en inzicht in hoe je je eigen geluk versterkt of juist belemmerd. Je leert emoties en signalen van je lichaam herkennen, deze een plek te geven en bewust keuzes te maken hiermee om te gaan. Zo maak je weer contact met je intuitie en behoeftes en ontstaat vertrouwen en vrijheid om het leven te creëren dat in jouw persoonlijke en professionele leven past. Het resultaat is minder stress, meer plezier en een gezonde en eerlijke relatie met jezelf en anderen.

 

Jij als geheel

Wil jij verder kijken dan de klachten die je nu ervaart en deze periode gebruiken om te leren luisteren naar waar jouw behoeften liggen, neem dan contact met me op om te bespreken of ik hierin iets voor je kan betekenen.

 

Schrijvend onderweg

We zijn allemaal onderweg. Schrijvend krijg je verrassende inkijkjes in jouw dromen, jouw wensen, jouw behoeften. Mijn cursussen en workshops helpen je stap voor stap jezelf leren kennen en daarmee minder stress en meer plezier in je leven te krijgen. Vind meer informatie door op de afbeelding hieronder te klikken.

 

 

 

Over de kracht van creatief dagboekschrijven vertel ik wekelijks in mijn podcast “Tussen de regels schrijven”.

 

Podcast "Tussen de regels Schrijven"
Praktijkinformatie

Kijkpost

Esther Berends

Didamsestraat 35
6901 HB Zevenaar
  • Bij jou thuis
  • In de praktijk
  • Online
Neem direct contact op met Kijkpost
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.