Home > Vind hulp > Jungiaans Analytische Therapie

Ontdek je natuur

Jungiaans Analytische Therapie @Kitty Lekkerkerker

Welkom! Wanneer het tijd is om je eigen natuur te gaan ontdekken, gaat daar vaak een proces aan vooraf. Het kan een gevoel van onrust zijn of een hoofd vol met rusteloze gedachten. Gevoelens van angst, schaamte, boosheid of schuld kunnen naar boven drijven. Vaak negeren we de stemmetjes een tijdje die ons intern bekritiseren of saboteren. Ook al weet je met je verstand precies wat je ‘moet’ doen, het is er nog niet van gekomen. Waarschijnlijk omdat de de dagen voorbij vliegen en voor je het weet, is er weer een week voorbij.

Jungiaans analytische therapie, waarvoor de grondslag werd gelegd door de bekende psychiater Carl Jung, richt zich op het onbewuste in de mens. Met deze vorm van therapie & coaching gaan we elkaar ontmoeten in ons natuurlijke zijn. Het zijn, wat ligt afgedekt onder diverse lagen als overlevings- en beschermingsmechanismes, overtuigingen, projecties, schaduwdelen, innerlijk kind en patronen. Samen maken we een helder beeld van je hulpvraag, vrouwelijke en mannelijke delen in jezelf die aan het werk zijn, onderzoeken we thema’s die door je leven heen terugkeren. Vanuit dit pallet gaan we emoties en gevoelens onderzoeken en doorleven op een diepere laag.

Voor Wie?

Jungiaans analytische therapie is geschikt voor iedereen die een Ja van binnenuit voelt. Ik begeleid zowel vrouwen als mannen in hun proces (particulier of via de werkgever). In je leven zijn er altijd periodes waarbij begeleiding zinvol is. Bij grote veranderingen in je leven, ouderschap, werk situaties, bij heftige/traumatische gebeurtenissen of vastlopen in levensvragen. Dit soort transformaties vraagt om begeleiding en zelfonderzoek.

Voorbeelden van wanneer in therapie

* Voelen dat er gedachten en patronen je in de weg zitten.

* Onrust of leegte ervaren en de interne oorzaak willen onderzoeken.

* Thema van lichamelijke klachten die blijven opspelen bekijken.

* Angst, schaamte, woede, schuld en/of controle inzichtelijk maken.

* Blijven zoeken naar bevestiging en erkenning van buitenaf.

Overgedragen emoties/pijnen van vorige generaties bekijken.

* Begeleiding na heftige gebeurtenissen en/of indrukken.

* Het lukt niet om te vertragen en ruimte te maken voor je gevoel.

Werkwijze

Jungiaans analytische therapie kiest een andere ingang tot het oplossen van problemen. Er wordt gewerkt aan je inzicht, verwerking en integratie. Hierdoor krijgen storende gevoelens, symptomen en gedragingen minder vat op je en verdwijnen op den duur. Gedurende de therapie wordt er integraal gewerkt met elementen uit andere stromingen als cognitieve therapie, gedragstherapie en systeemtherapie.

De sessies bestaan uit persoonlijke gesprekken. Tevens maak ik gebruik van aanvullende interventies. Denk daarbij aan actieve imaginaties, visualisaties, tekenwerk, innerlijk kind interventies en dromen. Deze interventies zijn gericht op het onbewuste om in de diepere laag te helen, verwerken en te verschuiven. Jung staat bekend om zijn symbolische manier van kijken en dit komt ook terug in de therapie. Met name bij lichamelijke klachten die steeds opnieuw aanwezig zijn.

Tarieven

Om kennis te maken, plannen we eerst een gratis telefonische intake in. Als het voor beide goed voelt, maken we een afspraak voor een sessie. Het uurtarief van een therapiesessie is € 80,00 per uur (particulier). Deze therapie is voor particulieren vrijgesteld van BTW en wordt deels vergoed bij een aanvullende ziektekosten verzekering.

Wanneer er coaching sessies geboekt worden, is het niet BTW vrij. Als je werkgever een sessie of programma vergoed, valt het ook onder coaching. Het coachtarief is € 120,00 per uur (incl. btw).

Kitty Lekkerkerker

Zolang ik mij kan herinneren heb ik een grote interesse in wat er bij de mens speelt. In combinatie met een liefde voor persoonlijke ontwikkeling, kwam ik uit bij de opleiding voor Jungiaans analytisch therapeut. Het was direct een gevoel van thuis komen en een bevestiging dat onze innerlijke wereld zoveel omvattend is. De diepgang die erin verborgen ligt voelt als magie.

Als HR Adviseur heb ik jarenlang in een commerciële organisatie gewerkt. Hier heb ik mijn organisatiesensitiviteit ontwikkeld en veel kennis verworven over de dynamieken binnen een organisatie. Ik zag mensen worstelen met bagage die hen onbewust belemmerde. Dat was de aanleiding om mijzelf verder te scholen als Jungiaans analytisch therapeut.

Innerlijk ontstond er een transformatie tijdens mijn eerste bevalling. Geboorte geven staat voor mij gelijk aan een individuatieproces. Het is een proces wat alles omvattend is. Door de eerste bevalling heb ik interne blokkades ontdekt en emoties doorleefd waar ik daarvoor niet bij kon. Het heeft mij als vrouw krachtiger gemaakt.

Transformatieprocessen zoals een overgang naar volwassenheid, onderzoeken wie je bent, het ouderschap en geboorte geven verdient in mijn optiek veel meer aandacht, geduld en bewustzijn. Het kan je als mens veel innerlijke kracht brengen als je bewust stilstaat bij deze processen. Daarom sta ik zowel vrouwen als mannen graag bij om vanuit hun proces dichter bij de essentie te komen.

 

Praktijkinformatie

Jungiaans Analytische Therapie

Kitty Lekkerkerker

Gerverscop 11
3481LT Harmelen
  • In de natuur
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Jungiaans Analytische Therapie
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.