Home > Vind hulp > Ingrid Toonen Vitaliteitscoach – stress& burn-out coach – holistisch therapeut

Leefstijl in balans - met aandacht voor vitaliteit en stress

Je leefstijl in balans 

Als vitaliteitscoach help ik jou stap voor stap bij het bereiken en behouden van jouw optimale leefstijl. Vitaliteitscoaching is gericht op het verbeteren en behouden van een vitale leefstijl. Voldoende beweging, gezonde voeding, ontspanning en minder stress zijn belangrijk voor jouw energielevel. Als vitaliteitscoach help ik je bij het realiseren van een leefstijl waar jij je goed bij voelt. Een leefstijl die bij je past en voor jou werkt. Immers wil je een blijvende verandering en een patroon wat je ook op lange termijn kunt volhouden

Aan de buitenkant lijkt het of je alles voor elkaar hebt en je probeert alle ballen in de lucht te houden. Je bent er voor iedereen; als moeder, vrouw/partner, collega en vriendin de enige die je hierbij vergeet ben jij zelf. We denken immers allemaal een soort “superwoman” te zijn. De zorg voor anderen staat voorop en je zet jezelf daarbij op de laatste plaats. Herkenbaar?

Je bent moe en loopt op je tenen. Je bent prikkelbaar en hebt niet voldoende fut om in beweging te komen. Langzaam aan komen er meer kilo’s bij en verdwijnt bij jou de energie om nog leuke dingen te doen en goed voor jezelf te zorgen.

Het wordt tijd om beter naar je lichaam te gaan luisteren en vooral om beter voor jezelf te gaan zorgen!

Wil je meer energie, minder stress en je gezonder voelen? Bij vitaliteitscoaching zal ik met jou aandacht geven aan wat goed voelt voor jou. Dus wil jij samen met mij op weg naar:

♥ Minder stress en meer ontspanning

♥ Gezonde voeding (geen dieet, maar een uitgebalanceerd voedingspatroon wat je ook op de langere termijn vol kunt houden en past bij jouw leefstijl)

♥ Meer gaan bewegen (en nee, dit betekent niet dat je meer dan 3 keer per week intensief gaat sporten bij de sportschool)

Op deze gebieden zal ik je als vitaliteitscoach begeleiden zodat jij weer lekkerder in je vel komt te zitten en meer energie hebt.

Ik maak onder meer gebruik van het 5-dimensionale model van MarkAcademy en zal je middels verschillende oefeningen, gesprekken en met ‘huiswerk’ begeleiden naar een gezonde leefstijl die bij jou past.

Benieuwd naar de unieke Mark aanpak: https://www.leefstijl-vitaliteit.nl/mark/unieke-mark-aanpak/

Naast vitaliteitscoaching kun je bij mij terecht voor stress- en burnout begeleiding en holistische therapie waaronder reiki.

Stress- en burnout

Het versterken van jouw mentale fitheid en jouw veerkracht zal je helpen om jouw vitaliteitsdoelen ook daadwerkelijk te behalen.  Ook met stress-en burnout klachten (en preventie) kun je bij mij terecht en werk ik samen met jou stap voor stap aan je herstel; eerst fysiek en daarna mentaal. Met als doel om te herstellen, een juiste balans tussen inspanning en ontspanning te (her)vinden. Zodat jij zowel op je werk als in je privéleven weer lekker kunt functioneren.

Stress op het werk of in de privésferen komt veel voor. En een beetje stress is zelfs gezond.
Sterker nog, stress wordt door veel mensen als prettig ervaren. Stress geeft ons in zekere zin ook de kracht om door te gaan en vol te houden.

Dus nee, een beetje stress heeft niet direct gevolgen, stress wordt pas een probleem wanneer ‘de remmen slijten’..  Als we te lang blijven functioneren op de toppen van ons kunnen en niet meer weten hoe we voldoende terug kunnen schakelen. Dan pas zul je merken dat je klachten hebt en eigenlijk niet meer normaal kunt functioneren. Nu wordt het ECHT tijd om het probleem aan te pakken! Stress zal nooit verdwijnen, maar je kunt wel leren hoe je er (beter) mee om kunt gaan.

Stress en burn-out is een teken van verminderde vitaliteit, de balans tussen draagkracht en draaglast is niet meer in evenwicht.

Ik heb de opleiding tot stress & burnout coach volgens de CSR methode gevolgd.

‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. De CSR-Methode pakt stressklachten en burnout psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je op integrale wijze wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche.

Holistische aanpak

Door middel van reiki en mijn holistische aanpak kan ik jou helpen om meer rust en ontspanning in lichaam en geest te vinden. Met deze lichaamsgerichte aanpak kunnen we blokkades in je lichaam opheffen. Je kan dus op fysiek, mentaal en emotioneel vlak positieve ontwikkelingen opmerken. Dit kan ondersteunend en helpend zijn, eventueel aanvullend op de coachgesprekken, maar kan ook los worden ingezet.

Over mij

Ik ben gediplomeerd vitaliteitscoach, holistisch therapeut en stress en burn-out coach.  Naast mijn coachpraktijk, ben ik al ruim 20 jaar werkzaam als HR adviseur waarbij ik mij in de afgelopen jaren steeds meer ben gaan ontwikkelen op het gebied van gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Vanuit deze interesse en eigen behoefte heb ik de Post HBO opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach en de opleiding tot leefstijltrainer bij MARK Academy afgerond. Per 2019 ben ik naast mijn werk als HR adviseur gestart met mijn coachpraktijk. Als NOBCO gecertificeerd coach begeleid en coach ik mensen op het gebied van vitaliteit, leefstijl, stress en persoonlijke ontwikkeling.

Ik luister zonder oordeel en met oprechte aandacht. Mijn aanpak is praktisch en zeker niet zweverig, ik zal je eerlijk feedback geven en een kritische (soms confronterende) spiegel voor houden. Eigenschappen die op mij van toepassing zijn: inlevend, sociaal, nieuwsgierig, rustig en humor.

Ik ben aangesloten bij EMCC en de beroepsvereniging NOBCO. Om te voldoen aan de eisen die gesteld worden aan Permanente Educatie zorg ik voor regelmatige bijscholing.

Werkwijze

Coaching is persoonlijk, er moet een klik zijn. De makkelijkste manier om daar achter te komen is gewoon contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Uiteraard is een traject volledig afhankelijk van jouw behoefte, veranderwens of doelstelling(en).

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op per e-mail of telefoon.

 

Met vitale groet,

Ingrid

Praktijkinformatie

Ingrid Toonen Vitaliteitscoach – stress& burn-out coach – holistisch therapeut

Ingrid Toonen

Havenweg 13-15
6541AD Nijmegen
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Ingrid Toonen Vitaliteitscoach – stress& burn-out coach – holistisch therapeut
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.