Home > Vind hulp > InBalans Zaamslag

HSP, stress-gerelateerde klachten, burn-out, veranderprocessen

InBalans Zaamslag specialiseert zich in het behandelen en/of begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen die last hebben van stressgerelateerde klachten.

De behandelingen zijn geschikt bij de volgende klachten:

(chronisch) lichamelijke klachten, bv hoofd, nek, schouders
(chronisch) moe
burn-out
piekeren, innerlijke onrust, gejaagdheid
faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen
gedragsproblemen (bv boosheid, driftbuien)
hechtingsproblematiek
ervaren van chronische stress
depressie, stemmingswisselingen
angsten, paniekaanvallen
slaapproblemen
trauma’s
rouwverwerking

Stress: ons lichaam kan door aanhoudende stress uit balans raken en klachten veroorzaken als slecht slapen, onrustig of opgejaagd voelen, hoofd wat overloopt, vage pijnklachten, stemmingswisselingen en vermoeidheid. Het lichaam kan ook stress ervaren door (licht) traumatische ervaringen uit het verleden die nog onverwerkt zijn. Ook onbewuste chronische stress geeft reacties in het lichaam. Onze overlevingsstrategieën die we vanaf onze jeugd inzetten kunnen van invloed zijn op ons stresssysteem.

Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap. Eén op de vijf mensen is hooggevoelig. Het houdt in dat je gevoelig bent voor prikkels, zowel van de zintuigen als door emoties. Daarnaast is er een intense beleving en diepgaande verwerking van die prikkels. Het zenuwstelsel is gevoeliger, dit is wetenschappelijk bewezen. Zo kun je makkelijk overprikkeld raken, wat naast bepaald gedrag ook lichamelijke klachten kan veroorzaken. Een hooggevoelig persoon (HSP) is gevoeliger voor (chronische) stress en dus ook voor burn-out.

Transformatieproces: iedereen kan in een bepaalde fase van zijn leven het gevoel krijgen vast te lopen. Niet meer weten hoe verder, vast te zitten in vicieuze cirkels die je niet kunt doorbreken. Alles wat je tot nu toe toepaste in je leven lijkt niet meer te werken. Je beseft dat het vanaf nu anders mag, maar hoe…? Vaak komen we tot dit besef door een ingrijpende gebeurtenis. Bijvoorbeeld na een ingrijpend ziekteproces, bij een burn-out, na het overlijden van een naaste of na een scheiding. De behandelingen gedurende jouw proces werken ondersteunend. Ze maken dat je cirkels kunt doorbreken, meer zelfvertrouwen krijgt, makkelijker los kan laten en dichter bij jezelf komt waardoor je eindelijk het gevoel krijgt dat je leeft, in plaats van overleeft.

De behandelingen richten zich op het herstellen van de balans en vallen onder lichaamsgerichte psychotherapie (24513)  of behandeling overige natuurgeneeskunde (24005)

Praktijkinformatie

InBalans Zaamslag

Rosita van Geersdaele

Veerstraat 15
4543BG Zaamslag
  • In de praktijk
  • Online
  • Vergoed door verzekeraar