Home > Vind hulp > Holistische praktijk Natuurwezen

Holistische praktijk Natuurwezen - Verbonden met jouw Natuur

Boek je eerste afspraak via het contactformulier

Praktijk Natuurwezen

Door mijn eigen ervaringen in de reguliere (geestelijke) gezondheidszorg kwam ik er tijdens mijn burn-out proces achter dat deze zorg voor mij niet allesomvattend en erg cognitief en diagnosegericht is. Ik miste bepaalde elementen en kon niet alle vragen stellen die me bezig hielden. Bijvoorbeeld over waar mijn klachten vandaan kwamen en waarom ik ze had, maar ook over hoe aangeleerde patronen en overtuigingen hier in vervlochten waren. Uiteindelijk kwam ik terecht in de “alternatieve en spirituele hoek” waar ik bijzonder genoeg wél terecht kon met al deze puzzelstukjes. Voor het eerst was er ruimte om mezelf te zien als een holistisch wezen. Er was oog voor mijn geestelijk, fysiek en energetisch lichaam! Dit was zo’n verademing voor mezelf; het idee dat nu alle delen gezien werden en ik niets meer hoefde weg te zetten als ‘onverklaarbaar’ of ‘psychosomatisch’. Natuurlijk zijn er psychosomatische klachten; veel meer dan we voor mogelijk houden.

Ik ben er alleen van overtuigd dat het daar niet stopt, maar dat zo’n verklaring juist het begin is van een zoektocht.

Wat wil jouw lichaam je duidelijk maken? Waarom kiest je lichaam voor dit soort signalen en wat betekent dit precies als je mentaal of juist energetisch inzoomt?

In mijn visie en ervaring, is dit alles een ‘package deal’. Daarom heb ik Natuurwezen opgezet. Een holistische praktijk waar ‘regulier’ en ‘alternatief’ samen komen.

Behandelmogelijkheden

Tijdens de sessies die ik geef, combineer ik onder andere cognitieve gedragstherapie en mindfulness met energetische behandeling (healing) en edelsteentherapie.

Door zicht te krijgen op jouw (onterecht) negatieve denkpatronen en overtuigingen en hoe deze je gevoelens en gedrag beïnvloeden, kun je uiteindelijk leren om je huidige manier van denken om te buigen naar een meer positieve en helpende manier, welke je voelen en handelen ook weer positief zal beïnvloeden.

Met behulp van Healing, mindfulness en andere lichaamsgerichte technieken gaan we vervolgens onderzoeken wat er in jouw lichaam gebeurt.

Healing is een vorm van lichaamsgerichte, energetische behandeling waarbij jouw zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. De energie die vrij komt tijdens een healing werkt daarnaast in op jouw energetisch systeem, bestaande uit onder andere jouw chakra’s en je aura. Veel klachten die we ervaren zijn uiteindelijk vaak te herleiden naar een disbalans of blokkade in ons chakrasysteem of in onze aura. Ik help je tijdens de behandeling om de blokkades in jouw energetisch systeem op te lossen, zodat jouw energie weer optimaal kan doorstromen. Vaak merk je direct na de behandeling een ontspannend en verlichtend effect op fysieke klachten.

Spirituele cursussen en Retreats

Binnen Natuurwezen is het ook mogelijk om diverse spirituele cursussen te volgen om te groeien in bewustzijn en te verbinden met jouw intuïtie. Momenteel kun je je aanmelden voor de “Online Chakracursus: werken met edelstenen” welke op 1 november van start gaat.

Daarnaast kun je je aanmelden voor het ‘Gewoon weer even Natuurwezen zijn – One Day Retreat‘ dat zal plaatsvinden op 10 december!

Holistische praktijk Leeuwarden

Wie is Marinda?

In 2016 ben ik als orthopedagoog in de geestelijke gezondheidszorg voor kind en jeugd (Kind en Jeugd GGZ) gaan werken, waar ik mij voornamelijk richtte op het onderzoeken (diagnostisch onderzoek doen) van klachten van kinderen en jongeren op het gebied van autisme, ADHD, angsten, stemmingsproblemen en trauma gerelateerde klachten om deze vervolgens te behandelen, waarbij ouders vaak ook mee werden genomen in de behandeling. Vanaf het eerste uur vond ik dit een prachtige baan. Dit kon ook bijna niet anders, aangezien ik als klein meisje al aan mijn vader vertelde dat ik psycholoog wilde worden. Toch had ik al vrij snel het gevoel dat deze vaak cognitieve benadering en manier van werken, sommige kinderen en jongeren geen recht deed. Toen kon ik dit gevoel nog niet echt concreet maken, maar na mijn burn-out in 2019 begrepen ik ineens waarom.

Lees hier verder over Marinda

Voor wie

Kinderen, jongeren en volwassenen

Wanneer je op zoek bent naar een (DSM) diagnose voor jouw klachten, dan ben je helaas niet aan het juiste adres bij praktijk Natuurwezen. Kun jij je vinden in bovenstaand verhaal over holistische zorg en herken jij jezelf, of misschien wel jouw kind in de hieronder beschreven klachten? Misschien is Praktijk Natuurwezen dan wel precies wat je zoekt!

Je kunt bij Natuurwezen terecht ongeacht je leeftijd (-9 maanden tot 99 jaar), wanneer jij last hebt van angsten, trauma, stemmingsklachten, piekeren, stress en burn-out klachten, eetproblemen, hoog sensitiviteit, of voor -tot nu toe- onverklaarbare fysieke klachten.

Dit geldt net zo goed voor kinderen, maar ik bied jou of jullie als ouders ook graag ondersteuning wanneer je kind bijvoorbeeld moeite heeft met slapen of last heeft van een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen. Het mooie aan energetische behandeling voor kinderen is dat je vaak maar weinig sessies nodig hebt. Kinderen staan vanuit hun puurheid nog erg open voor de energie van een healing waardoor deze gelijk op de juiste plek zijn werk kan doen, zonder eerst door allerlei lagen heen te hoeven werken van door de jaren heen aangeleerde denkpatronen, overtuigingen en maatschappelijke invloeden.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom wanneer je niet zozeer vastloopt in bepaalde klachten, maar juist (spirituele) levensvragen hebt (bijvoorbeeld over je ‘Zielsmissie’), jezelf beter wilt leren kennen of nieuwsgierig bent naar Healing of Reading!

Je bent super welkom!

Wil je graag een afspraak maken? Je mag me altijd vrijblijvend ene mail sturen op marinda@praktijknatuurwezen.nl, ook als je alleen meer informatie wilt.

Neem eens een kijkje in mijn Edelstenen webshop op mijn website of lees de blogs die ik schreef over bewustzijnsontwikkeling en spiritualiteit. Je kunt ook deelnemen aan het ‘Gewoon even Natuurwezen zijn – One day Retreat‘ of aan de Chakracursus werken met Edelstenen!

Hieronder zie je een video waarin ik deel nam aan een woonprogramma met mijn edelstenenwebshop!

Heel graag tot ziens in mijn praktijk!

Warme groet,

Marinda

Praktijkinformatie

Holistische praktijk Natuurwezen

Marinda Bok

Emmakade 59, Derde verdieping
8921 AG Leeuwarden
  • In de praktijk
  • Online
Neem direct contact op met Holistische praktijk Natuurwezen
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.