Home > Vind hulp > Het huis van ZELFvertrouwen

Stress en burn-out coaching

ACT-therapeut en IEMT-practitioner

Moeten, moeten, moeten. Als je dan eindelijk ‘nee’ zegt, is er geen begrip vanuit de omgeving. Schuldgevoelens komen erboven op. Je voelt je moe, hebt geen zin meer om leuke dingen te ondernemen en bent sneller ziek. Signalen die kunnen wijzen op chronische stress.  Steeds meer mensen hebben last van werkstress of teveel stress door de disbalans tussen werk en privé. Ze raken uitgeput. De gevolgen ervan voor je lichaam en geest zijn veel groter dan de meeste mensen denken.
Ik werk met de CSR-methode: een wetenschappelijk gefundeerde aanpak en bewezen effectief. De aanpak is gericht op lichaam, psyche en gedrag. De roofbouw op je lichaam moet stoppen. Daar beginnen we mee.

Onzekerheid in de weg? 

Pieker jij ook zoveel? Ben je het zat om je onzeker te voelen? Wil jij graag met meer zelfvertrouwen keuzes maken en dat bereiken waar je hart naar uitgaat?
Samen werken we aan jouw zelfvertrouwen en flexibiliteit. Zodat je de dingen kunt opvangen die dagelijks op je pad komen en je uit evenwicht brengen. Je leert omgaan met negatieve gedachten en om wat aardiger te zijn voor jezelf. Samen ontdekken we wat jij belangrijk vindt in je werk en in het leven. Zodat je dat gaat doen waar je hart ligt. Met meer zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen en ACT

Het thema zelfvertrouwen heb ik verwerkt in de methode Acceptatie en Commitment Therapy (ACT). ACT komt voort uit de positieve psychologie en het is een nieuwe vorm van gedragstherapie. Ik leer je te richten op zaken die je op directe wijze kunt beïnvloeden, zoals jouw eigen gedrag. Vaak proberen mensen controle te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. Dat kost te veel energie en werkt niet. Dit vraagt om een acceptatiegerichte houding ten opzichte van deze emoties en gedachten. De kern van ACT is de filosofie dat vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven.

Als het klikt…

Ik begeleid jou met persoonlijke aandacht en een gericht coachingprogramma om (weer) met meer plezier en zelfvertrouwen in je werk en in het leven te staan. We starten met een gratis kennismakingsgesprek. Als het tussen ons klikt, maken we afspraken over het vervolg. Coaching is maatwerk en we bepalen samen hoeveel sessies het beste passen. Meestal zijn dat vijf tot zeven sessies. In geval van chronische stress en burn-out, duurt het traject langer.

Stuur een mailtje naar info@zelfvertrouwen.nu of bel me op 06-4610 3540.

Jorie

Een luisterend oor bieden en iemand steunen als hij of zij in een lastige situatie of periode zit. En samen kijken wat er mogelijk is om een volgende stap te zetten of gewoon stilstaan. Dat kan ook. Er zijn voor de ander. Dat vind ik belangrijk.

Als coach en als vertrouwenspersoon begeleid ik mensen zodat ze zelf weer (of meer) vertrouwen hebben in hun werk en hun leven. Dat kan zijn omdat iemand last heeft van langdurige stress of om andere redenen waardoor er een disbalans is ontstaan. Ik weet hoe belangrijk zorgvuldige communicatie is. Of dat nou in relatie tot jezelf is of tot de ander. Want je kunt jezelf gek maken en mensen kunnen elkaar gek maken. Verwachtingen en behoeften worden niet uitgesproken en oordelen en aannames zitten in de weg. Hard zijn voor jezelf en naar de ander. Piekeren. Gefrustreerd zijn. En niet doen wat je graag zou willen. Dat gaat ten koste van een fijn leven. Zonde toch?

 

Praktijkinformatie

Het huis van ZELFvertrouwen

Jorie van den Heuvel

Jan Campertstraat 7
6416SG Heerlen
  • In de praktijk
  • Online