Home > Vind hulp > Het Huis Van Aandacht

Het Huis Van Aandacht, de plek voor bewustzijns-, lichaams- & trauma werk, systemische interventies en diepte werk.

Het Huis Van Aandacht 

is een kleinschalig bewustzijn centrum en de plek voor bewustzijns-, lichaams- & trauma werk, systemische interventies, co creatie en diepte werk voor professionals. Liefdevol – maar zonder omweg – geef ik ruimte aan jouw diepe waarheid. Direct naar de kern. Jezelf belichamen – thuis komen in je lijf – is nodig om naar jouw essentie te komen. Voor leiderschap, levenskunst in vallen & opstaan & anders doen, puur & heldere verbinding, zichtbaarheid, verdiepend afdalen & verstillen, het nu in al wat is, zelf Liefde & inzicht, geborgenheid, autonomie, acceptatie, ontladen, ervaren en (weer leren) voelen.

JeZelf (her)ontdekken en oefenen zonder excuses of trucjes.

Het lichaam verklapt wat er werkelijk is.

Jouw lijf vertelt het verhaal zonder woorden.

Ik kijk naar hoe je lichaam reageert op wat je verteld en hoe je adem daarmee samenvalt. Adem vertelt zo veel. Ik kijk naar hoe je lichaam beweegt, naar iedere kleine trilling en naar hoe de energie verandert als je even zucht. Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar maar wat laat het lichaam zien als jij woorden gebruikt die niet in overeenstemming zijn met die verbondenheid. Ook laat het lichaam zien als het zich niet veilig voelt. Door mijn jarenlange ervaring ben ik zeer getraind in observeren van de taal die het lichaam spreekt en de zichtbare spanning van de overprikkeling van het zenuwstelsel. Direct zie en voel ik waar je nog probeert te ontsnappen aan wat voelbaar is, waar er spanning zit en waar het wil ontladen.

Hiernaar leren luisteren kan je leven veranderen.

Veiligheid

“Veiligheid is niet de afwezigheid van gevaar maar de aanwezigheid van verbinding.” -Dr Gabor Mate

Zonder de basis van veiligheid en aanwezig, train je een nog sterker overlevingsmechanisme en dat is iets wat je juist niet wil. Veiligheid is het vertrek punt van de begeleiding. Een lichaam in overlevingstand is een lichaam in pijn, paniek of onrust.

Het kalmeren van jouw lichaam heeft een hoge prioriteit. Ik leer je hoe je dat zelf kan doen zodat je onafhankelijk wordt van hulpverlening en je daarmee grip op je eigen leven kunt terug pakken. Veiligheid van binnenuit is de beste veiligheid. Ik vertel je dit vanuit mijn jarenlange praktijk ervaring waarin ik honderden mensen heb mogen begeleiden. Pas als er veiligheid is kunnen we ons écht openstellen voor onze emoties en innerlijk opruimen.

Als het lukt om onszelf over te geven aan onze emoties zonder woorden zonder verhalen, ontstaat er ruimte voor alles nieuw. Spannend, want je weet niet wat dat precies zal brengen. Wie ben je zonder je eeuwige verhaal? Wie ben je zonder trauma? Hoe kun je samenvallen met jezelf, los van alle ballast uit je verleden of uit het collectieve? Dat wat ons verwondt is ook de ingang naar heling. De sleutel is daarom het herstellen van de oordeelvrije verbinding met jezelf waardoor vertrouwen weer je basis wordt.

Praktijkinformatie

Het Huis Van Aandacht

Ester Bakker

Dorpen 22
1741 EE Schagen
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Het Huis Van Aandacht
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.