Home > Vind hulp > HDB-Vitaal B.V.

Ons belangrijkste doel? Bijdragen aan een bredere kijk op gezondheid!

HDB-Vitaal B.V.

Burn-out of depressie - van observatie naar interventie

 

De ene Burn-out is de ander niet
Misschien herken je het wel; je komt bij de huisarts met klachten van vermoeidheid, somberheid, piekeren, slapeloosheid etc. De huisarts stelt een diagnose: Burn-out!

Vaak stopt het met het vaststellen van deze diagnose en wordt een algemeen protocol opgestart. En hoewel je zo je best doet,  je boekt nagenoeg geen vooruitgang. Je klachten verminderen niet en je vraagt je af: ‘wat is er met mij aan de hand, wat doe ik verkeerd?’

Het antwoord is simpel: helemaal NIETS!

Door de reguliere, standaard gebuikte protocollen is er alleen geen onderscheid gemaakt in soort burn-out en ben je waarschijnlijk een pad ingeslagen dat helemaal niet bij jou past. De eerste stap in de richting van herstel zal dan ook moeten zijn het achterhalen welke vorm van burn-out bij jou speelt. Door hierop doelgericht en vanuit meerdere invalhoeken een behandeling te starten, leidt tot snel resultaat en optimaal herstel.

HDB-Vitaal B.V. | Coaching

Loop je te piekeren en weet je met je hoofd geen oplossingen meer te vinden? Spelen bij jou vragen als: waar wil ik heen met mijn leven, mijn werk, relatie(s), leven vanuit je hart en hoe combineer ik dit allemaal?
Hoe ziet je leven eruit als je wakker wordt en je door een wonder alles hebt wat je zou willen? Hoe voelt het als alle problemen en het gepieker opgelost is? Waar sta je dan?
Wil je werken aan een balans in jouw leven waarin er plek is voor wat jij graag wilt zodat je kunt zijn wie jij bent en wat voor jou fijn voelt? Dan is een coaching traject bij HDB-Vitaal wat voor jou.

Thema’s die bij een behandeltraject kunnen spelen:

• Hoe bewaak ik de balans tussen werk en privé? Doe ik eigenlijk wel werk waar ik blij van wordt?
• Leven vanuit je hart en minder vanuit je hoofd. Intuïtief weten, zonder na te denken.
• Zingeving, wat is jouw doel in het leven? Het antwoord op: is dit alles?
Relaties. Een balans tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf. Grenzen en wensen, mogen die van jou er (ook) zijn?
• Wat wil je echt diep van binnen en hoe ontdek je dit? Waar wordt jij nu écht blij van. En durf je dit ook na te jagen? Mag je hierin zelfs “fouten” maken?
• Oude emoties en thema’s loslaten om ruimte te maken voor nieuwe stukken in je leven.
• Balans en flexibiliteit. In beweging komen en blijven

Preventie en behandeling van Burn-out en Depressie d.m.v. IEMT

IEMT is een krachtige en relatief nieuwe methode om verlichting te brengen bij terugkerende negatieve gevoelens en emoties zoals angst en stress. Daarnaast brengt IEMT verlichting bij vragen over identiteit of het zelfbeeld. Ervaring leert dat er vaak snel, blijvend resultaat wordt geboekt.
We werken bij deze methode rechtstreeks met het gevoelssysteem. Op gevoelsniveau en identiteitsniveau heb je door de ervaringen in je leven vaak op een bepaalde manier geleerd te voelen en denken. Ook je omgeving speelt hierin een rol. Dit voelen en denken (over jezelf) gaat vaak onbewust.

Met IEMT gaan we op zoek naar de onbewuste koppeling tussen de ervaring en het gevoel waar je last van hebt. Door het doen van oogbewegingen ontdoen we de herinnering van zijn emotionele lading.
Er worden nieuwe verbindingen gelegd in de hersenen waardoor er gezonde grenzen ontstaan tussen ‘verleden’ en ‘heden’ en tussen ‘ik’ en de ‘ander’. Oude ervaringen waar je nu nog last van hebt kunnen hiermee ook aangepakt worden. Ook bij cliënten waar een andere behandeling in het verleden geen effect had, worden positieve veranderingen gerealiseerd.

IEMT helpt bij…

preventie van burn-out
stress klachten
– niet lekker in je vel zitten, zoals een belemmerend verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme, piekeren etc.
– verminderen of neutraliseren van ongewenste of negatieve gevoelens
– loslaten van vervelende herinneringen
– doorbreken van blokkades of belemmeringen
– vragen over identiteit
– negatief zelfbeeld
– piekeren / zorgen maken
angst en fobie
indringende gebeurtenissen en PTSS
persoonlijke groei
depressie
– verlies en rouw
– droomemoties
hooggevoeligheid/HSP

IEMT kan toegepast worden vanaf een leeftijd van 6 jaar.

Integrale gezondheid; meer dan de som der delen

Wanneer je een ziekenhuis of kliniek binnenloopt, word je via routebordjes naar je bestemming geleid. Voor ieder onderdeel van het lichaam is er een aparte afdeling en een aparte specialist.

Maar wat als gezondheidsklachten, zoals een burn-out of een depressie, nou juist ontstaan door het niet goed samenwerken van twee systemen of meer? Als systemen niet meer goed communiceren met elkaar?

Een probleem bestaat zelden in isolatie!
En vooral als het langer duurt, krijgt het meer consequenties.
Daarom is de oplossing altijd een geïntegreerde oplossing die niet op de symptomen focust, maar op de gehele mens: de Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) ; de behandelmethode van de dwarsverbanden.

Vraag nu een gratis kennismakingsgesprek aan bij HDB-Vitaal B.V.

 

Praktijkinformatie

HDB-Vitaal B.V.

Harald Drenth

Hoofdvaart 94
7701 JN Dedemsvaart
  • Bij jou thuis
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
  • Vergoed door verzekeraar