Home > Vind hulp > Haptotherapie VoelendWijzer

Haptonomiepraktijk VoelendWijzer

Ontdek wat ik voor je kan doen.

Haptonomiepraktijk VoelendWijzer, Haptotherapie

Balans in voelen, denken en doen geeft verbinding met jezelf en je omgeving

Welkom bij Haptonomiepraktijk VoelendWijzer

Mijn naam is Irma van der Scheer en als haptotherapeut, haptonomisch coach en trainer en help ik mensen hun balans terug te vinden tussen denken, voelen en doen. Ons denken en doen wordt veel aangesproken. Dit terwijl voelen net zo belangrijk is en veel mogelijkheden geeft om je bewust te worden en te ontwikkelen. Je lichaam is hier een belangrijk onderdeel van en bevat veel wijsheid voor jou.

Haptotherapie gaat over voelen en ons gevoelsleven, over de balans tussen voelen, denken en handelen.

Heb je last van een burn-out, somberheid, depressie, gevoelens van onzekerheid, stress of spanning? Wil je meer balans tussen voelen en denken?  Heb je  vermoeidheidsklachten, terugkerende en wisselende pijnklachten of vind je het bijvoorbeeld lastig om de controle los te laten?

Dan is haptotherapie wellicht wat voor jou!

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van Haptonomie. Haptotherapie is een lichaamsgerichte, holistische therapie waarbij contact, de interactie met elkaar, van groot belang is.

Haptotherapie wordt gedeeltelijk vergoed via de aanvullende verzekeraar. Hierbij wordt er geen aanspraak gedaan op je eigen risico.

Werkwijze

Ik verwonder me elke dag over de wijsheid, kracht en herstellend vermogen van het lichaam. Ik sta graag naast je tijdens jouw ontdekkingstocht hierin. Waar ligt je kracht, waar heb je ruimte, waar ben je vast. Alles wat jij in huis hebt heeft kwaliteit. Het (opnieuw) ontdekken van deze kwaliteiten en onderzoeken welke mogelijkheden je nog meer hebt zal een belangrijk onderdeel zijn van de sessies.

De kennismaking/intake bestaat uit 3 sessies waarbij we jouw hulpvraag uitdiepen en krijg je inzicht in wat haptonomie voor je kan betekenen. Na deze 3 sessies evalueren we hoe we vervolg geven aan je hulpvraag.

Een sessie bestaat uit gesprek, een oefenvorm of aanraking. Aanraken laat je bewust worden hoe jij reageert, wat jouw beweging en beleving is. Je wordt je bewust van de signalen die je lichaam geeft.

De kracht van haptotherapie is dat er niet alleen verbaal en cognitief gewerkt wordt maar dat het vooral tastbaar en voelbaar wordt gemaakt.

Naast mijn eigen praktijk werk ik ook als docent bij Synergos, de Vakopleiding voor Haptonomie. Hier blijf ik mezelf ontwikkelen en verdiepen in dit prachtige vak.

Wanneer haptotherapie

Met haptotherapie wordt op zeer verschillende terreinen goede resultaten behaald. Haptotherapie kan onder ander zinvol zijn bij: chronische pijn, relationele problemen, overspannenheid, vermoeidheid, stress en burn-out, traumatische ervaring, hyperventilatie, depressies, onverwerkte ervaringen. Haptotherapie is zinvol wanneer je: 

 • Veel aan het denken bent. Je hebt veel negatieve gedachten of loopt vast in je denken.  
 • Verschil ervaart in wat je van binnen voelt en van buiten laat zien.  
 • Meer verbinding met je lichaam wil. Je wil ontdekken wat je verlangens zijn.  
 • Gegrond wil voelen en meer rust ervaren.  
 • Last hebt van (faal)angst, onzekerheid en meer je eigen kracht wil ontdekken.  
 • Stress hebt en weinig rust kan vinden door de dag heen. Je bent eraan gewend om te veel te doen en verantwoordelijkheid te nemen.  
 • Meer behoefte hebt intimiteit. Je ervaart dat je anderen op afstand houdt terwijl je verlangt naar dieper contact.  
 • Het spannend vindt om zichtbaar te zijn en een verlangen voelt om hierin uit te stappen.  
 • Meer wil vertrouwen op je eigen wijsheid en intuïtie. 
Praktijkinformatie

Haptotherapie VoelendWijzer

Irma Van der Scheer

WG-plein 550
1054 SC Amsterdam
 • In de praktijk
 • Vergoed door verzekeraar
Neem direct contact op met Haptotherapie VoelendWijzer
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.