Home > Vind hulp > Halomedics Limmen

Halomedics Limmen

Halomedics biedt natuurlijke inhalatie therapieën die ondersteuning en verlichting kunnen geven in periodes van stress en bij burn-out.

U kunt bij ons terecht voor de volgende therapieën:

Magnesiumtherapie

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor ons lichaam; het stuurt de gehele stofwisseling aan, speelt een hoofdrol bij de coördinatie van alle overige minerale stoffen en is daarom voor de mens enorm belangrijk.

In ons voedsel zit steeds minder magnesium en in tijden van stress, veel sporten, zwangerschap, medicatiegebruik en de overgang hebben we een hogere behoefte aan magnesium.
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het inhaleren van magnesium de beste en meest effectieve manier is om magnesium in je lichaam op te nemen. Bovendien heeft het inhaleren van magnesium een enorm gunstig effect op de luchtwegen.

Onder stress scheidt het lichaam hormonen af die de hartslag en bloeddruk verhogen, de spieren op hoogspanning brengen en de ademhalingsfrequentie opjagen. In stress-situaties en bij burn-out heeft je lichaam veel meer magnesium nodig als normaal. Een magnesiumtekort kan allerlei lichamelijke klachten veroorzaken zoals spierkrampen, lawaaigevoeligheid, hoofdpijn en slaapproblemen. Daarom is het, juist in periodes van stress, essentieel om te zorgen voor voldoende magnesium inname.
Magnesium wordt ook wel het mineraal van innerlijke rust genoemd; het brengt rust in het zenuwstelsel, zorgt voor soepele gewrichten, ontspant spieren en bloedvaten en bevordert de nachtrust.

Halotherapie (ook wel zouttherapie genoemd)

Halotherapie is ontstaan in de Oost-Europese zoutmijnen; in vroegere tijden werd vastgesteld dat mijnwerkers die in de zoutmijnen werkten nauwelijks ziek werden, ondanks de zware arbeid die ze moesten verrichten. Uit onderzoek bleek dit veroorzaakt te worden door de zoutkristallen in de mijnen die voor een uiterst pure lucht zorgden.

Inmiddels is de techniek ontstaan om boven de grond een microklimaat te creëren vergelijkbaar met die in de zoutmijnen en zo is Halotherapie ontstaan. Halotherapie is zeer geschikt voor de behandeling van luchtwegklachten (zoals astma, COPD, bijholteproblemen en allergieën) en huidklachten (zoals eczeem en psoriasis). De 45-minuten durende sessies vinden plaats in onze zoutkamer; een ruimte opgebouwd uit echt zeezout waarbij u, al ontspannend in een relaxte stoel,  de gezonde lucht inhaleert. Door het ontspannen karakter van een sessie, is de therapie ook goed geschikt voor mensen met stressgerelateerde klachten en burn-out.

Zuurstoftherapie

Tijdens de zuurstoftherapie adem je een hogere concentratie zuurstof in; de zuurstofconcentratie die je normaal inademt ligt rond de 21%; tijdens een zuurstofsessie ligt deze concentratie rond de 80%.
Een hoger zuurstofgehalte in het lichaam heeft ontzettend veel voordelen, zoals vernietiging van schadelijke bacteriën en schimmels, pijnvermindering en stimulering van het afweersysteem.
Door de kalmerende werking op het zenuwstelsel en de ontspannende werking op de spieren is het een therapie die uitstekend kan worden ingezet bij stress-gerelateerde klachten en burnout.

 

Bekijk hier en hier het profiel van andere Halomedics vestigingen of hier de website.

Praktijkinformatie

Halomedics Limmen

Kim Zandbergen

Dusseldorperweg 119
1906AJ Limmen
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Halomedics Limmen
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.