Home > Vind hulp > GezondBegin

Gratis E-book 'Cut the Crap' downloaden 7x shit tips voor gezonde darmen, voor vrouwen die hun shit helemaal zat zijn.

Download hier het e-book

GezondBegin - Den Haag

Janneke de Boer - Orthomoleculair Darmtherapeut

Als orthomoleculair darmtherapeut kom ik in mijn praktijk de meest uiteenlopende klachten tegen. Natuurlijk darmklachten, maar ook hormoonklachten en burn-out klachten. Je zou in eerste instantie denken dat hormoon- en burn-out klachten niets met je darmen te maken hebben, maar niets is minder waar! Het kan heel goed dat jouw depressieve gevoelens te maken hebben met een probleem in je darmen. Zo wordt bijvoorbeeld de neurotransmitter serotonine voor 90% in je darmen aangemaakt en voor 10% in je hersenen. Een tekort aan deze stoffen kan leiden tot slapeloosheid, depressie, agressie en verhoogde pijngevoeligheid.

Onze darmen worden niet voor niets ons ‘tweede brein’ genoemd. De emoties en gevoelens die zich in je hoofd vormen uiten zich als klachten in je onderbuik en vice versa. Bij spanning worden extra stresshormonen aangemaakt en hebben je lever en maagdarmkanaal het zwaar te verduren. Vooral het opkroppen van gevoelens veroorzaakt stagnatie in je buik en lever en is daardoor een belangrijke (mede-)oorzaak van lever- en maagdarmklachten.

Een machteloos gevoel werkt verlammend en dat werkt door op je spijsvertering. Angst, boosheid, eenzaamheid, schaamte, schuld, afwijzing, faalangst, verdriet en teleurstellingen zijn allemaal voorbeelden waar je letterlijk je buik vol van kunt hebben. Dit kan zich uiten in klachten als PDS, diarree, obstipatie, buikpijn, winderigheid of een opgeblazen gevoel.

Omgekeerd kunnen een goede spijsvertering en darmflora je negatieve stemming behoorlijk op een positieve manier beïnvloeden.

Het is mijn werk en passie om mensen hierbij te ondersteunen en van hun klachten af te helpen, zodat ze weer met een licht gevoel in hun buik in het leven kunnen staan.

Een gezonde spijsvertering en buik helpen je om weer optimaal te kunnen functioneren. Een psycholoog helpt je om je hoofd weer rustig te maken. Ik help je om je buik weer rustig en gezond te maken.

Praktijkinformatie

GezondBegin

Janneke de Boer

Scheveningseweg 367
2584 AA Den Haag
  • In de praktijk
  • Online