Home > Vind hulp > Gezinstherapeut.com

WELKOM

Welkom bij Gezinstherapeut.com op deze site van de Balansportaal. Mijn naam is Reinier de Weerdt en ik geef individuele-, relatie- en gezinstherapie. Hier leest u meer over de verschillende therapievormen. Indien u geïnteresseerd bent geraakt kunt u contact met mij opnemen voor een online kennismakingsgesprek. Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.

Waarom therapie?

Soms kan je de verbinding met jezelf of met je partner kwijt raken. Je bent meer aan het overleven dan aan het leven. Je relatie is niet meer wat het was en je vraagt je regelmatig af of je zo wel verder wilt. Op bepaalde momenten voel je helemaal niks en op andere momenten kan een gevoel van verdriet of neerslachtigheid je ineens overvallen. De energie om dingen te doen wordt steeds minder en minder. Herken je iets van wat hier staat? Dan is dit het moment waarop therapie een goede keuze zijn.

Bij het gehele therapeutische aanbod gaat het om het verkrijgen van inzicht en het weer in verbinding komen met de diepere (emotionele) lagen in jezelf. De binnenwereld en de buitenwereld staan met elkaar in verbinding. Vaak kennen mensen de buitenwereld beter dan de eigen binnenwereld. Wanneer we niet meer in verbinding staan met onze eigen binnenwereld kunnen er problemen ontstaan. Hierbij kan je op individueel niveau denken aan; gevoelens van eenzaamheid, depressiviteit, burn-out klachten, niet meer weten wie je bent of bijna niks meer voelen waardoor het leven als vlak en leeg wordt ervaren. 

Ook kunnen er problemen ervaren worden met de wereld om ons heen. Bijvoorbeeld in relaties met vrienden, collega’s of een partner of in het gezinsleven. Ook hierbij gaat het om verbinding en communicatie. Wanneer er sprake is van bijkomende problematiek zoals autisme of sprake is van Borderline problematiek kan de therapie juist helpen om hier meer inzicht in te verkrijgen. Problemen die ervaren kunnen worden zijn bijvoorbeeld; het ervaren van een emotionele afstand, veel ruzie, vriendschappen of relaties zijn steeds van korte duur, onvoldoende samenwerking in het ouderschap, agressiviteit vanuit de kinderen, chaos en disbalans. 

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kunt u kiezen voor één van de volgende therapievormen:

 • Individuele Therapie
 • Relatietherapie
 • Gezinstherapie
 • Hypnotherapie
 • Conjunctie Therapie

*  Systemische Diagnostiek (t.b.v. hulpverlening)

De Therapeut

Bij therapie gaat het ook zeker om de klik met de therapeut.  Daarom zal ik mezelf, in ieder geval alvast digitaal, aan u voorstellen. Mijn naam is Reinier de Weerdt, in 1977 geboren en getogen in Den Helder. Op een klein uitstapje naar Amsterdam tijdens mijn studenten tijd na woon ik hier al mijn hele leven. Mijn eigen praktijk Gezinstherapeut.com is hier ook gevestigd.  Ik geloof dat je het beste therapie kan geven door 100% jezelf te zijn en vanuit gelijkwaardigheid samen met de cliënt te werken aan de doelen voor de therapie.

Als therapeut werk ik graag gestructureerd en contemplatief. De gestructureerdheid komt naar voren door de doelen voor de therapie helder in beeld te krijgen en te houden. Daar op gestructureerde wijze aan te werken en regelmatig te evalueren. Het contemplatieve komt naar voren doordat ik in verbinding blijf met mijn intuïtie en daarbij ook vanuit een niet-weten met u in gesprek ga. Ik wil te weten komen hoe u het leven ervaart en van daaruit met u meekijken naar welke onderdelen zich zullen gaan richten op acceptatie en welke op transformatie.

Therapie bestaat voor mij heel simpel gezegd uit: praten – luisteren – actie. De volgorde zal per keer verschillen. Maar actie of het actief werken aan acceptatie of transformatie is zeker een onderdeel van de therapie. Het vraagt dus om inzet en uw bereidwilligheid om tijd vrij te maken voor deze actie(s) naast de momenten van therapie. Dit draagt ook bij aan een kortere duur van de therapie.

De Therapie

Mijn CV kunt u vinden op LinkedIn. Maar hieronder geef ik u even een korte weergave, naast de 23 jaar ervaring, van een aantal opleidingen:

 • Systeemtherapie
 • Emotionally Focused Therapy (EFT)
 • Mentaliseren Bevorderende Therapie in gezinnen en systemen
 • Master Transactionele Analyse
 • Psychopathologie en Ontwikkelingspsychologie
 • Hechtingsgerichte Systeemtherapie
 • Partnerschap & Ouderschap
 • Geweldloos Verzet en Verbindend Gezag
 • Social Work
 • Hypnotherapie (in opleiding)

Kosten

Omdat ik geen contract heb met verzekeraars wordt de therapie die ik geef niet vergoed door uw zorgverzekering. Bij gezinstherapie met kinderen onder de 18 jaar kunt u de Gemeente benaderen met de vraag of er vanuit het Wijkteam meegekeken kan worden. Wanneer de Gemeente geen contracten heeft met instellingen die gezinstherapie of systeemtherapie geven of bij hele lange wachtlijsten kunnen zij er voor kiezen om met mij een contract af te sluiten voor hulp aan uw gezin. Dat hangt er uiteraard wel van af of uw Gemeente hiervoor kiest.

De kosten voor alle vormen van therapie die ik geef bedraagt € 120,- per uur. Een sessie duurt gemiddeld tussen 1 tot 1,5 uur.

 

 

Praktijkinformatie

Gezinstherapeut.com

Reinier de Weerdt

Pastoor Koopmanweg 58
1784NX Den Helder
 • In de praktijk
Neem direct contact op met Gezinstherapeut.com
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.