Home > Vind hulp > Geraldine Roos

Geraldine Roos

Ontspannen zenuwstelsel | Stress loslaten op fysiek en mentaal niveau

Het enige wat we hier te doen hebben – als je het mij vraagt – is in verbinding met onszelf zijn en blijven.
Als je in verbinding met jou bent, komt de rest vanzelf. Dan trek je de juiste mensen aan, de juiste baan of opdracht, dan stroomt het. Dan maak je je geen zorgen over de volgende stap die je mag maken, dan vóél je die gewoon.
Dan kunnen je omstandigheden nog zo naar zijn. You got it. Ook ‘when shit hits the fan’, zeg ik altijd maar.
Je bent er namelijk volledig bij. En dat is een kunst hoor, er volledig bij blijven wanneer we nare of stressvolle dingen meemaken. Natuurlijk ben je dan nooit 100% in verbinding. Je fysieke lichaam heeft namelijk ook een reactie, en die is vaak sneller dan je kunt bedenken. De kunst is dan om het te zien, te erkennen: “ja, ik schiet er even uit. Ik ga mezelf weer liefdevol terughalen”.

Autonome zenuwstelsel en stress

Om dit te kunnen doen is het belangrijk om te gaan snappen wat er bij jou gebeurt als het gaat om stress of bepaalde triggers. Het is belangrijk om te weten hoe jouw autonome zenuwstelsel er aan toe is: is er veel stress opgeslagen? Houd je veel stress vast? Kun je nog in de “uit stand” geraken?
Soms staat het systeem zo op “aan” dat het ook al vanuit die positie reageert wanneer er eigenlijk niets gebeurt.
Dat noem ik een overbelast zenuwstelsel. Het staat “te aan”. Het vindt de uit-knop niet meer. Dus ben je regelmatig uit verbinding. Reageer je vanuit oude mechanismen, vanuit het uit verbinding zijn.
Het is dan echt van belang dat je focus gaat zijn om weer de verzachting, de verbinding terug te maken met jezelf. En daarvoor is ontlading van je zenuwstelsel nodig. Het mogen loslaten van opgeslagen stress zodat je weer vanuit de rust in jezelf kunt reageren, erbij kunt blijven.

Geraldine Roos | Aanbod & Meer informatie

Ik bied hiervoor het Zelfbewust Ontspannen Zenuwstelsel aan. Dit kan individueel of in een kleine groep van max. 5 personen. Iedere 6 weken start er een nieuwe groep.
Lees meer op mijn website.
Praktijkinformatie

Geraldine Roos

G.R. Naujoks

Berenkoog 49 - 108
1822 BN Alkmaar
  • In de praktijk
  • Online
Neem direct contact op met Geraldine Roos
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.