Home > Vind hulp > Dikokee

Dikokee

Life coach en E-coach ( voor dikke mensen) / Stress counseling

Wat bied ik aan?

Coaching voor meer zelfvertrouwen

Ik bied coaching aan voor dikke mensen die meer zelfvertrouwen willen opbouwen. Natuurlijk beperkt zich dat niet alleen tot dikke mensen. Iedereen die meer zelfvertrouwen wilt opbouwen is welkom.

Maar omdat ik zelf heel mijn leven dik ben weet ik wat een impact dat op je leven kan hebben. Bovendien is dik zijn ook leven met een taboe en bied ik mijn diensten aan vanuit een ander perspectief. Niet om af te vallen en meer te gaan bewegen, wat ik ook kan begeleiden, maar in het omgaan en accepteren dat je er mag zijn en je Dikokee bent.

Meestal wordt je al vroeg in je leven geconfronteerd met pesten en vooroordelen. Dat kan best lastig zijn om mee om te gaan. Maar daardoor ontwikkel je wel positieve kwaliteiten en coping mechanismen dan andere mensen. Ik help je om deze positieve kwaliteiten en sterke kanten in je te ontdekken en te leren gebruiken. Ontdek het en bouw je positieve energie op en je krijgt een leuker leven. Er zijn nog zoveel interessante dingen te ontdekken en het belangrijkst natuurlijk hoe geweldig dat je zelf bent.

Stress counseling

Verder bied ik stress counseling aan. Natuurlijk denkt iedereen dan gelijk aan werkstress en de stress die de balans werk / privé kan veroorzaken. Echter kan je van verschillende factoren en situaties stress krijgen. Het leven op zich is al een balanceer act. Hoeveel taken en ballen je allemaal tegelijk hoog moet houden. De rollen die je tegelijk moet vervullen en het tempo van de tijd waar wij in leven. Een beetje stress is op zich wel goed maar voortdurend en te lang doorgaan kan een grote invloed hebben op je fysieke en geestelijke welzijn.

Cruciaal is het zelf herkennen wanneer je moet stoppen. Ik kan je bij het bereiken en behouden van de balans in je leven helpen. Bovendien kan ik je helpen je veerkracht te vergroten. Zodat als je te ver bent gegaan of een burn-out hebt gehad verder kan gaan op een andere weg.

Ik werk voor een gedeelte in een grote organisatie. Hier heb ik jarenlange ervaring opgedaan als teamleider en teamcoach. Vanuit deze positie heb ik dagelijks gecoached op werkstress en doe dat nu vanuit een ander perspectief.

Naast mijn coaching/counseling praktijk studeer ik voor Levensloop psycholoog. Vanuit mijn studie heb ik al ervaring met stress counseling en heb de Certified Professional Course Coaching vanuit een positief psychologisch perspectief behaald.

Hoe ga ik te werk?

Ik coach op basis van positieve psychologie. Deze is gericht op positieve ervaringen en kwaliteiten van mensen. Persoonlijke groei is het doel.

We beginnen met een gratis intakegesprek van een half uur. In dit gesprek zullen wij verkennen wat je wilt bespreken en oplossen. Het is ook bedoeld om te kijken of wij bij elkaar passen.

Als we besloten hebben om met elkaar het traject aan te gaan zal ik beginnen met counseling. Samen kijken naar het probleem. In deze sessie zullen wij ook kijken wat jij wilt, hoe lang we doorgaan en op welke manier. Bovendien zal ik een Sterke kanten test aanbieden.

Daarna gaan wij verder en zal ik steeds meer de rol van coach oppakken.

Zo kunnen we samen de duur van het traject bepalen met een maximum van 6 sessies van 1.00 uur -1.30 uur.

De manier waarop ik coach is maatwerk. Dat kan vanuit verschillende benaderingen zoals de cognitieve gedragstherapie / ACT, verder gebruik ik motiverende gespreksvoering. We kijken samen naar de manier die het beste bij jou past.

Waar?

Waar de gesprekken zullen plaats vinden kunnen wij samen bepalen.

Ik ben ook een gecertificeerde e-coach. Dat betekent dat het traject in zijn geheel schriftelijk gedaan kan worden. Dit kan anoniem, plaats en tijd onafhankelijk. Vooral geschikt voor mensen met weinig tijd en die bijvoorbeeld erg verlegen zijn of moeilijk kunnen reizen.

We kunnen dit integreren in een combinatie van gesprekken waar wij elkaar bij ontmoeten en tussendoor e-coaching zullen gebruiken.

Ben je benieuwd of ik je kan helpen kijk dan op mijn website en neem contact met mij op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

 

Praktijkinformatie

Dikokee

Annet Ruitenberg

Schorpioenstraat 4
3318 TN Dordrecht
  • Bij jou thuis
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online
  • Op locatie
Neem direct contact op met Dikokee
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.