Home > Vind hulp > Dick Zirkzee Coaching

Dick Zirkzee Coaching

Coaching bij levens- en werk problemen. De eerste stap naar herstel

Levensvragen, werkvragen, stress, burnout?

Ik help je bij het zien van de oorzaken en het oplossen daarvan. Neem geheel vrijblijvend contact op voor een gratis eerste gesprek.

Levensvragen – coaching

Je leven loopt op dit moment stroef en je loopt tegen dingen aan die vroeger nooit een probleem waren, je voelt je niet happy en hebt het idee dat je in een molen zit die maar doordraait zonder dat je er invloed op hebt. Je vraagt je af of dit het leven is dat je wilt leven en je hebt het gevoel dat er geen uitzicht is, je hebt weinig plezier en het gevoel dat je vastzit. Misschien zijn er ook wel angstgevoelens of is er verdriet of juist meer lichamelijke klachten.

Het overkomt ons allemaal in ons leven dat we grote vragen hebben over hoe we ons leven leiden. Life Coaching kan daar goed bij helpen

Professional Coaching

Elke dag lopen we aan tegen nieuwe vraagstukken, problemen en uitdagingen. Onze weg is steeds een ontdekkingsreis, zelfs als onze situatie (ons werk, het team/bedrijf waarin we functioneren of prive) stabiel en onveranderlijk lijkt.

Op het eerste gezicht lijken de doelen en eisen die we ons zelf stellen, of die de organisatie waarin we werken ons stelt, redelijk. Maar soms blijken ze niet of maar heel moeilijk te halen. Dat vraagt om actie. Maar wat, en hoe? En komen we wel in actie of blijven we liever staan? Wat levert het ons op om de oude situatie in stand te houden? En wat kost het ons om niet te veranderen?

Het uitgangspunt voor de werkwijze van Dick Zirkzee is, dat er naast een praktische, bedrijfskundige kijk op de vraagstukken, vooral een reis naar binnen nodig is in mens, team, organisatie, om een werkelijke verandering tot stand te brengen. Samen onderzoeken waar gedrag, opvattingen, normen en ego in de weg staan om wat je echt wilt bereiken  ook te realiseren.

Hoe komt het allemaal zover?

Meestal is het zo dat we in onze jeugd of vroege volwassenheid patronen hebben aangeleerd die toen nodig waren om te kunnen functioneren en om te gaan met de omstandigheden. Soms ging het om beantwoorden van en voldoen aan  bepaalde verwachtingen en soms om omgaan met moeilijke omstandigheden van onze ouders of andere gezinsleden. Het kan ook over nare gebeurtenissen gaan die gevolgen hebben gehad voor hoe je in het leven staat. Maar het kan ook om simpele, helemaal niet dramatische dingen gaan.

Het punt is dat als we ouder worden en langzaam “worden wie we zijn” die oude patronen niet meer passen en gaan knellen zonder dat we dat in de gaten hebben. Wat vroeger zinvol was wordt nu een knellende band. Gedrag en gewoontes die vaak ook nog heel positieve effecten hebben gehad die beginnen ons nu dwars te zitten. Life Coaching is er om die oude gewoontes te helpen herkennen en om te buigen in een nieuwe benadering.

Bewust worden en keuzes maken

Als we ons bewust worden van knelpunten, belemmeringen, knopen dan wordt zichtbaar dat we verschillende wegen kunnen in slaan afhankelijk van de keuzes die we maken. Daar helpt Life Coaching bij. Natuurlijk maak ik niet die keuzes voor jou, dat moet je zelf doen. Maar ik kan wel helpen bij het helder krijgen waar het vast zit en het maken van de keuzes.

Ruimte

Ten slotte is het cruciaal om te leren ruimte te zien voor andere keuzes dan je gewend bent. Life Coaching kan je helpen bij het gewaar worden van deze ruimte. Deze ruimte is groter dan je denkt.

Dick Zirkzee Coaching | Gebruikte methoden

 Er worden divers technieken gebruikt:

 • Voice Dialogue
 • Schaduwwerk (Jung)
 • Cognitieve gedrags-coaching
 • Transactionele analyse (Ouder, Volwassen, kind rollen)
 • Kernkwadranten
 • Systemische aanpak
 • Mindfulness
 • Diverse andere technieken

 

Praktijkinformatie

Dick Zirkzee Coaching

Dick Zirkzee

Rozenstraat 36
2566 VD 's-Gravenhage
 • Bij jou thuis
 • Op locatie
Neem direct contact op met Dick Zirkzee Coaching
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.