Home > Vind hulp > Dennis Roozemond Holistisch Coach en Therapeut

Holistische Coaching en Therapie

 

 

Ont-dek wie je ten diepste bent

Vaak hebben we ons in onze ontwikkeling van kind naar volwassene aangepast aan de eisen die de omgeving aan ons stelde. We zijn meer of minder in een overlevingsstand terecht gekomen. En het licht van onze oorspronkelijke, authentieke talenten is meer of minder gedimd geraakt. Het goede nieuws is dat ondanks deze aanpassing jouw talenten en jouw oorspronkelijke stralende Zelf er nog steeds zijn. Ongeschonden en niet beïnvloed door je geschiedenis. Het is mogelijk om je leven weer meer te gaan leven vanuit je oorspronkelijke aard. Graag begeleid ik je bij het ont-dekken van wie je ten diepste bent en bij het loslaten van aangeleerde patronen en overtuigingen. Om dit vervolgens stap voor stap te integreren in je dagelijks leven, zodat je leven meer in overeenstemming komt met wie je werkelijk bent. Een uitdagend en verfrissend pad dat je een nieuw perspectief en nieuwe energie kan geven. Daarbij hanteer ik de volgende uitgangspunten:

  • Holistische benadering: lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk verbonden. De informatie die het lichaam ons geeft over wat er op geestelijk- of zielsniveau speelt zien we vaak over het hoofd. Terwijl deze informatie juist kan helpen bij het oplossen van problemen die we ervaren. In mijn aanpak komen alle aspecten aan bod en laten we zowel het lichaam (je fysieke vorm, emoties, gevoelens) als de geest (het mentale, je persoonlijkheid) en de ziel (verbinding met het geheel, je missie, herinneringen van alles wat je hebt meegemaakt) meedoen.
  • Basale goedheid van je oorspronkelijke aard: je bent al goed zoals je bent. Er hoeft niets te veranderen, dit mag wel en is een keuze die je zelf maakt.
  • Integratie in het dagelijks leven: in een sessie of traject ontwikkel je inzichten in jezelf en je omgeving en doe je ervaringen op. Het gaat uiteindelijk om het toepassen hiervan in de praktijk zodat er in je leven daadwerkelijk iets verandert.

Het is mijn passie om vanuit deze visie mensen te begeleiden bij het vinden van hun eigen antwoorden op grotere en kleinere (levens)vragen. En dit op een lichte, compassievolle manier te doen. Misschien heb je de aanname dat het oplossen van een probleem of het werken aan jezelf zwaar en moeilijk zal zijn. Mijn ervaring is dat het verrassend vaak licht en leuk is om te doen. Wanneer je bereid bent je perspectief te veranderen kunnen er mogelijkheden ontstaan die je tot dan toe steeds over het hoofd hebt gezien.

 

Over mij

Als afgestudeerd natuurkundige ben ik in eerste instantie opgeleid om uit verwondering en nieuwsgierigheid de wereld om me heen te onderzoeken. Vragen aan de natuur te stellen en experimenten te doen om antwoorden op deze vragen te krijgen. Zo raakte ik bekend met de wonderlijke wereld van de quantummechanica en onderzocht ik de interactie tussen atomen in een molecuul en de wisselwerking tussen licht en materie. Al tijdens mijn studie ging mijn interesse ook uit naar de mens – wat drijft en inspireert mensen als individu en als groep. Ik verdiepte me in filosofie en leerde door het doen van vrijwilligerswerk in Nederland, Kroatië en Bosnië hoe je met gezamenlijke inspanning de wereld een beetje beter kunt maken. Op deze manier leerde ik ook mezelf beter kennen. Kort na mijn afstuderen gaf ik via een vrijwilligersproject les in Sudan en kwam daar in aanraking met een palet aan andere culturen en godsdiensten – heel anders dan mijn eigen, van oorsprong christelijke, achtergrond. Naar aanleiding van deze ervaring verdiepte ik me in de jaren erna een tijd in verschillende religies en levensfilosofieën door naast mijn werk de studie Wereldgodsdiensten te doen. Het eerste jaar van deze studie heb ik afgerond, met introducties in het Jodendom, Christendom, Islam, Hindoeïsme, Boeddhisme en het wat minder bekende Zoroastrisme. Ook leerde ik hoe je met een wetenschappelijke, objectieve blik naar godsdiensten kunt kijken en hoe je dit kunt doen met een subjectieve blik, vanuit de belever van de godsdienst zelf.

Mijn werkende leven ontwikkelde zich in de richting van automatisering en informatietechnologie, waar ik als adviseur, projectleider, ontwerper en coach steeds zowel met de menselijke kant als de technische kant van het werk te maken had. Daarbij ben ik steeds meer gegroeid naar het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Vanaf het moment dat ik me bewust geworden ben van de wens om hier meer mee te doen, heb ik me professioneel laten scholen. De basis voor mijn werk als coach/therapeut ligt in de vierjarige opleiding tot holistisch coach/therapeut bij Ananta in Soest. Daaraan voorafgaand volgde ik de driejarige Zijnstraining aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Hoewel deze benaderingen duidelijke verschillen hebben, heb ik gemerkt dat de combinatie ervan in een coachings- of therapeutisch traject een krachtig effect kan hebben en tot diepgaande inzichten kan leiden.

Een van mijn specialiteiten is begeleiding bij het loskomen van benauwende en te rigide structuren, of dit nu vanuit religie afkomstig is, uit familiepatronen of anderszins. Het is mogelijk om oude patronen die je vanuit je geschiedenis hebt aangeleerd los te laten en je eigen koers te gaan varen. Daarbij vind je een nieuwe manier van jezelf verhouden tot het oude (geloofs)systeem, je staat op eigen benen en maakt zelf de keuze wat nog wel en wat niet meer bij jou past. Dit proces ken ik uit eigen ervaring. Doordat ik het zelf heb meegemaakt kan ik me verplaatsen in wat je meemaakt in de verschillende stappen van dit proces. Vanuit mijn opleiding kan ik je hierin begeleiden en maak ik je weer opmerkzaam van jouw eigen unieke kwaliteiten – het licht in jezelf, zodat je je eigen leven kunt vormgeven en de keuzes kunt maken die bij jou passen.

 

De praktijk

De praktijk is gevestigd op twee locaties:

De Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7 in Bunschoten-Spakenburg, gelegen in de natuurlijke omgeving van deze duurzame boerderij. Goed bereikbaar met de auto en gratis parkeren, bereikbaar met openbaar vervoer o.a. bushalte Edisonweg (11 minuten loopafstand).

Het Netwerkkantoor, Arnhemseweg 6 in Amersfoort, gelegen aan de rand van het historische centrum, goed bereikbaar met openbaar vervoer (10 minuten loopafstand van station Amersfoort Centraal) en met een eigen parkeergarage (betaald parkeren).

Afhankelijk van je vraag is het ook mogelijk om een sessie of een (deel van) het traject online te doen.

 

Kennismaken

Ik ben ervan overtuigd dat een goede klik tussen de therapeut en de cliënt van groot belang is voor het succes van de therapie. En of die klik er voor jou is kun alleen jij bepalen! Neem gerust contact op voor meer informatie of om een gratis kennismakingsgesprek te plannen.

 

       

Praktijkinformatie

Dennis Roozemond Holistisch Coach en Therapeut

Dennis Roozemond

Bisschopsweg 7
3752 LK Bunschoten-Spakenburg
  • In de praktijk
  • Online
  • Vergoed door verzekeraar
Neem direct contact op met Dennis Roozemond Holistisch Coach en Therapeut
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.