Home > Vind hulp > Dear Health

Beter slapen

Een goede dag begint met een goede nacht!

Slaap is een vaak onderbelicht thema. Veel mensen slapen verstoord en te kort. Dit heeft onheroepelijk invloed op je gezondheid. Niet alleen,  gaat je immuunsysteem slechter functioneren en wordt je sneller ziek. Ook mentale klachten liggen op de loer. .
Wat veel mensen niet weten is dat in de nacht je brein wordt schoongespoeld. de afvalstoffen van het werk overdag worden afgevoerd en er vind herstel plaats. Dit komt ons mentale functioneren ten goede. Mensen met slaapproblemen ervaren op den duur problemen met geheugen, concentratie en helder denken.

Je kunt nog zoveel therapieen volgen, als je slaapprobleem niet aangepakt wordt, zul je je niet optimaal gaan voelen. Slaap is namelijk dé hersteltijd. Als we deze niet goed kunnen benutten plegen we onbedoeld roofbouw op ons lichaam, met chromische stress tot gevolg. uiteindelijk kun je overspannen en zelfs in een burn-out terecht komen!

Beter Slapen Traject

Body&mindfulness training

herstellen van chronische stress en werken aan bewustwording en persoonlijk leiderschap

Wil je op praktisch wijze werken aan herstel in combinatie met het ontwikkelen van jezelf? Ontdekken wat je op lichamelijk vlak kunt leren om te onstspannen en je zenuwstelsel te kalmeren. Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik ben expert op het vlak van psychosomatiek. Als psychosomatisch fysiotherapeut/mindfulness trainer en beter slapen coach weet ik jouw persoonlijke klachten te ontrafelen en gaan we op pad om je belastbaarheid te verbeteren. Onderweg ontdek je ook je patronen die niet handig zijn en ga je stapje voor stapje bijoersen zodat je op jouw koers terecht komt.

Het vinden van balans is afhankelijk van een gezond lichaam en een gezonde geest. Een gezond lichaam heeft een goede nachtrust nodig. Dat is de eerste stap en daar zoemen we op in als dit voor jou een aandachtspunt is. Daarna ga je ontdekken hoe je je energie doseert gedurende de dag. Je gaat ontspanningsoefeningen en diverse ademoefeningen leren toepassen om de  verhoogde activatie van het stress-systeem tot rust te brengen. Je ontdekt hoe we van chronische stress naar angst en paniek kunnen gaan. De laatste 6 bijeenkomsten gaan we samen de mindfulness training volgen. Waarbij je onder andere bewustzijn van je innerlijke ervaring gaat ontwikkelen.  Dit heb je nodig als basis om te werken aan verandering en om te komen tot persoonlijke ontwikkeling

In de body&mindfulness training kun je dit samen met mij en maximaal 9 anderen ontdekken.

We zien elkaar 8 keer online en je krijgt toegang tot een uitgebreide leeromgeving met inzichten, korte opdrachten en vele praktisch oefeningen!

 

Praktijkinformatie

Dear Health

Suzanne Dear

Kapoenstraat 23
6221 KV Maastricht
  • In de praktijk
  • Online
  • Vergoed door verzekeraar
Neem direct contact op met Dear Health
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.