Home > Vind hulp > De VitaliteitsGroep

Landelijk burn-out en stress herstel

De VitaliteitsGroep

De VitaliteitsGroep

Burn-out herstel en stress preventie t.b.v. het bedrijfsleven

 

De VitaliteitsGroep (VG) is een landelijk bureau dat zich richt op de kwaliteit van de dienstverlening met betrekking tot stress en burn-out.

Herstel van werknemers

Een werknemer met een burn-out wil graag snel herstellen. De werkgever ziet zijn werknemer het liefst zo spoedig mogelijk weer terug op de werkvloer. Hoe fijn zou het zijn, als er sprake is van uitval door burn-out, om binnen 24 uur gebeld te worden door iemand die kan helpen? Iemand bij de medewerker in de buurt waarbij hij of zij snel terecht kan.

De VitaliteitsGroep | Over ons

De VitaliteitsGroep heeft een groot landelijk netwerk. Onze integrale, multidisciplinaire aanpak is bewezen effectief en volgt de richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB).

  • Snelheid en het bewaken van meerdere processen, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat, is waar de VitaliteitsGroep onderscheidend in is.
  • Het directe gevolg van onze gestructureerde aanpak is dat terugval een volledig voorspelbare uitzondering is geworden.

De VitaliteitsGroep | Werkwijze

Nadat de werknemer en coach de benodigde klik hebben, heeft VG een actieve rol om te verzorgen dat de coach gebruik maakt van andere coaches. Expertises binnen de VG coach portfolio gebaseerd op de benodigde specialisaties met betrekking tot de unieke situatie van de werknemer. Iedere coach heeft toegang tot de VG portal om uit ca. 200 expertises een collega-coach in het traject te betrekken. De geselecteerde specialisten hebben een actieve participatie in het traject en hiermee wordt de beloofde multidisciplinaire aanpak werkelijkheid.

Kwalitatief coachingstraject

Ieder traject wordt actief gemanaged op kwaliteit van uitvoering. VG combineert hiervoor een serie overlappende controleprocessen, zowel digitaal als persoonlijk. Hierdoor kan er op ieder moment een status en een verwachtingsplan worden gedeeld (binnen de AVG regels) met zowel de werknemer, de werkgever en overige partijen als een Arbodienst.

Burn-out blijft een uniek en persoonlijk probleem. De processen ontwikkeld door VG zijn gecreëerd om middels een holistische aanpak de effectiviteit van de coaches te vergroten. Voor de betalende partijen (de werkgever en/of verzuim verzekeraar) zijn re-integraties binnen 90-dagen en de verlaagde kosten sterke voordelen van de VG-methode.

Praktijkinformatie

De VitaliteitsGroep

Pieter van Aalst - oprichter/eigenaar

Nassausingel 26
4811 DG Breda
  • Bij jou thuis
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Online