Home > Vind hulp > Completely-You Coaching

Completely-You Coaching

Herstel Coach Carine Wiggemansen

Wie ben ik:

Er is mij wel eens gevraagd waarom ik in mijn vorige loopbaan de switch heb gemaakt naar het beroep Herstel Coach. En ik denk zelf dat het te maken had met een zekere betrokkenheid naar Mensen toe waar ik wat voor wil betekenen.

Als Herstel-Coach werk ik naar Persoonlijke Groei en Ontwikkeling. Iemand die zich verplaatst in de ander zijn belevingswereld met een objectieve blik. Hiermee creëer ik verbinding en een vertrouwensband wat een voorwaarde is om iemand te kunnen coachen. Mijn bijdrage in het coachen is dat mensen hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden leren ontdekken. Of het nu een ex-verslaafde is of iemand die in herstel is na een heftige gebeurtenis, voor allebei is het een Coaching-proces waarmee ik mijn client weer zijn eigen kracht laat ontdekken.

Neuro Linguïstisch Programmeren

Met NLP- technieken leer ik je vaardigheden die je als een gereedschapskist altijd bij je hebt. Ik leer je vooral hoe je triggers en valkuilen leert herkennen en hanteren. Zelfredzaamheid is daarbij een primaire vaardigheid. Daarbij zul je merken dat je Focus zich gaat richten op datgene wat jou meer gaat opleveren in je leven.

In NLP-coaching gaat het om een evenwicht tussen wat je Denkt, Doet en Voelt. Ook wel de driehoek van betekenis genoemd.

 

Coaching op weg naar Herstel

Het gaat niet meer om het verleden maar om het heden en jouw toekomst. Hoe jij daar optimaal in je herstel met stappen naar persoonlijke groei kan komen.

Belangrijk is om ééns de tijd te nemen voor jezelf! Met ondersteuning door middel van Coaching inzicht krijgen wat je nodig hebt voor stabiliteit.  Uit de chaos in je hoofd rust scheppen en zicht op je leven krijgen. Structuur in hoe je verder kunt en wat je verwachtingen zijn. Weten wat jouw fundamentele behoefte is, die jou die levenskwaliteit geeft die je nodig hebt om ergens voor te gaan en te komen. Als je dat eenmaal weet ligt je stip op de horizon. Een doel voor ogen is voor ieder mens iets om s ‘ochtends voor op te staan.  Ontdekken dat er meer in het leven voor je is dan je dacht.

Coaching is laagdrempelig en een plezierige manier om aan jezelf maar ook met jezelf aan het werk te gaan. Ontdekken waar je kwaliteiten liggen die ieder mens heeft. Alleen is niet iedereen zich bewust wat die kwaliteiten zijn. Bewust worden van je eigen krachtbron helpt je om obstakels uit de weg te ruimen en doelen te gaan halen.

In hoeverre speelt Zingeving een rol bij het herstel?

Als je leven weer zin heeft in de letterlijke en figuurlijke betekenis draagt dat aan je herstel bij. Een zinvol bestaan draagt bij aan het functioneren van de mens. Een gebrek aan zingeving kan uitmonden in psychische klachten, zoals bijvoorbeeld Verslaving.

Persoonlijke Groei en Ontwikkeling Na Verslaving, tijdens herstel maar ook als je meer uit je leven wilt halen.

Na dat iemand is afgekickt en weer op eigen benen komt te staan, is dat vaak een moeilijke tijd. Hoe ga je verder in herstel en hoe gaat de toekomst er uit zien? Vragen die op je afkomen als een groot deel van het traject achter de rug is. Maar dan. Dan sta je er ineens grotendeels alleen voor met goede moed en een zekere verwachting maar hoe houd en krijg je weer grip op het leven.

 

De angst om weer terug te vallen is altijd ergens op de achtergrond aanwezig en het vereist moed en wilskracht om juist als het tegen zit je focus te behouden. Het zijn die momenten die cruciaal zijn en door middel van coaching kan ik je helpen om op koers te blijven en doelen te gaan behalen.

Iemand zei eens tegen mij: “Ik ben nooit genezen van mijn verslaving. Het verschil zit hem hierin dat ik niet meer gebruik.”

. ”Voorin de bus gaan zitten in plaats van je te verstoppen en denken dat niemand je ziet” is mijn motto in de coaching. Wat voor de ene mens geldt, hoeft niet zo voor de ander te zijn. Geen mens is hetzelfde, iedereen heeft zo zijn eigen ballast op zijn rug. Deze kan weleens te zwaar worden om te dragen. Om die rugzak wat lichter te maken moet er overtollige ballast uit. Ballast waar je hinder van hebt. Die je in de weg staat om ergens te komen.

Tijdens wandelingen in de natuur met gesprekken en opdrachten ontstaat er ruimte voor verandering en motivatie bij jou waarmee er een positief proces op gang komt. Het aantal vooraf afgesproken coaching sessies leidt tot tevredenheid en een succesvolle afronding. Een follow-up en evaluatie wordt pas de mogelijke afsluiting.

Praktijkinformatie

Completely-You Coaching

Carine Wiggemansen

Kanaaldijk 6
1832 AA Koedijk
  • In de natuur
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Completely-You Coaching
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.