Home > Vind hulp > Coaching by Mirte

Een compleet pakket om jou op maat te helpen!

Ontspannen en loslaten met Access Bars behandelingen (energetisch)
Efficiënt, leuk en bijzonder leren over jezelf door middel van paardencoaching
Reflecteren in de natuur in de vorm van wandelcoaching.

Wat is Equine assisted coaching?

Equine assisted coaching is een coaching methodiek waarbij paarden worden ingezet om coachees de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven.

Onderzoeken wat de oorzaak is van je klachten, welke patronen hieraan hebben bijgedragen, hoe het zit met het stellen en bewaken van je grenzen, het terugvinden van de balans en leren loslaten en vertrouwen. Dit doe je door te ervaren en te experimenteren, bijvoorbeeld door middel van een (simpele) activiteit te doen met het paard. Een paard oordeelt niet, en leeft in het hier en nu.

Daardoor kun je van een paard een oprechte reactie verwachten, die te maken heeft met wat er op dat moment in de sessie gebeurt. Paarden pikken ook de kleine, voor mensen vaak niet waarneembare signalen op, zoals spierspanning en ademhaling. Zij geven direct feedback op een voor hen eerlijke manier.

Het uitgangspunt van equine assisted coaching is dat de oplossing altijd in jezelf zit, de coach en het paard zijn er voor om jou te helpen je eigen antwoord te vinden.  Dit gebeurt altijd naast het paard, en nooit op het paard. Ervaring of affiniteit met paarden is dan ook niet nodig.

Praktijkinformatie

Coaching by Mirte

Mirte Jongens

De Wedberg 30
9482 RT Tynaarlo en Boerakker (paardencoaching)
  • In de praktijk